reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Maggie szkoda ze nie przeczytalam tego wczesniej dzis wlasnie szamalam truskawki choc za nimi nie przepadam teraz jakos smak mi naszedl....
ja mam wizyte 10 maja;-)
Ankaa ciesze sie ze wyniki w porzadku;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczynki ja oczywiście nie mam czasu na b o cały czas na pełnych obrotach w pracy, więc w miarę możliwości co jakiś czas wpadam i czytam :). Gratuluję wszystkich ostatnich udanych wizyt i badań.

Ja wczoraj też miałam robiony cukier, pod koniec picia tej paskuuuuuuuudnej glukozy myślałam, że puszczę p..... masakra. Dzisiaj odbieram wyniki i na 20.30 do lekarza na usg także trzymajcie kciuki.

Cześć Dziewczyny i Maluszki. Kilka dni mnie nie było przez brak czasu. Dzisiaj miałam wizytę. Wszystko jest ok. Szyjka trzyma, waga +1kg (50,5), teno dzidzi idealne. Ciśnienie jak zwykle u lekarza 140/100, ale na szczęście przed wyjściem z domu mierzyłam i było 110/70, więc gin uznał, że to przez stres. Wrócilam do domu i już miałam 120/80. Dostałam skierowanie na mocz i morfologie. Kolejna wizyta 23 maja i wtedy mamy umówić się na USG;-)

Cześć dziewczynki :)

Morfologia, glukoza, mocz - super
Na nocne skurcze mam brać ASPARGIN 3x2 tabl.

BPD: 66,8 mm - co odpowiada wg USG 27w4d
HC: 253 mm - co odpowiada wg USG 26w4d
AC: 217 mm - co odpowiada wg USG 25w5d
FL: 44,8 mm - co odpowiada wg USG 24w3d

Lekarz stwierdził że wszystko ok tylko ponieważ robi się coraz cieplej mam pić 3 litry wody dziennie :szok: i za 2 tygodnie przyjechać na takie szybkie sprawdzenie czy z wodami wszystko ok.

Niby powiedział że wymiary się zgadzają ale trochę mnie martwi czy główka nie jest zbyt duża.
Aha maluszek waży 936g czyli w sumie już nie taki maluszek :)

reklama
Do góry