reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Lemoniada, ciąża już rzeczywiście donoszona, nie rozumiem jednak czemu lekarze tak naciskają na wcześniejszy poród, tylko ze względu na wielkość dziecka?
Kurde..na Twoim miejscu chyba zaufałabym lekarzom i tyle..bo co więcej możesz zrobić?

reklama
Szuszu, no właśnie jedyny powód to wielkość dziecka; mówią, że z każdym dniem maleje szansa na poród SN (bo mały wciąż rośnie). Nie mam innego wyjścia niż zaufać lekarzom, choć wolałabym czekać aż akcja sama się rozkręci. Chciałabym urodzić SN, nie mam wiedzy która pozwolilaby mi samej dokonać oceny, czy można jeszcze czekać czy nie... Kurcze, trzeba było iść na medycynę....

Szuszu, no właśnie jedyny powód to wielkość dziecka; mówią, że z każdym dniem maleje szansa na poród SN (bo mały wciąż rośnie). Nie mam innego wyjścia niż zaufać lekarzom, choć wolałabym czekać aż akcja sama się rozkręci. Chciałabym urodzić SN, nie mam wiedzy która pozwolilaby mi samej dokonać oceny, czy można jeszcze czekać czy nie... Kurcze, trzeba było iść na medycynę....

A wymiary maluszka masz równomierne? Tzn, wszystkie odpowiadają tygodniowi ciąży, czy np. główka jest większa?

Szuszu, z tego co udało mi się zerknąć, to termin porodu z USG wyszedł im na 26 lipca. Nie wiem niestety czy występują dysproporcje w poszczególnych częściach ciała jeżeli chodzi o tc. Natomiast obwód brzuszka jest niewiele mniejszy od obwodu głowy (może to świadczy o takich dysproporcjach?). Lekarze mówią że to dlatego, że dziecko jest "grube" ale to też mnie martwi....

Ja byłam wczoraj na ktg i wszystko ok. Tętno prawie cały czas 156 a mi wyszły przez 30 min 2 skurcze na 20%. Wizytę mam 4.08 a dziś odstawiłam fenoterol i staram się o tym nie myśleć:baffled:

Lemoniada zaufaj lekarzom wszystko bedzie w porzadku jestes juz w 39 tyg ciazy a skoro malenstwo tak przybiera to musza sie na tym znac skoro taki kroki chca podjac maj sie !!:-)
Myszka gratuluje wizyty i powodzonka ;-)

lemoniada trzymamy kciuki, ale rzeczywiscie dzieciatko duze... zastanawiam sie jakie moje teraz jest z usg 6.07 wynikalo niby ze 2300g to ciekawe jakie teraz jest- a juz nie bede miala usg hmm
myszka gratki

szuszu ja myślałam że to skurcze...:eek: W ogóle jak leżałam to miałam brzuch taki mięciutki a jak wstałam i przez całą drogę do domu twardy jak kamień się robił (jak zwykle) ale zastanawiałam się co by wyszło na wykresie gdyby tak mi wtedy stwardniał...

reklama
szuszu ja myślałam że to skurcze...:eek: W ogóle jak leżałam to miałam brzuch taki mięciutki a jak wstałam i przez całą drogę do domu twardy jak kamień się robił (jak zwykle) ale zastanawiałam się co by wyszło na wykresie gdyby tak mi wtedy stwardniał...

To są delikatne napięcia;-) Też tak mam, że jak jestem na ktg to brzuszek miękki:-)

Do góry