reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

ja tez na ktg jeszcze nie bylam...ja mam tlyko usg co wizyte, co druga wizyte mocz i krew mam robic, i tylko 2 razy na fotelu siedzialam na poczatku i 2 tyg temu, jak wspominalam o skurczach to sprawdzal mi szyjke i poziom ph czy cos takiego. moze mnie tak co miesiac nie sadza na samolot, bo ogolnie wszystko dobrze co? Bo patrze, z eniektore z Was to co wizyta samolocik. Od teraz pewnie zwiekszy sie intensywnosc badan...

reklama
Ja tu wogole nie mam badania ginekologicznego. W UK wogole nie robia ,tylko u polskiego ginekologa. W czasie ciazy sa tylko dwa badania USG. Teraz jednak, kiedy wyszla ta cholestaza, mam KTG dwa razy w tygodniu, raz pobieraja mi krew, USG co dwa tygodnie i zaraz po tym wizyte u lekarza. Tylko to, ze mam cholestaze, spowodowalo, ze mam zaszczyt widziec lekarza ginekologa. Ale z nim to tylko sie rozmawia i ustala pewne rzeczy.

karolka spokojnie- u mnie na pierwszym badaniu z glukozą wyszło że mam podwyższony i też się stresowałam ale po tym drugim diagnostycznym badaniu okazało się, że wszystko jest ok.
Ja nigdy nie miałam KTG zawsze akcję serca sprawdzli mi na usg

a ja mam na każdej wizycie i badanie ginekologiczne(sprawdzenie szyjki,ph), i usg takie szybkie zeby zobaczyc czy wszystko ok:)

Mi te KTG nie przeszkadza, miałam już dwa robione i wiem że będę miała robione co wizytę aż do końca, ale ja chodzę zawsze na wizytę z M i on siedzi ze mną więc się nie nudzę... ;-)

Gratuluję udanych wizyt.
Ja też już po wizycie, w sumie niby wszystko dobrze tylko Nadia malutka ponoć jest nie wiem ile waży i mierzy bo to tylko z ręcznych macanek lekarka powiedziała że jest mała ale w normie. No ale okazuje się że mój P miał 3100 i 56cm jego brat 3200 i 56cm, ja miałam 3200 i 52cm moja siostra 2400 i 50cm ale ona się się urodziła w 8 miesiącu więc do gigantów nienależelliśmy no może ja trochę taki kluskiem byłam. Ja tam uważam że jak będzie miała 2800 i wzwyż to ok a mi będzie lżej trochę. Do tego mam już 59kg i tu znowu okazuje się że moja mama idąc mnie rodzić miała 62kg a startowała z 50 więc niby tak samo.

reklama
Do góry