reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Gratuluję udanych wizyt :-)

Kamcia jakim cudem oni powiedzieli very big bez USG :confused:

Dariaa ja bym nie miała KTG zrobionego do tej pory, ale jak mi w zeszłą sobotę Antek się nie ruszał, to pojechaliśmy do szpitala i tam nam zrobili. A tak to moja ginka powiedziała, że jak chcę to w poniedziałki jest położna w jej gabinecie i można się umówić na KTG. Ale jeszcze się nie wybrałam. Może teraz w poniedziałek pójdę, bo na wtorek mam wizytę.

reklama
bra to masz z lekarzami, grunt że z małą ok :-)
daria, koniczynka, kamcia fajnie że wszystko ok, gratuluję wizyt!

Ja też miałam 1 ktg ze względu na łożysko. Jutro mam wizytę u mego gina a w sob. usg, potwierdzające stan łożyska. Nie mogę się doczekać.

A ja nie miałam KTG i w sumie nie wiem czy przed porodem będę miała - nie widziałam u mojej gin takiego sprzętu. Ale też prawda że rupieci jej ostatnio przybyło bo usg już na kozetce robi a nie na fotelu, dodatkowy monitorek dla mamusi jest a tatuś razem z nią może oglądać i o wszystko wypytać. Teraz idę na wizytę po świętach i zobaczymy, mam nadzieję że organizm jakoś już do porodu sie przygotowuje.

Mi robią KTG na każdej wizycie już od 30-tego tygodnia, ale wizyty mam cały czas aż do porodu co dwa tygodnie. Widać że co lekarz i co kraj to inne obyczaje.

Daria koniczynka kamcia gratuluje udanych wizyt

Bra ty to sie masz;) Ale teraz to juz nie ma sie czym przejmowac cale szczescie

Ja ktg mialam juz sporo razy ale tylko dlatego ze nie czulam malej i w szpitalu lezalam a przy wypisie kazali chodzic 2 razy w tyg az do wizyty a wizyte mam jutro i mam nadzieje ze wiecej nie bede musiala. Strasznie meczy mnie ktg nie moge dlugo ulezec a to trzeba az pol godziny;P

Dariaa ja tez jeszcze nie mialam KTG. Ale dzwonilam do poloznej i mam sie z nia umowic poczatkiem maja i wtedy mi zrobi.
mam tylko nadzieje,ze nic sie wczesniej nie zacznie...

bra , melia u nas to takie rzeczy mówią z macanki i mało kiedy się mylą.. tak samo to że jest głóką w dół.. itp...
dobrze mi brzuszek pougniatała i pwoiedziała...
z Vi też tak mówili.. i mieli rację ..
a też mają wgląd do wcześńiejszego usg z 32 tc c to mała miała już 2700 to raczej małe dziecko nie bedzie:-p

Witam,

i Wszystkim mamuśką gratuluję udanych wizyt.

Ja byłam wczoraj na wizycie kontrolnej po szpitalu... na dzień dobry waga, ciśnienie i Ktg.
Waga 61 :) ciśnienie książkowe, a na Ktg brak skurczy :D
U doktorka badanie i jest już wszystko w normie, tak mi powiedział. O nic dokładniej nie dopytywałam bo po co mam się stresować i szukać dziury w całym. Ufam swojemu lekarzowi. Dodatkowo pobrał mi próbki na jakieś tam bakterie żeby w trakcie porodu maleństwo nic nie złapało, no i jeszcze skierowanie na przeciwciała.

Mam jeszcze tylko przedłużone zwolnienie (po które mój M pojedzie w pon) i po nim dopiero na wizytę czyli pewnie jakoś po świętach :)
Mam nadzieję, że Emilka wytrwa do tego czasu spokojnie (dziś w razie "w" przepakowałam torbę do szpitala).

I nie muszę już leżeć :D ale biegać nadal mi nie wolno ;\

Damy rade byle do Maja :)

pozdrawiam

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Mi też w ciąży z Paulinką położna jak macała brzuch na szkole rodzenia to mówiła że duża córcia no i Paula urodziła sie 4 kg, więc one mają chyba jakieś swoje spooby

Do góry