reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Czesc dziewczyny! :-D

Wlasnie jestem po drugiej wizycie u gin. Wszystkie badania wyszly dobrze :-D
Dzisiaj mialam juz badanie usg przez brzuch i bylo wszystko fajnie widac,moja dzidzia tak sie krecila,machala raczkami i nozkami :-D Ma juz ponad 2 cm. Na badaniu wyszlo ze jstem niby w 9 tyg i 5 dniu ciazy.I zmienila mi termin porodu na tydzien pozniej z 23 maja na 30 maja, a ostatni okres mialam 16 sierpnia.I cos mi nie pasuje..bo jak mam tarmin na 30 maja to powinnam byc w 9 tyg a nie w 10..a gin mowi ze jutro zaczne 10 tydzien..

Tu nowe foto mojej dzidzi:
http://s3.imgimg.de/uploads/Scannen0002d4bbe075jpg.jpg

Załączniki

• Scannen0002.jpg
    Scannen0002.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 126
Ostatnia edycja:
reklama
Melduję się po wizycie:tak::tak:

a więc z Maluszkiem wszystko dobrze:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::yes::yes::yes:

Jestem mega szczęśliwa:rofl2::rofl2::rofl2:

Ilość wód bez zarzutu:tak:
Wielkość Dzidziusia idealnie odpowiada tygodniom i dniom:tak:
Przezierność karkowa- bez zarzuty:tak:
Maluszek ma całe 56,8mm a serduszko bije 175bpm

Ale się cieszę:rofl2::rofl2:
jeszcze w dodatku łożysko jest wysoko i z drugiej strony niż cesarka była po prostu suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper:happy2::happy2:

Jak dokończe jeść, to wrzucę zdjęcia:tak:

Maluszek tak super pomachał i jak fajnie fikołki robił:-D:-D

Nie ma nic lepszego dla Kobiety od takich wieści:happy2:

EwelinaD no nie moge 2cm szczescia a jakie zdjecie wyrazne :szok: toc tam widac glowke, raczki, nozki o ja nie moge ewcia3004 twoje tak samo :-) nieeee no jak ja za tydzien nie dostane takiego zdjecia tylko z jakas rozmazana plama to naprawde skladam wniosek o lepszy sprzet :-D piekne te Wasze skarbenki, dopoki sama nie bylam w ciazy to takie zdjecia nie wywieraly na mnie az takiego wrazenia, a teraz prawie leca mi lzy ze wzruszenia z kazda wizyta sa takie zmiany, jestem pod wrazeniem takiej techniki, bo nasze mamy nie mogly tak nas podgladac, nie mialy tez foteczek, a my mozemy widziec nasze malenstwa od samego poczatku i sledzic jak sie rozwijaja

melia ciesze sie, ze juz wszystko w porzadku

Witam
Gratuluję mamusiom super wieści po wizytach, niesamowite że już tak wyraźnie można zobaczyc maleństwa. Nas czeka wizyta za tydzień

cześć dziewczyny, ja już po badaniu prenatalnym i powiem Wam, że wyszło wszystko super:) Bobas był tylko tak ruchliwy, że badanie musiało dużo dłużej trwać, żeby wszystko uchwycić. Pochwale się na koniec, mój bobas ma już 7,5cm :)IMG038.jpg

Cieszę się, że macie same dobre wieści, a bąbelki na zdjęciach są po prostu cudne:-D

Ja jestem po badaniu USG genetycznym w celu wykluczenia wad rozwojowych (w rodzinie pojawiał sie rozszczep podniebienia:baffled:). Płód jest jeszcze zbyt mały, żeby wykluczyć tę wadę, ale wszystko, co można stwierdzić jest o.k.
Maleństwo wierciło się cały czas,a na końcu wylądowało na głowie i tak już pozostało haha, więc mam zdjęcie do góry nogami:-D (później wkleję).
Miałam też pobieraną krew na te badania genetyczne, wyniki za jakieś 2 tygodnie.
Jestem pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze.
Niesamowite wrażenia, gdy sie słucha bijącego serduszka swojego maleństwa:-D...
W pewnym momencie badania pani doktor zrobiła przybliżenie na pęcherz moczowy, a ja patrzyłam tylko między nóżki haha i nic nie widziałam - albo coś jeszcze wyrośnie, albo mamy córcię ;-)

reklama
Do góry