reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
[h=5]Jestem po usg, lokator jest strasznym wiercipiętą, lekarz miał problem, żeby dobrze obraz zatrzymać:p NT 1,1, kość nosowa dwuprzegrodowa obecna, CRL 5,35cm, 53g wagi:) Wszystkie paluszki na swoich miejscach;-) Z dobrych wiadomości poza tym, torbiel się wchłonęła, szyjka 5cm twarda trzymająca. Ze złych wieści, trofoblast umieścił się nisko, niestety zachodzi częściowo na ujście szyjki. Mam nadzieję, że razem z macicą się podniesie.. Macica wysoko ładnie rośnie, "brzuch ma pani duży";-) kontynuuje L4[/h]

I my sie meldujemy po wizycie :-) Ciąża "starsza" az o cały jeden dzień, niź przewidywałam ;-) Astronauta mierzy 48mm, NT na poziomie 1,4, wiek ciąży 11t4d :tak: Termin oficjalny porodu - 26 lipca :-)

babym.jpg

Załączniki

• babym.jpg
    babym.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 80
A i co do wątpliwości co do robienia pomiarów szyjki i dziecka. Szyjka: najpierw fotel, lekarz sprawdził czy jest twarda, potem usg dopochwowe i mierzenie. Dziecko już mierzył przez brzuch.

U mnie inny lekarz robi USG i wzywa lekarza prowadzącego na USG. Następnie jest wizyta i tak jeszcze z mom ginem omawianie USG, badanie, lub badanie a później USG. To zależy..... I jeżeli chodzi o opis USG to taki miałam w 1 ciąży na osobnej karcie, gdzie na drugiej stronie wpisywał lekarz pomiary itd.. jedna karta do 3 USG, genetyczne, połówkowe i to w 30 którymś tygodniu. Miałamm ieć to zawsze przy karcie ciąży.

Ostatnia edycja:
gratuluję udanych wizyt!
wow, ale mamy wysyp chłopaków!!!
też bym chciała chłopca ale na ostatniej wizycie w 13t3d lekarz nie chciał wypowiadać się na temat płci, :-( chyba na określenie płci pójdę prywatnie bo chyba nie wytrzymam z ciekawości do następnego usg na nfz.

reklama
Do góry