reklama
Hubson
Fanka BB :)
to chyba bez znaczenia jak sie wykonuje usg genetyczne, bo przeciez chodzi o to, zeby lekarz mogl dobrze wszystkie markery posprawdzac.
Julia, cieszę się, że jesteś bardziej pozytywnie nastawiona
Caly czas trzymam kciuki.
Julia, cieszę się, że jesteś bardziej pozytywnie nastawiona
hej laski,
bylam dzisiaj na usg, wszystko jest ok, juz widac małego człowieczka, troche nadrobił bo wychodzi dzis ze jest 12t6d a termin porodu mam na 17 lipca, tak myslalam ze bedzie pozniej
usg mialam przez brzuch, fotke jak mi sie uda to wkleje wieczorem.
wszystkim gratuluje wizyt i trzymam kciuki
buziaki :*
bylam dzisiaj na usg, wszystko jest ok, juz widac małego człowieczka, troche nadrobił bo wychodzi dzis ze jest 12t6d a termin porodu mam na 17 lipca, tak myslalam ze bedzie pozniej
wszystkim gratuluje wizyt i trzymam kciuki
graza06
Czy któraś z Was dostała taki opis jak Blueberry z takimi szczegółami odnośnie badania.Dziewczyny ja tak na szybko.
Nie doczytam.
Byłam na wizycie.
Wszystko jest super.
Serce bije i bąbelek sie rusza.
Tu wklejam zdjecia
Zobacz załącznik 600432Zobacz załącznik 600433
Ściskam Was mocno! :*
Pomęczę Was dziewczyny widzę swój błąd że nie czytałam dwóch wątków tylko ogólny. Przespałam to usg NT, które nie mogę sobie darować. Cóż lekarz też nic nie mówił, więc zaufałam mu. Widać trzeba mieć mocno ograniczone zaufanie i drążyć samemu temat. Zastanawiam się czy nie zmienić lekarza ale kompletnie nie mam pomysłu na jakiego. tego długo szukałam
Hubson
graza, ja mam zadrukowane 2 strony z informacjami nt pomiarow plodu, wyniki z krwi plus ryzyko trisomii i jakies wykresy. Do tego ok. 10 zdjec usg.
Nie wiem, co powinnas teraz zrobic, nie umiem doradzic Moze na przyszlosc - pamietaj o usg polowkowym w 18-22 tc. Bardzo wazne usg. Wiem, ze dziewczyny juz teraz sie zapisuja (jestesmy na podobnym etapie).
Nie wiem, co powinnas teraz zrobic, nie umiem doradzic Moze na przyszlosc - pamietaj o usg polowkowym w 18-22 tc. Bardzo wazne usg. Wiem, ze dziewczyny juz teraz sie zapisuja (jestesmy na podobnym etapie).
Ostatnia edycja:
graza06
graza, ja mam zadrukowane 2 strony z informacjami nt pomiarow plodu, wyniki z krwi plus ryzyko trisomii i jakies wykresy. Do tego ok. 10 zdjec usg.
Hubson muszę tylko poprosić o wyznaczenie wieku ciąży bo z om wychodzi inny niż z usg. Mój suwaczek nie jest wiarygodny. Będę szukać fachowca od usg połówkowego. Co nie jest taką prostą sprawą.
blueberrry
Szczęśliwa :)
Graza
Przedewszystkim nie denerwuj sie tak.
Bo gdy Ty sie denerwujesz to maleństwo to odczuwa, a przecież nie chcesz aby sie denerwowało razem z Tobą.
Wszystko bedzie dobrze kochana.
Denerwujące sie nic już nie zmienisz, a bardziej będziesz sie wkurzać.
Zapytaj na wizycie 13.01 (a to juz za 5 dni) czemu nie przeprowadzono tych badań? Bo bardzo Cie to trapi i nurtuje, a przedewszystkim nie daje spokoju.
Jeżeli nie uzyskasz odpowiedzi, która Cie uspokoi, usatysfakcjonuje, to wtedy zastanów sie nad zmiana lekarza.
I tak jak Hubson napisała, teraz zwróć uwagę na połówkowe badania, aby były przeprowadzone w czasie i aby nerwy Ci puściły, bo do tego czasu nic nie zmienisz.
Ja je będę miała wykonane w 19tc (a dokładniej 18tc i 4 dni)
Jestem pewna ze z Twoim maleństwem jest wszystko dobrze kochana, tule Cie mocno aby chociaż na chwile te nerwy Cie puściły.
Przedewszystkim nie denerwuj sie tak.
Bo gdy Ty sie denerwujesz to maleństwo to odczuwa, a przecież nie chcesz aby sie denerwowało razem z Tobą.
Wszystko bedzie dobrze kochana.
Denerwujące sie nic już nie zmienisz, a bardziej będziesz sie wkurzać.
Zapytaj na wizycie 13.01 (a to juz za 5 dni) czemu nie przeprowadzono tych badań? Bo bardzo Cie to trapi i nurtuje, a przedewszystkim nie daje spokoju.
Jeżeli nie uzyskasz odpowiedzi, która Cie uspokoi, usatysfakcjonuje, to wtedy zastanów sie nad zmiana lekarza.
I tak jak Hubson napisała, teraz zwróć uwagę na połówkowe badania, aby były przeprowadzone w czasie i aby nerwy Ci puściły, bo do tego czasu nic nie zmienisz.
Ja je będę miała wykonane w 19tc (a dokładniej 18tc i 4 dni)
Jestem pewna ze z Twoim maleństwem jest wszystko dobrze kochana, tule Cie mocno aby chociaż na chwile te nerwy Cie puściły.
sokoja
po wizycie:
NT - 0,73 mm
CRL - 62,7 mm
kość nosowa jest
serduszko, przepływy, żołądek, pęcherz moczowy, główka, rączki, nóżki - wszystko ok!!!
Jak się uśmialiśmy razem z lekarką, bo pierwsze co zrobił to rozłożył nogi i pokazał peniska! Potem cały czas się odwracał i pokazywał
Mamy chyba z 20 zdjęć, z tego 3 "klejnotów rodzinnych" :-)
Od razu umówiłam się na połówkowe z echem serca.
Mąż chodzi dumny jak paw, bo będzie miał drugiego Synka o którym marzył
Ale jestem dzisiaj szczęśliwa!!!!!
NT - 0,73 mm
CRL - 62,7 mm
kość nosowa jest
serduszko, przepływy, żołądek, pęcherz moczowy, główka, rączki, nóżki - wszystko ok!!!
Jak się uśmialiśmy razem z lekarką, bo pierwsze co zrobił to rozłożył nogi i pokazał peniska! Potem cały czas się odwracał i pokazywał

Mamy chyba z 20 zdjęć, z tego 3 "klejnotów rodzinnych" :-)
Od razu umówiłam się na połówkowe z echem serca.
Mąż chodzi dumny jak paw, bo będzie miał drugiego Synka o którym marzył

Ale jestem dzisiaj szczęśliwa!!!!!
reklama