reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

ja będę miała połówkowe w 22t+2-3dni a wy mówiąc o 22 to macie na myśli 21t0-6d?
zamówilam sobie bilety do Polski i od razu polece na usg zeby bylo jak najblizej terminu 22tyg.

widziałyscie w necie te zdjecia dziecka co sie urodziło w 18tyg? nie przeżyło ale jak mi to zobrazowało jaki cud mam w brzuszku teraz bo same cm nie wiele mowia.. szkoda ze maluszek nie dal rady.

mówiąc o 22 to macie na myśli 21t0-6d - tak

reklama
ja będę miała połówkowe w 22t+2-3dni a wy mówiąc o 22 to macie na myśli 21t0-6d?
zamówilam sobie bilety do Polski i od razu polece na usg zeby bylo jak najblizej terminu 22tc

Ja pisząc że jestem w 18 tc to jest tak że 18tc trwa, a 17tc jest skończony.
Czyli obecnie jestem w 18tc (17tc i 3d)
W niedziele zaczynam 19tc, bo 18tc bedzie ukończony. ;)

mój lekarz również polecił mi USG 3D (nazwał to jakoś ładniej) między 24 a 26 tygodniem.
USG połówkowe wypada mi na 20 tydzień (13.02.2014 r.) kolejna wizyta pewnie 13.03.2014 r.i wtedy umówię się na 3D

ja na 1 wizycie nie miałam zrobionego USG i lekarz powiedział mi, że jestem w ciąży i że mam przyjąć to do wiadomości :cool2: nawet nie zerknął na mnie kątem oka...

mój obecny lekarz ma możliwość robienia USG. ufam mu więc wszystko jest spoko.

Na Twoim miejscu na szybko sprawdziłabym opinie w necie. Jeżeli znajdziesz kogoś godnego uwagi - zmień

swoją drogą, kiedy widzę na suwaczku "jestem w 14 tygodniu ciąży" myślę sobie, że to maleństwo mniejsze od mojego maleństwa. taki młodszy kolega lub koleżanka :)) ostatnio mam fioła na punkcie tego, że faktycznie jestem w ciąży, że faktycznie czekam na nasze dziecko i że ono wszystko czuje... to takie fascynujące :p

jeszcze przed ciążą małe dzieci nazywałam "małymi człowiekami" i o moim maleństwie myślę tak samo ;) jestem bardzo ciekawa czy to chłopak czy dziewczyna...

Na fajnego lekarza trafiłaś :/
Przejrzałam te wszystkie stronki z opiniami o lekarzach już jakiś czas temu i praktycznie nic z tego nie wynika dla mnie. Każdy lekarz ma opinie takie i siakie w tym całym Genomie. Ale jak przy okazji trafiłam na opinie o moim lekarzu prowadzącym to popadłam w jeszcze większe zauroczenie jego osobą. Wszyscy o nim piszą w samych superlatywach, achy i ochy a opinii całe setki. Byłam w szoku. Ale koleś jest przystojny :p mogłabym do niego chodzić wyłącznie po to, żeby się na niego napatrzeć.

Na fajnego lekarza trafiłaś :/
Przejrzałam te wszystkie stronki z opiniami o lekarzach już jakiś czas temu i praktycznie nic z tego nie wynika dla mnie. Każdy lekarz ma opinie takie i siakie w tym całym Genomie. Ale jak przy okazji trafiłam na opinie o moim lekarzu prowadzącym to popadłam w jeszcze większe zauroczenie jego osobą. Wszyscy o nim piszą w samych superlatywach, achy i ochy a opinii całe setki. Byłam w szoku. Ale koleś jest przystojny :p mogłabym do niego chodzić wyłącznie po to, żeby się na niego napatrzeć.

no ładnie :D i to pisze kobieta w ciązy :D:D

Michalina

Moj tez jest przystojny :D i profesjanalny :cool2:
Czasami mysle co sobie taki ginekolog mysli jak widzi fajna babke, ale pewnie to samo co np. Dentysta :p

Mój mąż jak każdy facet myślał że ginekolog to fajna praca:) ale jak posiedział kiedyś ze mną przed gabinetem i przyszła taka obleśna starsza babka to od razu zmienił zdanie:)

haha moj tata zawsze sie smial ze ginekolog takiej starszej babce to juz tylko do gardla zaglada hahaha:-D

:-D fakt, to jednak niewdzięczna praca ;)

Ale mi się na wspomnienia wzięło :p na drugiej wizycie, kiedy miałam w ogóle wątpliwości czy młody jest tam w środku, doktorek zaczął USG i nic się nie odzywał, już zwątpiłam w całą tą ciąże, kiedy po prostu puścił bez zapowiedzi bicie serduszka malucha, to było niesamowite. Do dzisiaj słyszę ten dźwięk, najpiękniejszy jaki kiedykolwiek usłyszałam :) Aż się teraz wzruszyłam głupia :D

reklama
No ja tez jak slysze bicia serca czy ruchy maluszka to najcudowniejsze uczucie na swiecie :) ehh tak bym juz ta kruszyne przytulila :)

Do góry