reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Dzikuska, teraz juz lapiesz sie na darmowy program badan prenatalnych :) I jaka stara? Mnie pan gin powiedzial, ze jestem jedną z tych najmlodszych, ktorym on robi usg prenatalne w ramach tego programu - mam 37 lat od tygodnia ;)
Choć ja na comiesięczne wizyty chodze panstwowo, to lekarz nie bierze ode mnie kasy za usg, bo wg niego z racji wieku mi się należy ;)

reklama
Miałam Wam wcześniej opisać moją wizytę z 30.12, ale nie mialam czasu.
Wszystko zaczęło się w nocy po Wigilii. Poszłam do toalety i zobaczyłam różową krew na papierze. Aż mi się zrobiło gorąco... Nie pojechałam na IP, czekałam. Nic niepokojącego więcej się nie stało. Poszłam na wizytę 30-go. Z dzidzią wszystko ok. Dostałam profilaktycznie dupka. Następna wizyta 7.01.

Witam drogie mamusie ja mam na imię Mariola i mam 2 letniego synka Alberta a teraz aktualnie jestem w 14 tygodniu ciąży i mam termin na 3 lipca 2014 byłam na pierwszej wizycie i na usg było widać dzidzie mierzy 2.23 cm ale to było w 9 tygodniu i wszystko jest ok jutro ide na badania mocz ,krew, wdrl,i grupa krwi i glukoza a to moja dzidzia: WP_20140102_002.jpg
licze że będzie dziewczynka bo wizyte następną mam 10 .01.2014 i nie moge sie doczekac a od samego poczatku mdliło mnie i wymiotowałam aż do 12 tygodnia z z tym że nie codziennie i ciągle jem coś słodkiego i pije sok pomarańczowy gdzie jak z synem byłam w ciąży to mi nie smakował no i mandarynki to uwielbiam jeść a jak byłam z synem w ciązy to tylko paluszki słone i ogórki kiszone ciągle jadłam a i teraz mam brzuszek bardziej okrągły i do góry a przedtem miałam takie jajo hehe. Ale to się okaże nie długo czy córa czy syn grónt żeby było zdrowe

Załączniki

• WP_20140102_002.jpg
    WP_20140102_002.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 81
venus, dobrze że plamienie przeszło i że z dzidzią ok :)

konwalia123, witaj.

Ja dzisiaj po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. NT - 1,7, kość nosowa jest, nóżki skrzyzowane więc między nóżkami nie podglądalismy. Co ciekawe dzidziuś nagle zaczął szybko rosnąć i o tydzień wyprzedza termin z OM (do tej pory zawsze był tylko o dzień większy). Z niepokojących rzeczy kosmówka ułożyła się na ujściu szyjki i muszę oszczedny tryb życia wprowadzić. Dr. powiedział też, że może pojawic się krwawienie i wtedy mam do niego dzwonić :( Zdjęcia wkeję niedługo. aha i moja dzidzia ma wielkie stopy ;)

Tak jak w 1 ciąży będę rodziła w Ostrowie. Chodzę do Gos....Napewno wiesz o kogo chodzi. Nie chcę pisać nazwisk na forum
Tak wiem wiem
Ja chodzilam do Lub.. ;)
A z jakich rejonow Ostrowa jestes ulicy nie musisz podawac oczywiscie tylko mniej wiecej:)
Ja wychowalam sie na Komuny Paryskiej...potem Zebcow a na koniec za ostrow w strone Lamek :)

venus, dobrze że plamienie przeszło i że z dzidzią ok :)

konwalia123, witaj.

Ja dzisiaj po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. NT - 1,7, kość nosowa jest, nóżki skrzyzowane więc między nóżkami nie podglądalismy. Co ciekawe dzidziuś nagle zaczął szybko rosnąć i o tydzień wyprzedza termin z OM (do tej pory zawsze był tylko o dzień większy). Z niepokojących rzeczy kosmówka ułożyła się na ujściu szyjki i muszę oszczedny tryb życia wprowadzić. Dr. powiedział też, że może pojawic się krwawienie i wtedy mam do niego dzwonić :( Zdjęcia wkeję niedługo. aha i moja dzidzia ma wielkie stopy ;)
A to jak wielkie stopy to pewnie chlopak :-D

Witam

Niestety ja niemam dobrych wiesci:( podobnie jak La luna ze przeziernosc za wysoka okolo 4mm 13.01 ide na test Papa pozniej zobaczymy co dalej

staram sie byc dobrej mysli ale bywaja momenty zwatienia:(

reklama
Do góry