reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
venus27 sama aż się przestraszyłam czytając. Dobrze, że więcej incydentów nie było. Teraz się oszczędzaj.

julia0903 pamiętaj, żeby być dobrej myśli! Również bym powtórzyła usg a potem Papa

Nasze bobo ma 6,8cm, wszystko na miejscu, rączka pomachalo, a mąż po raz pierwszy widział, co jest na monitorze, tzn. był na każdym usg z Ola, ale nawet na 4d miał problemy z rozpoznaniem, co właśnie widać, a teraz powiedział, że widział głowę i rękę, hihi narządów wewnętrznych nie widziałam, chociaż pan doktor twierdził, że widać elegancko wszystko :) no i pokazywał narządy rodne, e jak powiedziałam, ze widzę babe, zabrał glowice i powiedział, że nie teraz, a dopiero przy następnym powie co tam jest.... Termin przesunął mi sie o tydzień szybciej , jutro poszukam Oli usg z tego okresu i porownam sobie, pamiętam tylko że jej nt było coś koło 2,3 a teraz mam 1,78. Ola też widziała rodzeństwo swoje :)
Z niemilych aspektów wizyty, pani pielęgniarka pobierając mi krew na pappe uszkodziła mi coś, pewnie zyle na przelot przebiła, bo mam nie tyle siniaka, co krwiaka i nie mogę ręką ruszać....

Tak wiem wiem
Ja chodzilam do Lub.. ;)
A z jakich rejonow Ostrowa jestes ulicy nie musisz podawac oczywiscie tylko mniej wiecej:)
Ja wychowalam sie na Komuny Paryskiej...potem Zebcow a na koniec za ostrow w strone Lamek :)

Minisia pochodzę spod Ostrowa. Teraz z mężem mieszkam na Komuny ;) Szkoda, że tu nadal nie mieszkasz!!

Witam

Niestety ja niemam dobrych wiesci:( podobnie jak La luna ze przeziernosc za wysoka okolo 4mm 13.01 ide na test Papa pozniej zobaczymy co dalej

staram sie byc dobrej mysli ale bywaja momenty zwatienia:(

Julia
trzymam kciuki za kolejne badanie-musi być dobrze!!!!!

MALGORZATKA pocieszylas mnie .Ola Twoja miala NT 2,3 i jest zdrowa ,ja mam teraz od 2,0 do 2,3 tak mu roznie wychodzilo.

JULIA ja na twoim miejscu przy takim NT NAPEWNO POSZLABYM do innego lekarza .

VENUS rozumiem ze toplamienie bylo takie jednorazowe??????/jak jest teraz??? jak sie czujesz?????Dobrze ze z dzeckiem jest ok :-).

Witam nowa mamusie i gratuluje :-).

Ja mialam powtorzyc to NT ale dam sobie spokoj bokasy nie mam teraz a to badanie musialabym na dniach zrobic,nie mam parcia,jakie moje dziecko sie urodzi tego juz nie zmienie,napewno bede je kochala najbardziej na swiecie,ale wierze ze bedzie ok :)

Dziewczyny ja nadal na wyjezdzie...konczyla mi sie luteina wiec poszlam do przychodni z nadzieja ze dostane recepte.lekarz powiedzial ze da ale ze musi mnie zbadac...zbadal mnie...i z usg wyszlo ze malenstwo ma 7cm.czy to nie za duzo na 12tc i 5dni?on powiedzial ze jakis 13tc wychodzi...kurna martwie sie troche bo nie wiem czy nie za duze malenstwo i boje sie o to NT :( a wizyte dopiero mam 8.01 :( boje sie dziewczyny!!!!

reklama
Kopacz wszystko jest dobrze. Malenstwo rośnie prawidłowo. 8.01 to bedzie Twój 13t3d wiec zmieścisz sie w terminie na badanie NT, ktore sie wykonuje do 13t6d. Ważne zeby malenstwo nie było większe niz 8,4 cm bo wtedy pomiar moze byc niemiarodajny.

Do góry