reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Hubson - wizytę mam 14.01 w sumie to już niedługo....

malgorzatkar - nie wiem to nie był pierwszy mocz, ponieważ zapomniałam o nim i dopiero w przychodni siusiałam, miałam jakąś infekcję kilka miesięcy przed zajściem, ale zaleczyłam i pęcherz nie bolał więc do lekarza nie poszłam, może to są właśnie jakieś pozostałości po niej

reklama
WItam

DZiewczynki od lekarza dostalam skierowanie na USG genetyczne i pozniej test Pappa ide do jednego z najlepszych szpitali w woj. wielkopolskim dokladnie w Poznaniu ktory zajmuje sie kobietami w ciazy i noworodkami.
Myslalam zeby isc do innego ale po co jak bede miec jeszcze genetyczne wiec poczekam do tego 13 stycznia...

Seorise
kochana czesto zdarzaja sie infekcje w ciazy z moczem, ja z corka mialam az do konca ciazy cos nie tak z moczem , wiec spokojnie, na wizycie pokaz lekarzowi, a moze tak jak dziewczyny pisza zle ten mocz oddalas, niemartw sie na zapas kochana:)

Hubson
jak z przeziernoscia jest ok ja dalabym sobie spokoj z amino... ja w moim wypadku bede chciala zrobic, ale zobaczymy co pokaze jeszcze ten Pappa

Szczerze kochana to ja widze zarys dzidziusia I tyle zadnego duzego NT czy braku kosci nosowej nie zauwazam ..przelraszam nie pomoge ale wierze ze jest wszystko dobrze!!

Az wkleje zdj.mojego jak to moj mowi "obcy" moje kochane malenstwo:** IMG-20131220-WA0003.jpg

Załączniki

• IMG-20131220-WA0003.jpg
    IMG-20131220-WA0003.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
Karola super ze wizyta udana a masz karte ciazy to spr powinno pisac a na zdjeciu usg?? Nie ma napisane?

na zdjęciu z usg nie ma tej wartości, kartę ciąży lekarz uzupełni mi na kolejnej wizycie bo na wizyty chodzę do szpitala a na usg do jego prywatnego gabinetu i zawsze kartę uzupełnia na kolejnej wizycie jak jestem w szpitalu.

anilewe jaki masz obecny wynik TSH? masz stwierdzoną niedoczynność? bierzesz jakieś leki? ja mam niedoczynność tarczycy więc jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało :tak:

ja dziś odebrałam wyniki krwi i moczu i zaniepokoiło mnie to , że mam "dość liczne" bakterie w moczu, oczywiście zaczęłąm już grzebać w necie i naczytałam się już, że jest to niebezpieczne podczas ciąży :-(

lui85 też proponuję spróbować w większym mieśćie poszukać jakiegoś lekarza i pójść prywatnie, na pewno znajdziesz kogoś kto zrobi Ci usg od ręki, jak tak miałam w przypadku pierwszego usg :)

Dostaniesz skierowanie na posiew moczu, jeśli wyjdzie źle to antybiotyk (wskazany w antybiogramie) na te bakterie. Norma w ciąży, bierz żurawit, albo suszoną żurawinę jedz, no i dużo kwaśnego.

julia0903 ja sie przyznam ze nie widze kosci nosowej, mam przyklad po swoim zdjeciu ale na moim malec jest pieknie ulozony profilem a co do twojego to nie jestem pewna czy to 100% profil, pewnie nosek sie chowa z boku bo sie bobo przekrecilo.

karola1986-21 mialam wzorowy okolo 1 jak sie staralismy w pierwsze 5tyg ciazy skoczylo na ponad 4 przy dawce 7x100, od tamtego czasu biore 5x125 2x100 i zobacze czy spadlo, musialo, biore euthyrox a teraz zaczelam juz irl odpowiednik eltroxin. a jak u ciebie to wygalda?

reklama
Do góry