reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

VENUS u mnie z tych pierwszych przepowiadan lekarza ma byc CORKA :-),tez jestem ciekawa czy sie sprawdzi,czy bede miala swoja LILIANKE :-),ale ja mam juz parke wiec plec u mnie bez znaczenia .

SOKOJA teraz tak mowisz ze nie bedziesz 3 raz ryzykowac,poczekaj kilkalat i zobaczysz czy ci sie zas zapragnie 3 maluszek :-).

HUBSON U ciebie bedzie 3 syn ? bo suwaczkow nie widze ?:-).

SMILE to bedziesz w towarzystwie samych facetow,Ty jako rodzynek :-), a imie jakies napewno znajdziecie :-).

POLA gratuluje chlopaka :-)

Ja moze 4 lutego bede miala usg to zapytam sie gina co tam widzi miedzy nozkami :-)

reklama
Dorota najgorzej jak cały czas będzie mowa o dziewczynce, a potem w 30 tygodniu wyjdzie chłopiec;)) Ja chcę juz zacząć wprawkę kompletować i to w kolorach typowych dla córci. Dzisiaj wizyta i zobaczymy czy lekarz coś zobaczy...

Dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku ale mam pytanie o to badanie połówkowe. Czy to jest konieczne? Czy to jest zawsze w 3d/4d? Czy też może być na normalnej wizycie?

Jeszcze jedno ja mam teraz wizytę w poniedziałek i to będzie gdzieś 17 tydz i 5 dni i w takim terminie tez może być połówkowe czy muszę się na wizytę później umówić?

teoretycznie robi sie to usg od 18 do 22 tc. jak masz mozliwosc zadzwonic do gina i o to zapytac, zrob to.
Aha, i najczesciej robi sie je w 2d, narzady wewnetrzne dziecka najlepiej widac. Usg 3d czy 4d to taki bardziej bajer.
Ja bardzo pilnuje tych usg, bo jestem juz nieco pod 40tkę i mam je robione na nfz. I musialam sobie wczesniej zaklepac miejsce. Dlatego zawsze radze innym, żeby sie wczesniej upewnily. Ale wiem, ze sa tez dziewczyny, ktore wagi do tych badan nie przykladaja.

Hubson mi właśnie genetyczne lekarz robił normalnie na wizycie, a to połówkowe pewnie tez bo mi nie zależy na 3d tylko się zastanawiam czy to będzie ta wizyta bo następna już pewnie będę miała za miesiąc a to już będzie 23 tydz a podobno lepiej wcześniej niż za późno. Ginekolog właśnie dzisiaj nie przyjmuje i nie bardzo odbiera tel...:(, a jak to nie będzie teraz to będzie mi się ciężko wcisnąć za dwa tygodnie znowu na wizytę. Ale teoretycznie to już może być połówkowe?

reklama
Byłam u ginki, dała mi pimafucin i duphaston, żebym już nie pchała tej luteiny i zrobiła wymaz. Ale dziwna ta lekarka, najpierw pyta czy zamierzam zajść w ciążę:szok: - w ogóle nie zakodowała, że w ciąży jestem - a potem że strasznie duży brzuch mam jak już wstałam, żeby się rozebrać:confused: W każdym razie nie była pewna, czy wymaz wyjdzie, bo mimo, że dziś już nie zakłądałam luteiny to mówiła, że strasznie dużo jej wycieka. Powiedziała, że owszem, może mnie podrażniać sama luteina, ale może coś jeszcze się przyplątało - tyle to ja sama wiem:-p Niestety duphastonu przepisała mi tylko jedno pudełko i nie wystarczy mi go do wizyty u gina:dry:więc na kilka dni znowu czeka mnie luteina. Ciekawe jeszcze co wyjdzie mi w wymazie, do 3 dni roboczych muszę poczekać.

Do góry