reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Dziewczyny gratuluję poznania płci :-) jak tak dalej pójdzie ostatnia zostanę niewiedząca:sorry2: ale mam termin na 30.07, więc czegosię mogę spodziewać...
Jagódka - choć dla ciebie to niewielkie pocieszenie jestem tego samego zdania co Pola, myślę, że ten sam lekarz, na takim samym sprzęcie to będzie najlepsze rozwiązanie.

Michalina, urodziłam dziecko z hipotrofią, Klaudia ważyła 2440g, prawie nie miała tkanki tłuszczowej, to waga wcześniaka. Potem spadła do 2100g - wiesz jakie to maleństwo? Mimo, że ciąża donoszona, dziecko w pewnym momencie przestało rosnąć. Przepływy były prawidłowe, łożysko ładne, pępowina w porządku, ja wyniki miałam piękne do samego końca - nit nie wie dlaczego. Teraz 17 dni różnicy między dwoma usg, a dziecko urosło tylko "o tydzień" - jeśli to błąd pomiaru, to pikuś. Ale jeśli on już na tym etapie zwolnił, to mogę mieć problem.. Pogadam dziś z ginem.

O Kurcze, brzmi nieciekawie. Mój brat był wcześniakiem, niecałe 2kg. Maluśkie dzieciaczki.
Hmm dziwne, że nikt nie odkrył dlaczego tak się dzieje. A czytałaś o innych tego typu przypadkach? Pewnie się zdarzaj, może są gdzieś opisane.
Daj znać co ci lekarz powiedział.

Michalina hipotrofia dot. 3-10% ciąż. Pewnie, że czytałam..Wszystkie znane przyczyny u nas wykluczono. W 39 tc miałam wywoływany poród, żeby dziecko wreszcie zaczęło rosnąć, z tego co wiem, dłuższe zahamowanie wzrostu w macicy może grozić nawet śmiercią dziecka. Na szczęście Klaudia nadrobiła i teraz jest zdrową i dużą dziewczynką, ale bałam się potwornie o jej zdrowie pod koniec ciąży i na początku jej życia.

reklama
Jagódka lepiej sprawdzić,ale może faktycznie te pomiary były niedokładnie zrobione. Trzymam kciuki. Moja przyjaciółka urodziła 3 miesiące temu Synka i też przestał jej rosnąć,ale jakoś w 8 miesiącu. Ważył tylko 2400g....Teraz ślicznie rośnie, ale też nie znaleziono przyczyny, bo wszystko było ok.
Karola zdjęcie super!!
Ka.wo ja łączę się w bólu z niewiedzy jeśli chodzi o płeć;))) Mam nadzieję, że jutro się dowiem!

Do góry