reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Jagódka, pimafucin zamów w doz.pl. Jest ok 10 zł tańszy.
Fajnie ze Adaś ma sie dobrze i ze pieknie rośnie. Wczesniej nie bralas witamin?

reklama
Nie, nie było potrzeby, zazwyczaj raz na tydzień w porywach wcisnęłam w siebie matruelle, bo źle się po niej czuję.. Ja wyniki w ciąży mam bardzo ładne, odżywiam się ok, więc po co się faszerować sztucznymi witaminami - o ich przyswajalności nawet nie wspomnę:-p
Dzięki mam zamiar właśnie w dozie zamówić!

Ja dziś miałam wizytę. Była szansa za szybkie usg ale oczywiście w moim przypadku "nie ma potrzeby". Rozmowa z pielęgniarką, pobieranie krwi na żelazo i tarczycę. Potem wizyta z lekarzem, który tylko posłuchał serduszka maluszka i wymigał się od usg pomimo, że prosiłam. Tak to już jest z naszą irlandzką opieką. Skoro jest ok to po co nadużywać. Rozumiem, ale ostatnio 3 koleżanki były i każda miała innego lekarza i każda miała bardzo szybkie 2minutowe usg a na mnie padło że nie i kropka. Trudno, za tydzień sobie pooglądam w 4d :D
Twardnienie macicy w ciągu dobry jest ok, jeśli maluszki nie ruszają się codziennie żywo i mocno też jest ok na tym etapie.
Co tylko mi jeszcze dr zalecił żeby zaszczepić się przeciw grypie bo ponoć odbierali niedawno poród w 29tyg ciąży bo mama miała grypę i musieli wywołać poród bo już było niebezpiecznie. Teraz się zastanawiam, bo nigdy się na grypę nie szczepiłam.

Jagódka cieszę się, że u was ok. Bo jak się tak czyta to człowiek się martwi mimo, że znamy się tylko przez bb.

arabelka gratuluję synka :)

2411magdalenka fajnie, że trafił wam się chłopak, siostry się ucieszą :D

Gosia i Bartek wytrzymasz :D warto czekać na takie wieści

jagódka no to super, że jest OK.

ja też mam zrobić morfologię, mocz i glukozę.

dziewczyny jakie jeszcze macie zrobić badania?

ja mam zrobić:

- morfologia
- mocz z oceną osadu
- OGTT 75 test obciążenia glukozą
- POC- odczyn Coombs'a (nie mam pojęcia co to ale zaraz sobie to wygoogluję) :-D
- toxoplazmoza IgG i IgM

dodatkowo mam się zgłosić do mojego lekarza rodzinnego celem objęcia opieką przez położną środowiskową.

arabelka no wychodzi na to, że teoria obalona :eek:

wg 2 programów do wyznaczania owulacji owu miałam w 18 dniu cyklu, wtedy też był szczyt śluzu płodnego więc wg wszytskich znaków na niebie i ziemi wtedy powinna być owulacja. Aczkolwiek miałam jeszcze dziwny skok temperatury w 22 dc ale wtedy śluz już był niepłodny i to od kilku dni. Nie wiem czy owulacja może być 4 dni po ostatnim śluzie płodnym :confused::confused::confused: no ale to by wtedy wyjaśniało dlaczego wyszła dziewczynka bo ostatnie bobosexy były właśnie w 18 i 19 dc.

oto mój szczęśliwy wykres
Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Dzięki Dziewczyny:tak: gin powiedział, że oczywiście będzie miał wzgląd na wagą Małego mając wiedzę o wadze Klaudii, ale dopiero po 28tc

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt!! Cieszę się że wszystko u Was dobrze:)
aNilewe szkoda, że nie udało się zrobic usg...

Ja dzisiaj mam wizytę i jak zwykle bardzo się denerwuję:/ Trzymajcie proszę kciuki!!

karola ja toxo miałam robioną na samym początku. A tak to niektóre badania będę miała przepisane dopiero jak będę miała ciążę w podobnym wieku co ty. Standardowo mam mocz i morfologie- co miesiąc i do ento tsh i ft4- co 6 tygodni.
aNilewe wiem że wytrzymam. W końcu oprócz mnie czeka 2 facetów w domu :D
venus kciuki zaciśnięte :D

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt!! Cieszę się że wszystko u Was dobrze:)
aNilewe szkoda, że nie udało się zrobic usg...

Ja dzisiaj mam wizytę i jak zwykle bardzo się denerwuję:/ Trzymajcie proszę kciuki!!
ja tez mam dzis wizyte venus i a noż dzis uda sie potwierdzic w koncu płec, bo u mnie podobnie jak u ciebie ostatnio grzdylek sie schował

reklama
Wszystkim gratuluje udanych wizyt i poznania płci :-).
Tym które czekają na wizytę życzę powodzenia i poznania płci :-).

Ja mam polowkowe w sobotę na 12 już sie doczekać nie mogę :-).

Jagodka cieszę sie ze Adaś rośnie zdrowo

Do góry