reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Sergee również trzymam kciuki.... Wierzę, że będzie dobrze!

My wczoraj mieliśmy wizytę - wszystko ok - szyjka długa, brak rozwarcia, wody i wyniki dobre :tak: Córcia w końcu ciałka nabrała i waży już 1050g :-)

Gratulacje:)To mój już pewnie tez kilo przekroczył 10 dni temu miał 930 gr, a w podobnym wieku są:p

Sergi będzie dobrze.

Sergee również trzymam kciuki.... Wierzę, że będzie dobrze!

My wczoraj mieliśmy wizytę - wszystko ok - szyjka długa, brak rozwarcia, wody i wyniki dobre :tak: Córcia w końcu ciałka nabrała i waży już 1050g :-)

Fiu fiu już kawał bobasa:tak: Faaajnie, nasze dzieci są coraz bardziej zdolne do samodzielnego przeżycia poza brzuchami:tak:

sergi bedzie wszystko ok zobaczysz:)

ale duze bobasy :D teraz to beda szybciutko rosły :) ja wlasnie sobie male spanko zrobilam a moja niunia tak wypychala kufer ze az macica stwardniala cala :p oby tylko nie miala ADHD :p

właśnie jak napisałyście, że Wasze Bąbelki mają juz powyżej 1000 g to przypomniało mi się, że za 10 dni bliźniaki urodzone przez moją kuzynkę będą miały już roczek! urodziły się w 27/28 tydzień z waga właśnie oba około 1000 g. Chłopaki teraz zdrowe, super uśmiechnięte, jedynie troszkę w tył z rozwojem ruchowym, ale jeden już raczkuje i ostatnio nawet na schodach go znaleźli. Także dziewczyny teraz to już macie "z górki" :-)

Dziękuję Wam, Kochane, za wsparcie i dobre myśli! Byłam właśnie oddać próbkę do badania, specjalnie wyszłam z domu duuużo wcześniej, żeby nie musieć się śpieszyć i powoli spacerkiem z Gabrysią dotarłyśmy. W drodze powrotnej (mam jakieś 15-20 min piechotką) znowu zaczął boleć brzuś i po raz kolejny dostałam skurcze, pierwszy raz w tej ciąży zaczęłam czuć jak dziecko uciska na szyjkę :szok: :sad: Poczytałam na angielskiej stronie (tutaj służba zdrowia ma swoje własne "standardy" :dry: ) i nawet wg nich mam ryzyko przedwczesnego porodu... Na 3 najczęstsze powody, dotyczą mnie dwa :sad: :sad: Nie chcę siać paniki, ale strasznie się boję, tym bardziej, że moja babcia straciła swoją córeczkę (trzecia ciąża) właśnie na podobnym etapie ciąży, co ja... :-( I wiem, że to było "setki" lat temu, ale dochodzi strach o jakieś piep*one "predyspozycje" rodzinne do tego :-(

Sergee będzie dobrze :tak: Tulę mocno na pocieszenie :tak:

Dzięki dziewczyny :-) No duża już jest, ale wg wagi i pomiarów mniejsza o tydzień :-)

Melduje sie po wizycie. Odebrałam wyniki krzywej cukrowej, morfologii, moczu, toxo, anty hcv, odczyn coombsa. Wszystkie sa prawidłowe, choc troche dziwna ta glukoza bo na czczo miałam wynik 82 a po 2 godzinach wynik jeszcze niższy bo 77. Czy któraś z was tez tak miała?
W srodku tez wszystko w porządku, szyjka trzyma, ale lekarka cos wspomniała o otwarciu na opuszek palca, ale mówiła zeby absolutnie sie tym nie martwić bo urodziłam juz jedno dziecko i to jest normalne. Troche sie oczywiscie zestresowalam (jak to ja), ale na szczescie we wtorek mam USG wiec poprosze o dokładne sprawdzenie szyjki (na poprzedniej wizycie była długa na ok 5cm).

reklama
sergeevna - wiem, że to banały ale zza monitora niewiele więcej da się zrobić ale musisz myśleć pozytywnie. Nasze nastawienie też ma duże znaczenie dla organizmu, przynajmniej głęboko w to wierzę. Leż jak najwięcej i może skonsultuję się z innym lekarzem?

pola - a czy to nie jest tak, że w trzecim trymestrze szyjka przygotowuje się do porodu, mięknie i zaczyna się rozwierać bardzo powolutku? Tak przynajmniej ostatnio mówiła położna. Mówiła, że jeżeli szyjka w trzecim trymestrze "przygotuje się" do porodu to będzie łatwiej. Ale nie wiem czy to ma następować od 27tyg. czy później.

Haust - fajnie, że młoda już taka duża :)

A te nasze ptysie takie malutkie były, ostatnio pokazywałam cioci zdjęcia z pierwszego USG. Jak wciąż nie mogę w to uwierzyć jak dziecko szybko rośnie i się rozwija.

W środę idę na badania a w poniedziałek za tydzień dopiero na wizytę do doktorka.

Do góry