reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Czyli pewnie tę gondolkę się wkłada na rozłożoną spacerówkę. Hmmmm, no to ciekawe rozwiązanie. A ciekawe czy by takie coś pasowało na stelaż Urbanridera, to bym wtedy tylko siedzisko wymieniła. Ktoś kiedyś pisał coś o zamianie stelaży w Mutsy i że pasują siedziska. Będę wdzięczna za informację jeśli ten ktoś to przeczyta :-)
To by było fajne rozwiązanie, bo znowu ten Phil &Teds to trójkołowiec, a ja sceptycznie jestem do nich nastawiona, wolę jednak stabilne 4 koła.

EDIT: właśnie wynalazłam w necie że to Duo Seat to jest po prostu siedzisko i można je też na Urban Ridera mocować. Super :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam dziewczyny mam do sprzedania spodnie jeansowe ciazowe H&M roz 38 z bawełnianym pasem na brzuszek w super stanie na wysoka dziewczyne oraz rozne rzeczy dla malego chlopca od 56-62 same firmowki jak cos to pisac na priv

Hej:) ja z ubrankami na początek nie będę mieć problemu bo wezmę od rodzinny a bratowa zadeklarowała że mogę sobie zabrać wszystkie bo ona nie planuje już ( hi hi)
Ale dziewczyny jaki planujecie zakupić materacyk do łóżeczka? jest tyle rodzajów i tyle różnych opinii który jest najlepszy...

co do materacyka to ja zdecydowałam się na kokos-gryka ;)

Widze, ze nie tylko mnie zbiera na zakupy dla Maluszka :-) W sobote bylismy z M. w sklepie calym dla Malych i wszystko takie sliczne. Ogladalismy wozki- trudny wybor. Czytalam Wasze opinie, bo niedawno cos tam skrobalyscie. Ale mam pytanie do doswiadczonych: Czy lepiej kupic taki z ta taka buda, ktora potem sie wyciaga i zamienia na spacerowke? Czy taka spacerowke z dokladanym przodem dla niemowlaka? I jakie kolka sa najlepsze?
Moj Mezulek tez mowil ze to jeszcze za wczesnie na zakupy, ale ja uwazam, ze nie ma na co czekac. W Wadowicach jest swietny sklep i wszystko tam mozna kupic, ceny nie wygorowane, ubranka tylko polskie (a na tym mi zalezalo, zeby nie chinskie). I jak tylko bedziemy u moich rodzicow to sie tam wybierzemy na zakupy. juz go przekonalam :-) Takie kupowanie to sama przyjemnosc. Tylko narazie nie wiemy, czy dla chlopca, czy dziewczynki :-) To bym kupila neutralne takie co pasuje kazdemu :-)

Widze, ze nie tylko mnie zbiera na zakupy dla Maluszka :-) W sobote bylismy z M. w sklepie calym dla Malych i wszystko takie sliczne. Ogladalismy wozki- trudny wybor. Czytalam Wasze opinie, bo niedawno cos tam skrobalyscie. Ale mam pytanie do doswiadczonych: Czy lepiej kupic taki z ta taka buda, ktora potem sie wyciaga i zamienia na spacerowke? Czy taka spacerowke z dokladanym przodem dla niemowlaka? I jakie kolka sa najlepsze?
Moj Mezulek tez mowil ze to jeszcze za wczesnie na zakupy, ale ja uwazam, ze nie ma na co czekac. W Wadowicach jest swietny sklep i wszystko tam mozna kupic, ceny nie wygorowane, ubranka tylko polskie (a na tym mi zalezalo, zeby nie chinskie). I jak tylko bedziemy u moich rodzicow to sie tam wybierzemy na zakupy. juz go przekonalam :-) Takie kupowanie to sama przyjemnosc. Tylko narazie nie wiemy, czy dla chlopca, czy dziewczynki :-) To bym kupila neutralne takie co pasuje kazdemu :-)

Uważam ze najlepsze sa pompowane kola - a jako ze bedziemy mieć styczniowe dzieciaki i to zima i snieg (powinien byc) to nadawac sie bada swietnie - pankowe sa dobre bo lekkie - ale jezeli chodzi o nie równe podloze,wyjazdy do parku bez alejek - nie polecam.... ja mam taki z wyciagana gondola i pozniej przeklada sie na spacerówke:) no i laske...

lajtway :) hihi dokładnie nieby drobnostki a bardzo ułatwiają życie :)

a co do wózka to Ty masz taki 3 w jednym? głęboki, spacerówka i nosidełko? coś w stylu http://dino.sklep.pl/nowy/tako-capt...3.html?zenid=f34a35f69cb7c0f7101d8d53cbb440c7 bo ja naprawdę nie mam pojęcia jaki kupić :( nie znam się kompletnie.. mówisz żeby kupić z kołami pompowanymi tak? z góry dziękuję za cenne porady :)

kurczę podoba mi się ten wózek... co o nim myślicie??

Ostatnia edycja:
ROAN

my mieliśmy taki ciężki ale gondola duża siedzisko duże rozkładane w stronę mamy lub w strone kierunku jazdy duży kosz na zakupy koła pompowane

świetnie sprawdzał sie w mieście w lesie w parku dobrze wytrzymuje dziury wertepy śnieg skakanie po krawężnikach itp...

Dziekuje za rady i czekam na wiecej- mozecie tez dac zalaczniki do zdjec jesli juz cos szukalyscie lub widzialyscie ldne. Wiec jednak lepszy taki z gondolka :-) Bede sie pomalu rozgladac. I mowicie, ze lepiej kola pompowane- fajnie sie poradzic doswiadczonych, bo w sklepie mi mowili, ze te pompowane zle sie prowadza i ze lepiej te takie srecane.
Lajtway-swietny pomysl z tym podsluchiwaniem stetoskopem, ze tez tego nie wymislilam ;-) Dopiero co bylam na weekend w domu u rodzicow i tam taki mamy. Jako ze nie czuje jeszcze kopniaczkow normalnie to moze tak bym uslyszala, musze wyprobowac :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Fazerkamm- dokłądnie- 3 oddzielne części mocowane na stelażu. Model Fyn- http://www.jedo.pl/2009/ Dla mnie ważne było żeby wózek był przekładany w obie srony, tzn mama może iśc za wózkiem albo twarzą do dziecka. Mój to ma i ciągle z tego korzystam gdy mała chce pooglądać świat a nie mamę albo gdy idę w okeślonym kierunku a Lidusi wiatr lub słońce daje w oczy- odwracam spacerówkę i po kłopocie, niektóre mają przekłądane rączki ale mnie o nie przekonuje, potem ta raczka nie jest juz taka stabilna.
Zwracajcie też uwagę na kosz na zakupy, szelki, zdejmowaną tapicerkę. Ja np chciałam tez polską tapicerkę a nie chińszczyznę- dlatego m.in zrezygnowałam z x-landera.
Melisa- koła owszem skręcane ale pompowane;-) mogą byc też piankowe ale mnie nie przekonują
Hm... chyba nie etn watek, co? Przeniesc pst do zakupów, Asteria?

Melisa- a słuchałaś kiedyś czegoś stetoskopem? Bo słychać też szmery jelitowe, ale te pluskania są takie charakterystyczne. Jesli nie słuchałaś to posłuchaj najpierw np mężowy brzuch a potem swój;-) wtedy na pewno wysłuchasz różnicę

Ostatnia edycja:
Do góry