reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

reklama
Ja mam łóżeczko drewniane po starszych synach, kupię tylko materacyk, łóżeczko turystyczne muszę kupić koniecznie, będzie stało na dole i zawsze mogę je wynieść na trawę, wygodniej będzie dziecku niż w wózku. Miałam takie dla starszych dzieci z dodatkowym materacykiem, ale kiedy starszy syn miał 4 lata, a młodszego (2,5 roku) opiekunka włożyła do łóżeczka, żeby nie wchodził na okna, starszy syn rozciął nożyczkami plastkowymi do papieru całą siatkę wzdłuż materacyka i zaprowadził do cioci Basi mówiąć "uwolniłem Kubusia".

Ja mam łóżeczko drewniane po starszych synach, kupię tylko materacyk, łóżeczko turystyczne muszę kupić koniecznie, będzie stało na dole i zawsze mogę je wynieść na trawę, wygodniej będzie dziecku niż w wózku. Miałam takie dla starszych dzieci z dodatkowym materacykiem, ale kiedy starszy syn miał 4 lata, a młodszego (2,5 roku) opiekunka włożyła do łóżeczka, żeby nie wchodził na okna, starszy syn rozciął nożyczkami plastkowymi do papieru całą siatkę wzdłuż materacyka i zaprowadził do cioci Basi mówiąć "uwolniłem Kubusia".

bardzo przedsiębiorczy czterolatek :) gratuluję :-)

Ewelina mebelki rewelacja :)

iga alez twoj syn musi byc kreatywny :) i ta empatia. uwolnilem!! dzieci sa cudowne :)
a z lozka turystycznego i ja bardzo zadowolona jestem.
Melisa ja :) jeszcze nic a nic maluszkowi nie kupilam. caly czas sie zbieram przejrzec rzeczy po starszaku i zobaczyc w razie co trzeba tam dokupic.

Witam Dziewczyny :-)
Tak sobie mysle- czy jest jeszcze Ktos, kto nic nie kupil? Tak jak ja... :-D
Ja nic nie kupiłam, ale to druga dzidzia:) Ale przy pierwszej zaczęłam w 7 m-cu:)

Co do łóżeczek: my mieliśmy drewniane i turystyczne. drewniane sprawdzało się przez pierwsze 9 m-cy potem młody zaczął się w nim okropnie obijać.
A turystyczne - obowiązkowy zakup przy podróżach.Na codzień stało u niani (odprowadzaliśmy Młodego do niani). Dziecko miało swój kąt...Szymon do tej pory je uwielbia. Zabieramy je na wszystkie wyjazdy. dzięki temu wszędzie czuje się jak u siebie i nie ma problemu z zasypianiem w obcym miejscu

No to nie jestem jeszcze taka spozniona w takim razie :-)
To moj pierwszy Dzieciaczek, wiec zakupow troszke bedzie, juz sie nie moge doczekac, zeby wybierac te sliczne malutkie cudenka :-) Ide na wizyte za poltorej tygodnia to moze bedzie juz widac, czy Chlopczyk czy Dziewczynka :-)

a ja mimo iz w pierwszej ciazy wiedzialam od 16tc ze bede miala chlopca to kupowalam rzeczy w uniwersalnych kolorach. bo od zawsze wiedzialam ze bede chciala miec wiecej niz jedno dziecko i wyszlam z zalozeniz ze np kocyki, spioszki itp mi sie nie zmarnuja przeciez po jednym dziecku. i mam bardzo duzo zolci i bieli na sam poczatek dla maluszka.
rzecz jasna im Marcelk starszy byl tym wiecej sie pojawialo rzeczy juz typowo "meskich" :) i jak sie okazuje beda i tym razem jak znalazl :)

reklama
Do góry