reklama

Kaja_10
Fanka BB :)
Przede wszystkim skończ dietę  bo ci nie służy, może za dużo nabialu - jak z wypróżnianiem? Sorki... nie musisz odpisywać
 bo ci nie służy, może za dużo nabialu - jak z wypróżnianiem? Sorki... nie musisz odpisywać  ale mnie uczono, że zdrowy człowiek powinien raz dziennie minimum chodzić tam gdzie król piechotą... ;-)
ale mnie uczono, że zdrowy człowiek powinien raz dziennie minimum chodzić tam gdzie król piechotą... ;-)
Jak to napisała labamba - od nabiału się gnije od środka niestety to prawda po części bo nabiał az tak wspaniały jak nam reklamują nie jest.
 niestety to prawda po części bo nabiał az tak wspaniały jak nam reklamują nie jest.
Nie wiem.... takie domowe sposoby znalazłam:

Pieprzowa mięta
W dolegliwościach żołądkowych skutkujących bólami brzucha, wzdęciami, nudnościami, nieżytami żołądka i jelit, ulgę przynieść może szklanka gorącej miętowej herbatki. Napar (płaska łyżka suszonych liści zalana szklanką wrzącej wody) działa rozkurczająco.

Kminek z rumiankiem
Warto w domowej apteczce mieć mieszankę zmielonego kminku (1 porcja) i koszyczków rumiankowych kwiatów (3 porcje).
Już pół szklanki takiej herbatki (łyżkę suszu zalać szklanką ciepłej wody i zaparzać przez 20 minut na małym ogniu) zdecydowanie złagodzi bolesne skurcze jelit i zmniejszy wzdęcia.

Seler
1 łyżkę wymieszanych w równych proporcjach nasion i suszonych liści selera zalać szklanką wrzącej wody. Przynosi ulgę w kolce jelitowej i przy wzdęciach.

Możesz też sobie walnąć setkę wódki pieprzowej ty nie karmisz więc spoko..
 ty nie karmisz więc spoko..

bo ci nie służy, może za dużo nabialu - jak z wypróżnianiem? Sorki... nie musisz odpisywać
 bo ci nie służy, może za dużo nabialu - jak z wypróżnianiem? Sorki... nie musisz odpisywać  ale mnie uczono, że zdrowy człowiek powinien raz dziennie minimum chodzić tam gdzie król piechotą... ;-)
ale mnie uczono, że zdrowy człowiek powinien raz dziennie minimum chodzić tam gdzie król piechotą... ;-)Jak to napisała labamba - od nabiału się gnije od środka
 niestety to prawda po części bo nabiał az tak wspaniały jak nam reklamują nie jest.
 niestety to prawda po części bo nabiał az tak wspaniały jak nam reklamują nie jest.Nie wiem.... takie domowe sposoby znalazłam:
Pieprzowa mięta
W dolegliwościach żołądkowych skutkujących bólami brzucha, wzdęciami, nudnościami, nieżytami żołądka i jelit, ulgę przynieść może szklanka gorącej miętowej herbatki. Napar (płaska łyżka suszonych liści zalana szklanką wrzącej wody) działa rozkurczająco.
Kminek z rumiankiem
Warto w domowej apteczce mieć mieszankę zmielonego kminku (1 porcja) i koszyczków rumiankowych kwiatów (3 porcje).
Już pół szklanki takiej herbatki (łyżkę suszu zalać szklanką ciepłej wody i zaparzać przez 20 minut na małym ogniu) zdecydowanie złagodzi bolesne skurcze jelit i zmniejszy wzdęcia.
Seler
1 łyżkę wymieszanych w równych proporcjach nasion i suszonych liści selera zalać szklanką wrzącej wody. Przynosi ulgę w kolce jelitowej i przy wzdęciach.
Możesz też sobie walnąć setkę wódki pieprzowej
Kaja_10
Znalazłam ciekawe opracowanie i warto aby było pod ręką. Wszelkike problemy skórne - poradnik
http://www.scholz.pl/pdf/choroby_skory.pdf

I kolejny ciekawy link - fajne rady jednej mamy
http://www.reniali.republika.pl/homeopatia.htm

http://www.scholz.pl/pdf/choroby_skory.pdf
I kolejny ciekawy link - fajne rady jednej mamy
http://www.reniali.republika.pl/homeopatia.htm

Ostatnia edycja: 

Kaja_10
To nie ma tak, że mocniejsze - na przestrzeni doświadczeń wyszło, że 5CH lepiej wpływa na laktację. W homeopatii jest odwrotnie - im wyższa potencja (większe rozcieńczenie i teoretycznie mniej tego składnika) tym silniejsze działanie. Tyle, że wyższa potencja już może działać inaczej i paradoksalnie w ricinusie 30CH już laktacje hamuje.
Każdy lek też może u innej osoby inaczej działać - na ile są spisy uniwersalne - więc mnie np pomaga doraźnie 9CH, nie biorę non stop bo nie ma potrzeby.

Każdy lek też może u innej osoby inaczej działać - na ile są spisy uniwersalne - więc mnie np pomaga doraźnie 9CH, nie biorę non stop bo nie ma potrzeby.
Z ciekawością czytam ten wątek Kaja to naprawdę super pomysł. Jeśli chodzi jeszcze o naturalną metodę na laktacje ( dostałam ten przepis od mojej pani od laktacji) koper włoski, czarnuszka, rutwica lekarska, anyżek, kozieradka. W jednej szklance zaparzyć anyżek i koper a w drugiej szklance pozostałe zioła.  Jak już to wszystko dobrze nasiąknie wziąż jedną łyżeczkę z jednego naparu i jedną łyżeczkę z drugiego naparu wlać do kubeczka i zalać wodą (około 3/4) i pić 2-3 razy dziennie.
Kaja to naprawdę super pomysł. Jeśli chodzi jeszcze o naturalną metodę na laktacje ( dostałam ten przepis od mojej pani od laktacji) koper włoski, czarnuszka, rutwica lekarska, anyżek, kozieradka. W jednej szklance zaparzyć anyżek i koper a w drugiej szklance pozostałe zioła.  Jak już to wszystko dobrze nasiąknie wziąż jedną łyżeczkę z jednego naparu i jedną łyżeczkę z drugiego naparu wlać do kubeczka i zalać wodą (około 3/4) i pić 2-3 razy dziennie.
Jeśli chodzi o zatoki - ja stosowałam inhalacje z Soli Iwonickiej - pomogło i polecam.

Jeśli chodzi o zatoki - ja stosowałam inhalacje z Soli Iwonickiej - pomogło i polecam.
Z ciekawością czytam ten wątekKaja to naprawdę super pomysł. Jeśli chodzi jeszcze o naturalną metodę na laktacje ( dostałam ten przepis od mojej pani od laktacji) koper włoski, czarnuszka, rutwica lekarska, anyżek, kozieradka. W jednej szklance zaparzyć anyżek i koper a w drugiej szklance pozostałe zioła. Jak już to wszystko dobrze nasiąknie wziąż jedną łyżeczkę z jednego naparu i jedną łyżeczkę z drugiego naparu wlać do kubeczka i zalać wodą (około 3/4) i pić 2-3 razy dziennie.
.
a mozna to zaparzyć wszystko razem ?
reklama

Podziel się:

od kilku dni sie mietą ratuje,ale nic nie daje
od kilku dni sie mietą ratuje,ale nic nie daje moze cos poradzisz co?
moze cos poradzisz co?