reklama

Nauka nocnikowania

reklama
u nas coraz lepiej:-D
od czasu do czasu udaje się złapać siusiu do nocnika:tak::tak:

wydaje mi się, że udawałoby sie jeszcze częściej, gdybym zakupiła julci tradycyjne majteczki zamiast bodzika... bo zanim wszystko zdejmę i odepnę, to już po fakcie jest....
też się nad tym zastanawiałam, majtek już mam tysiące... tylko teraz do roboty się trza zabrać:tak:

jak postępy u Was?? u mnie żadne, bo po prostu mi się nie chce:-p
U mnie to samo :-p Czekam do lata :-p

W domu dalej nie udalo sie Sarze ani razu nasikac do nocnika, o zrobieniu kupy nie mowiac :baffled::blink:
Ale majtki chce nosic :-p Tyle, ze narazie na pampersa jej ubieram :-) Bez majtek ani rusz, wiec wczoraj miala pampersa, majtki i body :-p Bo ja idziemy do ogrodu na zjezdzalnie to ubieram jej body, zeby nie miala golych pleckow.

Ja zaczynam po weekendzie majowym - synkowe latanie w dzień bez pieluszki ;-):tak:

Znacie może jakieś bajeczki o dzieciaczkach uczących się korzystać z nocnika? Podobno takie są, i są ponoć bardzo pomocne przy nauce nocnikowania :-) No, ale nie udało mi się dziś żadnej znaleźć w księgarni :dry:

Ja zaczynam po weekendzie majowym - synkowe latanie w dzień bez pieluszki ;-):tak:

Znacie może jakieś bajeczki o dzieciaczkach uczących się korzystać z nocnika? Podobno takie są, i są ponoć bardzo pomocne przy nauce nocnikowania :-) No, ale nie udało mi się dziś żadnej znaleźć w księgarni :dry:

jest bajka o Kamyczku na Nocniczku czy jakoś tak. babcia kupiła Piotrkowi do poczytania i edukacji of kors, ale Piotrek jest mało tą pozycją zainteresowany ;-)
o w ogóle nie zwraca uwagi, że ma mokro w gatkach. te 5 miesięcy w tetrze go zahartowało chyba ;-)

reklama
u nas też stoimy w miejscu.... czasem sie uda złapać, czasem nie...
ale wiecie co julci pomaga w pamiętaniu o nocniczku? misie- zakładamy im pieluszki i co jakiś czas przypominamy, że miś chce siusiu, czyli zdejmujemy pieluszkę, sadzamy go na nocniczek, mówimy siii, P. wlewa troszkę wody i pokazujemy julci... wiem- głupie to, ale działa:tak::tak:julka po takim "zabiegu" pamięta przez jakiś czas o wołaniu sisi:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry