reklama

Nauka nocnikowania

reklama
A u nas duży postep . Kubus juz często woła siusiu i robi do nocnika , zapomina czasem jak sie bawi . Teraz po domciu chodzi już w majteczkach ale na dwór nosi pampersa choc juz sie buntuje i czasem niechce do pampka robić

Hajduga, gratulacje dla Kubusia! :-):tak::-)

A ja sie chwale, ze Sara kilka dni tewmu pierwszy raz zrobila kupe do nocnika! :-):-):-) Jeden jedyny jak narazie, ale zawsze cos :-p

A tak to dalej sika i sra na podloge :-p A ostatnio znalazlam kupe na poduszce w lozku :-p:-D:laugh2::-p

sandra1982 - brawa dla Sarki! :tak:

A ja od 4 dni odpieluchowałam Natka w dzień - lata bez pieluszki po domu ;-) w majteczkach i koszulce :tak: Pieluszkę zakładamy na spacery i do spania.
Na razie idzie nam ciężko, młody nadal nie sugeruje potrzeby, ale wysadzam go co chwilę sumiennie i mam nadzieję, że powoli będą efekty.

Leika w takim razie powodzenia:-)
ja niestety mogę tylko po południu mieć jakiś wpływ na wysadzanie, chociaż nie narzekam, wiem że teściowa też Alkę wysadza, na razie jeszcze chodzi w pieluszkach i coś widać jej się nie spieszy do pożegnania z nimi... wszystko przed nami, ale jak takie ciepłe dni są, to w weekendy będę już puszczać bez pieluchy po domu:tak:

Tylko pozazdrościc. U nas byłuy już poczatki ale narazie brak czasu dla obojga rodziców i mała jeszcze nawet nie zamierza siadać, choć co przydatne juz wiemy kiedy sika.

Alka ochrzciła nocnik "na twardo", w sobotę po drzemce, moja mama ją wysadziła, ponoć pół nocnika nawaliła i darła się tata, bo nie wiedziała o co chodzi;-), siku już coraz częściej do kibelka i nocnika, ale nic z tego żeby zawołała, kompletnie nie kojarzy potrzeby sikania, a kupkę to już po fakcie od dłuższego czasu zgłasza:tak:

ijeee Brawooo Alutkkkkkkaaa!!! :) tozto juz polowa sukcesu! :) jeszcze ciutke i w ogole pieluch nie bedzie potrzeba!!!!!!!

no to ile juz dzieciaczkow zupelnie bez pieluszek?

u nas jeszcze pieluchastki sa :D mala prawie za kazdym razem siku robi no i kupke strzela jak sie ja posadzi na nocnik .. no i nie wstaje dopoki nie zrobi siku albo kupki :D sama sobie siedzi az zrobi :D ale cos znowu nie wola :D

dzis rozebrana do kapieli zaczela sikac na podloge.. a raczej an swoja noge .. jak poczula ze leci po nodze krzyk podniosla :d chyba jej sie nei spodobalo :D

reklama
chciałbym się do drugich urodzin pozbyć pieluszek, ale jak się nie uda to się nie będę stresować;-) myślę, że lato będzie sprzyjać naszej nauce, majtek mamy już multum nakupionych, ręczniki papierowe też się znajdą;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry