reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NDT-Bobath

Aga powodzenia i czekamy na wieści :-)
Mamo_agi takie mostki to niedobrze, a nie tle siły potrzebuje do nich tylko napięcie tak ją wygina, u nas do tej pory się zdarza jak mała się wkurzy, też nie chce ćwiczyć bo już za mądra jest a na rehabilitacji obłożona jest najróżniejszymi zabawkami :no:
Majka długi jest :szok: moja ma 67cm, pewnie gdzieś 6200-6400g, ale to do pediatry muszę iść dokładnie zważyć, no a z ubranek nie wyrasta od 8 miesięcy, nawet jak się skurczą to są dobre, tylko się spierają, a spodnie na noworodka na brzuszku jej zjeżdżają bo nie ma brzuszka :wściekła/y: Ale za to będzie kiedyś laska zgrabna ;-):-D

reklama
tylko do tych mostków jeszcze. Aga nie robi ich jak leży sama sobie, tylko w pewnych sytuacjach. Na przykład jak zaczynam jej ćwiczyć raczki to właśnie wtedy nogi zapiera dupka do góry a główką ucieka do tyłu. To wygląda jakby chciała uciec.Czasami jak jest u nas na kolanach tez główkę daje do tyłu z mężem zauważyliśmy ze robi to jak jest zmęczona i chce leżeć. Jak ją położymy to jest ok i po 5-10 min śpi. Nie wiem może to moje tłumaczenie tylko :(. To co mam robić aby się tak nie odginała?? Są na to jakieś ćwiczenia.
Sił jeż mi brak na tą moją srokę :-(
O i muszę się pochwalić dziś Agula kilka razy od rana przekręciła się z pleców na brzuszek :happy2::tak::-):-Dale póki co wychodzi jej to na jedną stronę, stronę lewą. Najpierw próbuję obrót od rąk czyli się dziwnie wygina w odwróconą literkę C ale jak widzi że nie daję jej to rezultatów to zarzuca nóżkę w bioderku i idzie jaj jak po maśle. Wydaję mi się, że jest to prawidłowo ale nagram i pokaże to rehabilitantce.
A czy może być tak, że nabywa jakąś nową umiejętność i wyłącza się na wszystko inne....???

Tak, może tak być, jak się skupi na czymś to wszystko inne może jej nie interesować. U nas tak było z każdym etapem, do tego przestała wogóle mówić. Bo chciała się przemieszczać... Jak się nauczyła raczkować to zaczęła coś znów wypowiadać w swoim języku no a teraz to nie raz głowa boli, bo znów nie chce nic nowego ruchowo tylko mówić i mówić ;-)

mamo agi, tak wlasnie zazwyczaj bywa- kiedy dziecko uczy sie czegos nowego to skupia sie na tym i jakby "zapomina" o pozostalych umiejetnosciach. Mama paulinki ma racje, mostki nie sa prawidlowe. Nawet jesli robi to tylko w niektorych sytuacjach to sa oznaka wlasnie nadmiernego napiecia miesniowego. Adas robil dokladnie to samo... Przekrecanie w literke C tez niestety jest zlym wzorcem, ale poniewaz twoja mala sie dopiero uczy tego, to moze sie poprawi i zalapie ze to wlasnie ma zawsze isc od nozki przewrot. Adam pierwsze 3 przewroty zrobil poprzez odgiecie w literke C i juz bylam zaniepokojona ze idzie zlym wzorcem ale nastepnego dnia juz zalapal i obracal sie prawidlowo-przez nozke.

Trzymam kciuki za was.

Dzięki Dziewczyny :-*, gdyby nie wy dostałabym do głowy :tak:;-) chociaż nie są pocieszające wasze odpowiedzi to wiem chociaż to, że źle mała robi. Może jak się nauczy tych przewrotów to jej wróci chęć do ćwiczeń.

ja dopiero teraz wiem ze wszystko za bardzo przezywalam, chcialam wszystko na juz i sama sobie zrobilam "kuku". Od tego jestesmy zeby sie wspierac! trzymaj sie i daj malutkiej troszke czasu. moze potrzebuje go ciutke wiecej. W koncu zaskoczy :)

mamo agi obroty sa absolutnie poprawne :))) no BRAWO dla malutkiej!! i widzisz jednak sa postepy!

Tak apropos, patrzac na nia nie widze zadnej tragedii, raczki nie sa zacisniete w piastki, podpor ma i pewno za niedlugo osiagnie ten wysoki. To moj Adasko duzo gorzej sie zachowywal w tym wieku. Glowa do gory! bedzie na pewno ok :-D

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny ja tylko na chwilkę. Od wczoraj świat mi się zawalił, czeka nas strasznych 6 tygodni. Czekamy na wynik. Wynik na 20 mikrodelecji jest ok, ale jest podejrzenie, że Łucja ma syndrom Angelmana. Boże, mam nadzieje, że zdarzy się cud i nie ma tego...ale niestety wiele pasuje. Trzmajcie kciuki.

Do góry