• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Niski przyrost bhcg

Cześć wszystkim. Czy ktoś miał podobnie ? Mianowicie 09.06.2021 zrobiłam bhcg i wynik wyszedł 1859, następne badanie 11.06.2021 - 1978, i powtórzyłam raz jeszcze 13.06.2021 i wynik wyszedł 2121. Jest szansa na zdrową ciążę? Czy raczej nie robić sobie nadziei.. wizytę u ginekologa mam 28.06. Nie mam żadnych bóli (nie licząc bólu piersi ). Dodam tylko ze raz już poroniłam w 8tc.. następnie donosiłam ciążę i mam 2 letniego synka ..

Załączniki

• received_3028290537447356.jpeg
    received_3028290537447356.jpeg
    41,5 KB · Wyświetleń: 659
reklama
reklama
Pytam bo nie miałam do czynienia z ciąża pozamaciczna, jeśli jest pęcherzyk to co wskazuje na ciążę ektopową? Jak to można stwierdzić po wynikach bety?
Radzę zrobić jeszcze raz betę i jeżeli nie będzie miała prawidłowego wzrostu albo będzie spadkowa to koniecznie skontaktuj się z ginekologiem.
Ja przy cp miałam pseudo pęcherzyk - może niepotrzebnie straszę - za co przepraszam - ale lepiej to sprawdzić :) trzymam kciuki ❤️

Radzę zrobić jeszcze raz betę i jeżeli nie będzie miała prawidłowego wzrostu albo będzie spadkowa to koniecznie skontaktuj się z ginekologiem.
Ja przy cp miałam pseudo pęcherzyk - może niepotrzebnie straszę - za co przepraszam - ale lepiej to sprawdzić :) trzymam kciuki ❤️
A ok, ja też nie chce dawać rad medycznych, ale widzę że dziewczyna jest pod opieką ginekologa. Ja nie miałam takich przeżyć więc nie od razu zakładam taki scenariusz, a pewnie jest możliwy. Myślałam, że przy ciąży ektopowej często są prawidłowe przyrosty, a kobietę zaczyna boleć podbrzusze mocniej i trzeba szybko działać . Ciekawe skąd pseudo pęcherzyk, muszę o tym poczytać.
Podsumowując, może tak jak Lady S pisze sprawdzisz betę jeszcze raz i udać się do lekarza. W końcu na USG po takim czasie powinnien być widoczny zarodek patrząc na datę pierwszej bety.
@calina1810 powodzenia 💕

Ciąża ektopowa jest wykluczona, bo pęcherzyk według ginekologa jest prawidłowy i w najlepszym możliwym miejscu tzn na samym środku macicy. Ale te przyrosty bety mnie dobijają :( jutro powtarzam ostatni raz bo mi kazał i czekam na USG, na razie martwię się strasznie. Trochę się boję pustego jaja płodowego, czytałam że tak może być przy takwolnych przyrostach bety

Ciąża ektopowa jest wykluczona, bo pęcherzyk według ginekologa jest prawidłowy i w najlepszym możliwym miejscu tzn na samym środku macicy. Ale te przyrosty bety mnie dobijają :( jutro powtarzam ostatni raz bo mi kazał i czekam na USG, na razie martwię się strasznie. Trochę się boję pustego jaja płodowego, czytałam że tak może być przy takwolnych przyrostach bety
Hej :) jak tam sytuacja?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry