I jeszcze jedna potrawa dla amatorow chinskich zupek

SALATKA Z CHINSKIM MAKARONEM I KURCZAKIEM (ale dodam, ze w Kanadzie nie udalo mi sie jeszcze uzyskac tak dobrego smaku jak w Polsce, bo zupki chinskie nie takie i majonezu z Winiar tez nie ma

)
-ze 3 zupki chinskie najlepiej rosolki z kurczaka (ale prawdziwe chinskie, a nie te polskie wersje np z Amino)
-spora piers z kurczaka
-kapusta pekinska
-majonez
-mala puszka kukurydzy
Osolona piers z kurczaka dusimy do miekkosci, jak pusci sok, to wsypujemy na patelnie podrobiony makaron z zupek i dusimy razem, zeby makaron zmiekl (mozna ciut podlac woda). Studzimy, przekladamy do sporej miski.
Dodajemy poszatkowana kapuste pekinska (czasem zastepuje ja salata lodowa), kukurydze, majonez i doprawiamy do smaku pieprzem i sola, a najlepiej zamiast soli uzyc ta przyprawe z chinskiej zupki (byle nie za duzo) i w ogole wszystko przyprawiamy jak kto lubi, byle nie przesolic

Salatke chlodzimy przez kilka godzin w lodowce (mi najbardziej smakuje na drugi dzien). Jemy raczej bez pieczywa i jest to swietne danie na kolacje a nawet obiad w cieply letni dzien.
Goraco polecam, bo jest to moja ulubiona i prosta do zrobienia potrawa:-)