reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

ooo viki dzieki za praktyczna rade :))
czy mam rozumiec ze moja propozycja zostala przez was obie ODRZUCONA??
:crazy::crazy::crazy::crazy:
 
reklama
Odświeżam troszkę ten wątek....może jeszcze napiszecie jakieś fajne przepisy....liczę szczegolnie na ciup "młodsze" stażem Grudnioweczki;-)

Jutro zrobie chyba ten jabłecznik wg przepisu Viki, ostatnio go robiłam w ciązy...kiedy to było...:-):-)
 
dota czy to ty robilas "racuchy" czy nie wiem jak to sie nazywa :))
bo jesli tak to poprosze o przepis bo nie mam pojecia jak TO sie robi!!!
 
hahahaha no to sie usmialam z tych lobranych joblek smazonych w loleju:-):-):-)

Proszę oto niezawodny przepis na racuchy drożdżowe

2,5 dkg drożdży zasypuję 2 łyżkami cukru (powinny się rozpuścić), dodaję do
tego szklankę ciepłego (nie gorącego)mleka, do miski wbijam jedno jajo i
jedno żółtko, szczypta soli, łyżka cukru, drożdże z mlekiem,miksuję mikserem
i na koniec dodaję mąki tyle aby ciasto było konsystencji gęstej śmietany (im
rzadsze tym racuszki są chudsze na patelni)i miksuję ile wlezie to gwarantuje
że rosną jak pączki. Odstawiam w ciepłe miejsce, jak podwoi objętość wrzucam
jabłka pokrojone w ósemki (obrane ze skórki) i na patelnię z gorącym olejem,
smażą się błyskawicznie. Jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem. Gotowe a
jakie smaczne. POLECAM!
 
reklama
Stefanka jak masz ochotę na racuszki to moge Ci zrobic słoneczko Ty moje Kochane:tak::-):-):-):-):-)

O takie mogą byc?

racuchyzf5ht8.jpg
 
Do góry