reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

Kata-a jak robisz tą zupkę Kini? tą szpinakową?
ja kupiłam właśnie ten z biedronki i leży u mnie w zamrażarce chyba już 3tyg.bo nie wiem jak mam zrobić Kubie coś z nim żeby mu zasmakowało-ja średnio lubię...szpinak.
żelki-też mnie kusiły te biedronkowe-ale się bałam mu dać.-ja jak je jadłam to musiałam się chować z nimi żeby nie chciał :-D:tak:-ale wredna matka ze mnie :-D:tak:
dałam mu melona i nie chciał----nie lubi---może jakby był słodszy to by zjadł,a ten co mieliśmy nie był za dobry!!!

Paula-kupiłam JUPIK-wodę-ale nie bardzo mu podchodzi...za to bardzo uwielbia strzelać z tego dziobka-tzn...naciska butelkę a ten niekapek taki pierdzacy głos wydaje-on się wtedy cieszy aż ze śmiechu się zanosi :tak::-D

jaszcze mam pytanie odnośnie PARÓWEK-jakie dajecie???-paluszki czy serdelki? i z jakiej firmy?

reklama
Kasia u nas parowek juz dawno nie bylo bo Kuba praktycznie nie chce ani kanapek ani nic takiego, choc wczorja zjadl ladnie kromeczke bulki z szynka wiec moze sie ruszy to jedzenie u niego.
Wczesniej kilka razy mu dalam jak jeszcze chcial, ale kupowalam cielece z masarni w ktorej glown ie dla nas robie zakupy wedlinowe :tak::tak:.
Wczoraj tez kupialm i zamierzam mu jutro dac, moze zje zobaczymy, ale jesli juz to bardzo rzadko bede mu dawac bo wiem ze to nie nalezy do nazdrowszego jedzenia

kasiu najpierw gotuję wywar z marchewki, pietruszki i szpinaku (daję na 2 porcje zupki 4 brykiety).
kiedy się wszystko ładnie ugotuje do miękkości delikatnie solę, pieprzę (żeby nie spieprzyć :-D) i wlewam wcześniej przygotowane lane kluseczki (1 jajko + 2 łyżeczki mąki).
kiedy się wszystko zagotuje i ugotuje dodaję łyżeczkę masła dla smaczku i wszystko miksuję niestety bo moja z tych drobnojedzących ;-)
możesz tą zupkę modyfikować i np. zamiast lanych kluseczek (choć u nas w ten sposób przemycam jajko ;-)) można ugotować ziemniaczka, ryż lub kaszę :tak:

a ja dzis Kube karmilam jablkiem takim w calosci, dawalam mu do gryzienia i jaki byl zdziwiony i zadowolony :tak::tak:, jeszcze nie pogryzl a juz chcial gryzc :-D:-D

My parowek nie dajemy...A jabłka obieram i daje malemu całe, to sobie siedzi i je jakies pół godziny....i taka cisza w domu;-)

Dotka ja sie obawiam ze jakbym mojemu dalam to by tym rzucal albo turlal :szok::szok::szok:, wcozrja u mojej mamy jak sobie wzial pomarancze to ja po podlodze turlal i rzucal :szok::szok:, ale jutro sprobuje :tak::tak:

Kata-dzięki za przepis na zupkę-muszę ugotować -zobaczymy czy młodemu posmakuje?

nasz jeśli chodzi o parówki-to tylko z pekpolu jada cielęce.-a one są tylko u moich rodziców-więc jak jadę to kupuję dużo więcej.potem jak coś to i my jemy.
Kuba już sporo rzeczy gryzie-nie lubi miksowanego!!!-musi coś zawsze memlać sobie:-D
jabłko je całe-tzn.gryzie obrane.dziś chrupał marchewkę.
kiedyś udało mu się zwędzić grapefruta :-D i wiecie co?-ugryzł skórkę i skwaszony wołał BLLLLEEEE!!! :-D:-D:-D -teraz jak zobaczy pomarańcza to też woła bllleeeee,:-D:-D

kasia moja też memła cały czas ale jeśli chodzi o obiady to jak znajdzie jakiś kawalątek to zaraz wyciąga łapą z buzi :-(
woli wyraziste smaki bo np. bardzo lubi pomarańcza i grejfruta ale tego maczam lekko w cukrze :tak:
spróbuję jej obrać dzisiaj jabłko... najwyżej sama zjem ;-)

reklama
Do góry