reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

Jutrzenka lepoej trochę mu dawaj żółtka bo bedzie miła anemie tak jak Kuba za mało zelaza

a my owoce już świerze maliny jabłko brzoskwinia i jagody i morele

reklama
A u nas na odwrót, mala odmówila współpracy przy jedzeniu babcinych zupek, zato słoiczki pędzluje całusieńkie te 190ml i czasem mało bo buzia nadal otwarta.
Jesli chodzi o owoce to słoiczki sporadycznie, Daria woli utarte świeże owoce; banany, jabłka, gruszki, morele i pare razy arbuza dostala do pocyckania;-)

to wygląda że tylko ja idę na łatwiznę i wszystko ze słoiczka :sorry2:

jutrzenka ja jakoś dorwałam te rybę po grecku :-) ale moje dziecię protestowało i nie zjadło poza tym śmierdzi strasznie choć jest niby 8 % łososia tylko :-pa z kaszka manną to danie to je co kilka dni poza tym daję kaszkę z bobovity (jedna jedyna z tej firmy po której nie ma uczulenia) z kaszką manną właśnie od 6. m-ca

a nela odmawia ostatnio jedzenia w ogóle - jadła już na śniadanie i kolacje tak ładnie z miseczki gęstą kaszkę a teraz jest bee i tylko taką rzadką przez smoczek ciągnie :dry:

a co do żółtka to jadła dosłownie 4 razy ale teraz kupiłam kaszę kukurydzianą i będę dawać do zupek tych rzadkich no więc i pół żółtka dam ;-) tylko blender muszę nowy kupić bo mi tamten szlag trafił wrr :dry:

Jutrzenka to danie z żółtkiem Gerbera i rybe po grecku ja kupuje w REALU.

Nam tez lekarka zaleciła co drugi dzień pół żółtka...teraz dostaliśmy jajka z gospodarstwa, no ale jak sie skoncza to bede chyba dawała te z Gerbera:tak:

U nas znowu na odwrót niż u DIANY rybka po grecku cudo cały słoiczek i jak by jescze było to pewnie więcej by zjadł a z kaszą manną za chiny parę łyżeczek i zaczyna mi pluć paskuda jedna a owoce tylko banan i jabłko nic więcej nie chcę chyba że z słoiczka to zje ale też oprócz gruszki bo też pluje:tak::tak:a żółtko jak na razie dajemy codziennie po pół bo nam ciotka przywiozła jajka od liliputki:tak::-)

U nas dzis bedzie debiut owocowy. Kupilam Kubusiowi malinki morele i jabluszka juz tego roczne. I nie wiem co mu najpierw dac. Chyb dzis poprobuje morelki bo sa slodziutkie. A potem moze z jedna malinke dostanie :-D:-D:-D:-D zeby sie nie przejadl :-D:-D:-D:-D. A tak powaznie to chyba dzis tylko jeden owoc mu dam a jutro inny bo nie wieadomo jak zareaguje.

moj Gajutek rozkoszuje sie truskawka+jagoda+jablko oraz banan+custard za to jak ostatnio dalam jej warzywka to nie chciala jesc i jeszcze J mnie wkurzal bo tego sprobowal i mi tlumaczyl ze to jest takie ochydne ze on sie nie jej dziwi!!!

reklama
Stefanka cudownie czytac że Gajunia się rozkoszuje owockami. :tak::tak:No a warzywka ze słoiczków rzeczywiscie nic specjalnego. Lepiej smakują jak samemu się ugotuje swierze... Wiadomo że owoce lepsze bo słodziutkie, ale warzywa też trzeba jesc. :tak::-);-)

Do góry