reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
dziewczyny mam dwa pytanka :-)

- smarujecie już chlebek serkiem topionym czy jeszcze za wcześnie? jeśli tak to jaki?
- dałam wczoraj i dzisiaj młodej misiowe jogurciki nestle (po długiej przerwie) i nie miała rewolucji brzuszkowych więc mogłabym podawać danonki (tańsze ;-)). które kupujecie? te większe? te misiowe jogurciki są spore i wciąga pojemniczek "nosem" więc się zastanawiam nad tymi większymi

Kata słyszałam danonki są dla dzieci po 3-cim roku życia. :sorry2: no i drogo i tak wychodzą...
My dajemy zwykłe Danio z owocami.

A serka topionego nie używamy. Julka chętnie jada zwykły żółty ser :-)

Kata serka topionego nie dają młodemu bo te kupne są dość mocno chemią naładowane. A serki danonki tak jak Paula pisała są dla dzieci trzyletnich bo mają wkładany sztucznie wapń który w takiej ilości dla młodszych dzieci jest szkodliwy.

ooo dzięki dziewczyny! dobrze, że się upewniłam :szok:
pomerdało mi się danio z danonkami :zawstydzona/y:
i serków też nie dam, spróbuję najpierw żółty - też ma dużo wapnia :tak:

paula nie próbowałam bo nie wiedziałam jak zareaguje w ogóle na jogurt a te misiowe jogurciki wydały mi się najbardziej bezpieczne ;-) (przypominam, że ona skazowa ;-)) teraz spróbuję i zmieszam z jakimiś owockami albo tak jak pisałaś kupię danio owocowe

zastanawia mnie tylko jak taki 3-latek może się "najeść" takim malutkim danonkiem :baffled: bo są dwie wielkości i te mniejsze są naprawdę malutkie - nawet nie zdąży posamkować...

mam pytanko
ile razy w tygodniu dajecie to Danio bo ja sie zastanawiam jak czesto mozna, gdzies czytalam ze jogurty to chyba 2-3 razy ale nie wiem napewno.

reklama
Do góry