reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
Dziewczyny a propos mleka, czy Wasze dzieci piją jeszcze mleko? U Olisia już to nie przejdzie :-( Muszę mu rano podawać musli z owocami i z mlekiem, a na noc kaszkę manną Bobovity, ewentualnie jeszcze jakieś jogurty. Mlekiem w czystej postaci pluje w zawrotnym tempie. Poza tym dajecie coś dzieciakom jeszcze z butelki? U nas butelka już od dwóch miesięcy jest schowana, logopedka nam powiedziała, że najlepiej w ogóle dziecka do butli nie przyzwyczajać i nawet mleko podawać łyżeczką :confused: Może to trochę uciążliwe, ale podobno tak jest lepiej :confused: Jedzenie Młody szama łyżeczką, albo widelcem, a picie z kubka ze słomką, albo ze zwykłego, tylko, że przy zwykłym to mi trochę cierpliwości brakuje, bo cały jest zalany :sorry2:

normalnie z kartonu lub butelki. Ja kupuję mlekowity mleko i Jula je czasem spożywa np. z płatkami itd. po mału wprowadzam :-)

edytuję bo Kasia mnie wyprzedziła :-)
Kasiu Julka zjada mi jeszcze litr mleka modyfikowanego dziennie :tak: z odrobiną kaszki i butlą. Niekapka czasem waźmie a czasem nie... Lubi też czasem (zależy od humoru) te butle z dziubkiem jak ma Kubuś Play ;-) ale się zalewa... :zawstydzona/y: tylko woda jupik ma ten dziubek niekapek :tak:

Ostatnia edycja:
Moj Oliwier tez jeszcze pije sporo mleka....:tak::tak: nawet powiedzialabym, jak u Pauli- kolo litra.....:tak:
Pije z butelki, ale wlasnie jestesmy na etapie przestawiania na niekapek, kapek, lub ze slomka.... i jak na razie zauwazylam, ze kapek mu najbardziej podchodzi :tak:

u nas mleko z dodatkiem kaszki jest rano i wieczorem ok 180 ml i pije ze smoczka, jakos nie chce tego kubka :no: co najzwyzej ode mnie ze szklanki :baffled:

Ja tylko raz cyca daje i 2x dziennie gesta mleczna kaszka.... Tak myslalam, zeby dac mlodej kakao do picia na zwyklym mleku ale jakos sie nie zlozylo jeszcze, bo nie wiem czy nesquicka lepiej czy zwykle ciemne z dodatkiem niewielkiej ilosci cukru....

No i moja za cholere jajek nie chce....jajecznica czy omlet: ble, zupy z zoltkiem tez nie teges....nawet jej chleb maczany w jajku robilam (bo chleb lubi) i tez nie chciala....Musze co jakis czas probowac, moze jej w koncu podejdzie...

Aha Weroniczka mozna spytac jakiej firmy Ty Inke dzieciaczkom dajesz? Bo ja kupuje czasem dla siebie i teraz tez kupilam i chcialam Kayi dac, ale tam napisane ze mozna dzieciom "juz" od 3 roku zycia dawac:baffled: I tak sie zastanawiam, dlaczego dopiero od 3??? A taka kupuje:

Załączniki

• inka.jpg
    inka.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Hehe, wlasnie sobie kawkuje (inke) i dalam Kayi sprobowac. Krzywila sie ale dzioba mi do kubka pchala (tylko ze ja taka mocniejsza ciut i gorzka pije)...Tez sie tam nie bede lamac i od czasu do czasu jej kubeczek zrobie:tak: W gruncie rzeczy raczej wszystkie nowosci dobrze przyjmuje i nigdy nie miala problemow z zoladkiem...
Dzieki Weroniczko, bo ja juz myslalam ze u nas jakies dziwnie inne te kawy sa dostepne;-)!!!!

Do góry