reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

w Bydgoszczy nie chodzilam do szkoly rodzenia, bo koleżanka mnie uprzedziła, ze jest wiesniacko, brakuje krzeseł i cięzarne siedzą na podlodze
a jako bomusy rozdawali przeterminowane obiadki dla dziecu :eek:

i olałam to przedstawienie - w dodatku chcieli, zeby im za to płacic :no:

a tutaj jest za free to sobie pójdę, o ile mnie zaproszą :dry::-)

9tego mam spotkanie z midwife, wiec sie dowiem co i jak :-)
i jak godziny będą mi pasowaly to sobie pojde
a co :tak:

reklama
Ja wyraźnie widziałam, jak mi brzucholek skacze, kiedy dzidzia kopie :-D
U mnie też widać jak skóra na brzuchu to sie podnosi to opada, niesamowity widok i uczucie:-D
Moje Maleństwo jest troche nieśmiałe, mocne kuksańce daje gdy jestem sama, chciałam pokazać skaczący brzuszek mojej siostrze (bliźniaczce, na razie nie planującej dzieci) i natychmiast przestało, wstydzi sie czy co?;-)
Faskoleczka ma temperament po tatusiu, hehe, a tryb życia wyraźnie po mnie (budzi sie wieczorkiem i nie daje mi spać, ale to słodkie!!!):-)

A jeszcze chyba nie poruszałyśmy tu wątku szkoły rodzenia (albo ja mam sklerozę ;)).
Co o tym myślicie i czy się wybieracie??

U mnie w szpitalu jest taka szkoła i to bezpłatna ale ponoć bardzo dużo chętnych (w końcu pełno ciężarówek z wyży lat 70 i 80tych :)) i jak tan dzwonilam to mi pani kazała przyjśc dopiero w styczniu. Muszę lekarki spytać jak to się załatwia bo jak przyjde w styczniu to juz moze miejsc nie byc..... Poza tym nie wiem w jakim czasie najlepiej zacząć, mam na mysli zaawansowanie ciąży. Nie podejrzewam,żeby mnie tam nauczyli rodzić ;) ale zawsze się czegoś przydatnego można dowiedziec.

my mamy zamiar iść z mężem :happy:
u nas są 3 szkoły, dwie płatne, jedna darmowa
w płatnych godzina kosztuje chyba 20zł
wszystkie szkoły zapraszają mamy na zajęcia od 28 tygodnia - tak też mam zamiar się wybrać - czyli pewnie gdzieś od grudnia zacznę :happy:

Cześć dziewczyny :happy:

Ja dziś ledwo wstałam po ciężkiej nocy :sick: Koło 2.30 obudziłam się czując straszne mdłości, zgagę.. Chwilę poleżałam po czym tak mnie poderwało, że staranowałam psa po drodze i w ostatniej chwili wpadłam do łazienki :sick: Takich strasznych torsji nie miałam chyba nigdy :no: I z czego?? Nie wiem :no: Czuję się tak średnio.. Właśnie się zastanawiam, czy iść do lekarza po zwolnienie, czy jakoś przetrzymać w pracy...

Nie wydaje mi się.. Oprócz bułeczek z serkiem szczypiorkowym, mandarynek i orzechów przez cały dzień nic nie jadłam :confused:

No właśnie wypiłam herbatkę i czuję cały czas mulenie, mam wrażenie, że podchodzi mi do gardła ta herbata :wściekła/y:

Mam nadzieje, ze to nic powaznego...ze zadne chorobsko tylko najzwyklejsza dolegliwosc ciazowa :eek:
Moze zrob sobie dzisiaj wolne co?

reklama
Chętnie, tylko wiesz, jak to u mnie jest - nie mogę zadzwonić, że potrzebuję dzie urlopu.. Muszę iść do lekarza po L4 :eek:

Zobaczymy..

Zjadłam kromeczkę chleba z masełkiem.. Zobaczymy, czy się ułoży ;-)

Do góry