reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
z tego co wiem to stodal jest bardziej pomocniczy niż leczniczy :rolleyes2: No ale najważniejsze że pomaga :happy2:

U nas kaszlu już praktycznie nie ma, jutro pewnie pojedziemy do lekarza żeby osłuchał Patryka i może uda się do żłobka pójść od poniedziałku :sorry2:Tylko dzisiaj znowu więcej kupek było i tak się zastanawiam czy to znowu od zębów, czy teraz coś innego :dry:

coś te dziaciaczki wszystkie mają kaszel... moja też, dodatkowo katar i stan podgorączkowy
osłuchowo było czysto (w piątek), daje flegaminę i eurespal, tylko ze lekarka nie powiedziala za zbytnio jak go dawkowac, bo mowiłam ze mam eurespal (kiedys dostawała) i tez jej podałam. jednak jak była młodsza to byly inne dawki a teraz to już sama nie wiem, czy dobrze dawkuję (2x 11ml) bo wyczytalam w necie ze maja być 2ml na 1kg masy ciala

eurespal to to samo co elofen i pulneo, wiec jakie dawki podajecie?

na katar wodę morską i nasivin soft daję i chyba działa

dzięki za info, a czy Wasze dzieci piją te różne syropy? bo moja nie cierpi i jak tylko widzi strzykawke to ucieka i za żadne skarby nie można jej namówić by wypiła lekarstwo. musimy sie z mężem natrudzić żeby jej to podać :/ mąż trzyma małą a ja jej do dziubka wlewam :laugh2: inaczej wszystko wypluwa
jestem drasyczna ale musze bo co mam robić
do mleka czy herbaty tez nie moge dodawać bo ona to wyczuwa :-D

mamaNatki jeszcze miesiąc temu miałam taki sam problem jak Ty. Podanie syropu graniczyło z cudem :no: I musiałam działać z mężem - tak jak i Ty. Wlewałam mu właśnie ze strzykawki po boku policzka.
Albo wlewałam do smoczka od butelki i tak mu podawałam, a że on uwielbia mleko to dawał się tak oszukać i troszkę chociaż wypić.
A potem jakoś nagle mu przeszło i pije wszystko chętnie z łyżeczki.

reklama
natolin, łoj, ale Ci zazdroszczę, oby i mojej kiedys w koncu przeszlo...
najgorsze w tym tez jest to ze jak jest chora i bierze te niechciane leki to mysli wtedy ze we wszystkim jest lekarstwo i zraża się nawet do jogurtów czy dobrego obiadu, nie chce probowac nowyh smakow... na szczescie to przechodzi pozniej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry