reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

Dziewczyny mój synek ma katar i z tego powodu nic nie je.Bylam w aptece i dali mi fizjologiczny roztwór soli morskiej.Martwie sie , bo przez cały dzien wypil moze ze 180 ml.

idz do lekarza. mój synek jak miał sześć tygodni miał katar a za dwa dni dostał zapalenia płuc. lekarka powiedziała,że powinnam z takim maluchem przyjść od razu na wizyte bo niemowlaków błyskawicznie rozwija się infekcja.z drugim synkiem już jestem mądrzejsza i poleciałabym do pediatry.

reklama
monika1977-Całe szczescie jutro w mojej przychodni rodzinnej przyjmuje pediatra.Pojedziemy z samego rana.Mam nadzieje ze po dzisiejszej nocy bedzie lepiej sie czul.

Byłam dzisiaj u pediatry z synkiem.Osłuchała go bardzo dokladnie i płucka ma czyste.Tylko ten okropny katar.Ale przepisała kropelki i wytaminke C dla niemowlat.I powiedziala, ze za 3 dni wszystko powinno sie wyklarowac.Juz dzisiaj jest duzo lepiej,bo maluszek je wiecej.

Dziewczyny mój mały też ma katar ale już ponad tydzień z tym że teraz co jakiś czas ma tylko zatkany nosek. U lekarza nie byliśmy ale chyba trzeba by było pójść no nie?

a ja byłam dziś na badaniu bioderek po raz drugi. Znowu kazał mi ortopeda przyjść za 6 tygodni. Z małą niby wszystko w porządku to dlaczego kontrole są tak częste? Czy u Was też tak jest? Gdy Andrzejek był malutki to była tylko jedna kontrola: między 6 a 8 tygodniem życia...

reklama
mamstud-my mielismy tez juz dwie wizyty kontrolne na bioderkach i 28 sierpnia tez idziemy.A nastepne szczepienie 11.08

A moj synek taki marudny przez ten katar.Jak zawsze wypijał jedną porcje mleka 150 a czasami i wiecej tak teraz pije 50-60ml.Daje mu herbatke ale tylko wypija 20 ml i wypluwa smoczek. Jak dorosły człowiek jest przeziebiony tez nie ma ochoty na jedzenie.W sumie to dzisiaj jest lepiej bo wczoraj to prawie wogóle nie jadł.bylismy dzisiaj u pedietry i przepisała nam kropelki do nosa i witamineC w syropku.Boże mam nadzieje ze malutki juz jutro bedzie czul sie lepiej i wróci mu apetyt. Teraz śpi po kąpaniu moj aniolek.

Do góry