• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

ja też odebrałam wyniki krwi i byłam dzisiaj na kontrolnej wizycie i wszystko jest oki. ciesze się bo myślałam że te bóle brzucha to coś poważnego- ale okazuje się że to normalne:tak: także jak narazie to jestem uspokojona.

Narazie żadnych skurczy nie miałam także nie potrafie nic pomóc:confused: życze tylko dużo zdrówka!

reklama
KasiaDe nie doczytałam skąd jest Madzia737:confused: ale to jeszcze gorzej bo przecież my tak narzekamy na naszą służbę zdrowia a okazuje sie że na zachodzie jeszcze gorzej:confused: Miejmy nadzieje że będziemy wszystkie zdrowe i urodzimy piękne zdrowe maluszki:tak: pozdrawiam

No wlasnie miejmy nadzieje,ze z nami i naszymi dzidziulkami wszystko bedzie dobrze.Ja tak sie troche pocieszam tym brakiem badan,ze jak sie dobrze czuje i to cisnienie mam bardzo dobre to moze faktycznie innych badan nie potrzeba i przynajmniej mniej stresu jak jakies wyjda zle,bo ogolnie i tak bedzie wszystko dobrze!- a jakze by inaczej:tak: No wiem,ze to troszke dziwne podejscie,bo wiadomo,ze jak cos zdiagnozuja wczesniej to i wczesniejsze leczenie jest bardziej skuteczne,ale po co nam leczenie jak napewno jestesmy zdrowi.No i sie nie stresuje i mam raczej optymistyczne podejscie do tego.
Dzisiaj w moim podreczniku ciazowym wyczytalam,ze jednak tutaj tez robia to badanie na cukrzyce ciazowa,ale jak sie szybko i duzo przybiera na wadze. Ja mam 7 kg na + i dla mnie to duzo,tylek urosl,uda tez i moglabym sie klocic,ze prawie kilo na tydzien do przodu to jednak szybki przyrost wagi ,ale w porownaniu do tych Angielek to ja chyba i tak jestem maly pikus.;-)(Przynajmniej kompleksow tutaj nie mam)Takze watpie,ze mi takie badanie zaoferuja.

madzia737 rzeczywiscie z jednej strony sama zauwazylam ze gdyby nie te wszystkie badania (zwlaszcza stresuje mnie usg) to ciaza bylaby bardzo milym i spokojnym przezyciem,ale z drugiej strony mierzenie cisnienia to chyba za malo (nie przeczytalam calego watku), zrob sobie prywatnie chociaz test obciazenia glukoza,bo to swiadczy i o twoim zagrozeniu cukrzyca w przyszlosci i wysoki cukier bardzo szkodzi maluszkowi,wiec po co dmuchac na zimne.

Pomiar cukru warto zrobić bo to ważne badanie( według mnie) ja robiłam i jest oki, ale Madzia737 myślę że masz troche racji z tymi badaniami bo ja co zrobie badania krwi i czekam na wizyte zeby mi moja ginka je zinterpretowala to bardzo sie denerwuje- bo sama nie wiem co te cyferki znaczą:confused: ale też po wyjściu z gabinetu jestem szczęśliwa że jest wszystko oki.:tak:

A ja mam odwrotnie: najchętniej zainstalowałabym sobie w sypialni przenośne USG i codziennie sprawdzała, czy z dzieckiem wszystko ok :) Wyniki umiem w miarę zinterpretować sama, ale te akurat mam niezmiennie prawie dobre, więc na ich podstawie nie mogę się sama zdiagnozować i wykyrć takich potencjalnych problemów, jakie ostatnio miewam, a ponieważ ja nie bardzo czuję ruchy mojej Młodej (choć każdorazowo na USG widać czarno na białym, że porusza sie energicznie) to średnio raz dziennie dopada mnie lekka panika, czy z nią wszystko ok....... no ale pocieszam się, że jakby coś definitywnie było nie tak, to byłyby jakieś widoczne objawy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry