reklama

Objawy i dolegliwosci

Aneczka, ja mam podobnie, ostatnie usg wpisane w karte ciąży mam w 29tc, kiedy dziecko było położone miednicowo, potem miałam jeszcze robione i ponoć jest główką w dół,ale w karcie juz mi tego nie wpisali, bo nie było wolnej rubryki :-[

Ale dziewczyny, mam do was ważne pytanie (zwłaszcza do tych co się dzis czy w najbliższym czasie do gina wybierają, może by zapytały.... :) )

Czy łożysko na przedniej ścianie macicy to to samo co łożysko przodujące ?
o ja miałam w 21t5d łożysko na przedniej ścianie macicy 1 stopnia, a 29t1d na przedniej ścianie 2 stopnia... ale gin mi nic nie powiedzial ze to zle, a łożysko przodujace to podobno wskazanie do cesarki ? Tylko moze to na przedniej scianie to po prostu jest "od góry" położone, a przodujace to jak zasłania szyjkę przed dzieckiem ?

Juz sama zgłupiałam i nie wiem....musze chyba w necie coś poszukac o tym....

A moze ktoras z was wie albo idzie do gina i moglaby zapytac ? ja mam wizyte w poniedzialek ale wolalabym wiedziec wczesniej...

Buziaki,
Mariola

reklama
agutek ma rację dyziu,nie stresuj się! Ja was kochane pocieszę,że po porodzie ładnie schodzi woda z organizmu,ja normalnie teraz piję wodę hektolitrami,bo dobre na pokarm no i odwodniłabym sie inaczej...Co prawda,przy tych upałach nawet teraz puchną mi troszkę stopy i dłinie,ale to chyba kazdemu,nawet nie w ciąży ;) Źle znosimy te temperatury ale najbiedniejsze są nasze maluszki,mój synio przy cycaniu sie poci i grzeje :( A przeciez nie można dziecka takiego malutkiego w samym pampersie położyć...kiedy ma być chłodniej???????????

Dzis bylismy rano na zalupach i w tesco jest specjalna kasa dla ciezarnych i niepelnosprawnych. No oczywiscie w kolejce sami ciezarni (od piwa) panowie albo kobitki ok. 60tki z wielkimi brzuchami.. ale że to i tak była najkrótsza kolejka w calym markecie wiec sie ustawilismy. Szlo w miare szybko, bo mieli niewiele zakupow, ale moj Piotrek tak sie wkurzyl ta sytuacją, ze polecielismy (tzn o leciał a ja sie turlałam :D ) do biura obsługi i Piotrek tam nakrzyczal, ze po co te napisy, jak i tak inni tam sa itd itp... A najlepsze było jak ta kobita w biurze powiedziala - "MOZE KASJERKA NIE ZAUWAŻYŁA ŻE PANI JEST W CIAZY?" - a ja na to "NO TRUDNO MNIE NIE ZAUWAZYC JAK ZA CHWILE SIE ROZSYPIE??!!".... Jak wróce do tesco po ciazy to mnie chyba podepczą, bo wtedy to juz w ogole mnie nie bedzie widac - taka bede chuda hihihi

Elpis, no ladnie. Kobiety w 9 miesiacu ciazy nie zauwazyc ::) chyba niezle problemy ze wzrokiem mieli. Powiem Wam, ze od kiedy jestesmy w Hamburgu, ani razu nie zdazylo sie, zeby ktos nie ustapil mi miejsca, nie puscil gdziekolwiek przodem jak jeszcze z brzuszkiem chodzilam. a juz tymbardziej nikt nie powiedzial mi, ze ciazy po mnie nie widac ;D

UWAZAJ ELIPS BO JAK WEJDZIESZ DO TESCO TO MOZESZ ZUWAZYC SWOJE ZDJECIE I NAPIS TEJ PANI TU NIE OBSŁUGUJEMY ;D ;D ;D PARANOJA CO Z TYMI MARKETAMI KATJU U NAS NIE PATRZA CZY JESTES W CIAZY CZY NIE NIE TRAKTUJA NAS JAK KOBIETY Z PRZYWILEJAMI ALE NAM DO WAS JESZCZE DUZO BRAKUJE

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry