reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy i dolegliwosci

reklama
Olu posiedzi posiedzi :) najważniejsze teraz żebyś się nie załamywała nawet jak bedziesz musiała lezeć to przynajmniej odpoczniesz sobie i nabierzesz sił do długiego macierzyństwa :)
Wszystkiego dobrego Ci życze

Olu-nie martw się, będzie dobrze, faktycznie to masowanie brzuszka nie służy dobrze. w szkole rodzenia mówili, że macica jako jedyny mięień inaczej reaguje na masaże i że nie wolno masować brzuszka, trzeba tylko delikatnie rozprowadzić kremik lub oliwkę. Będzie dobrze!

Olu jak będziesz się słuchać pani dr to wszystko będzie dobrze, wiem z autopsji. Ja przez to twardnienie i skurcze już 3-ci m-c siedzę w domu, i grzecznie biorę lekarstwa (mi pomogła dopiero luteina - duphaston nic nie dawał). No i szyjka jak do tej pory dzieknie się trzyma. Jak idziesz dziś do szkoły to idź bardzo powoli, w ogóle chodź teraz powoli, tak mi też mój ginuś kazał, bo szybkie chodzenie powoduje napinanie mięśni brzucha i pobudza macicę do skurczów.
Trzymam kciuki, musi być dobrze.

Olu bedzie dobrze.TYlko musisz o to zadbać.Naprawde teraz przy wykonywaniu zwykłych czynności musisz uważać.Żadnego wysiłku,nawet chodzic musisz powoli.

Olu wszystko będzie dobrze doskonale Cię rozumiem mi to sie dzieje od dwóch tygodni z tym że
macica sie nie napina i mały też nie jest główką w dół i niestety musze już leżeć plackiem
bo inaczej założą mi krążek albo do szpitala szyjka mi się sukcesywnie skraca
dlatego też tak rzadko was odwiedzam! Olu musimy się dzielnie trzymać ja mam kontrolę we wtorek a Ty??

reklama
Olenka - glowa do gory. Oszczedzaj sie, lez i jak nie mozesz glaskac brzuszka, to czytaj baby ksiazeczki na dobranoc. Wszystko bedzie dobrze, moja kolezanka wlasnie wrocila do pracy po miesiecznej przerwie lezenia. Lekarz powiedzial ze po miesiacu wszystko wrocilo do normy. Oczywiscie nie moze skakac ani podnosic ciezarow, ale nie musi lezec do konca. Trzymaj sie dzielnie, bierz leki..teraz mozesz ogladac z lozka meza w akcji ;)

Do góry