• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

angole robia jajecznice w ten sposob: rozbeltuja jajka, dodaja odrobinke mleka,soli i sru do mikrofali na min,zalezy jak kto lubi sciete

no niezle:szok: hahaha :-D:-D

dziewczyny dzsiiaj na sniadane chcialabym sobie zrobic tego placuszka z jajek otrebow i czegos tam jeszcze chyba ale nie wiem co i jak dajcie przepis jak ktoras pamieta ...:-)
a na obiad dzisiaj wołowinka jeszcze nie wiem jak ja przyrządzic jak macie jakies pomysły to tez poprosze ;-)
jakos na necie nie chce mi sie szukac szkoda mi czasu a u was to zagladam i mam takze bede wdzieczna :-)

no i powiem wam że czuje sie swietnie tak sie wczułam w ta diete ze nie ciagnie mnei do innego jedzenia, wczoraj nakupowałam sobie w dziale dietetycznym wszystko co mozna, tzn np cherbatke jakas bio ziolowa kawe zbozowa aturalna słodzik 0% mleko .... itd
natalunia powiedz mi to mleczko smakowe to musze zrobic tez z naturalnego kakaa? bo mąż mi w drodze z pracy kupił nesquika ... nie ruszłam go nawet wolałam sie upewnić :-p

reklama
W sumie Irole tez tak robią jajówe - że tez wczesniej nei skojarzyłam... :-p
Słuchajcie po pełnych 8dniach diety mam 4kg mniej :-)!!!!! taratatattatarararratatata!!!!:-):-):-)

Jade dzis na zakupy to otreby kupie...
Jak to było po ang....?? Która pamieta?

angole robia jajecznice w ten sposob: rozbeltuja jajka, dodaja odrobinke mleka,soli i sru do mikrofali na min,zalezy jak kto lubi sciete

hahahhaha nie wiedzialam :-D

dziewczyny czy macie jakis pomysl na sniadanie? Szczerze mowiac nie podnieca mnie mysl jedzenia jajecznicy 5 dzien :/ heheh otrebow nie posiadam wiec nie mam jak zrobic buleczek :-(

a co do angielskiej nazwy otrebow to wheat bran. przewaznie firmy jordans.

no niezle:szok: hahaha :-D:-D

dziewczyny dzsiiaj na sniadane chcialabym sobie zrobic tego placuszka z jajek otrebow i czegos tam jeszcze chyba ale nie wiem co i jak dajcie przepis jak ktoras pamieta ...:-)
a na obiad dzisiaj wołowinka jeszcze nie wiem jak ja przyrządzic jak macie jakies pomysły to tez poprosze ;-)
jakos na necie nie chce mi sie szukac szkoda mi czasu a u was to zagladam i mam takze bede wdzieczna :-)

Marzena tu masz przepis

Przepis na placki proteinowe:
2 łyżki otrąb owsianych,
1 łyżka otrąb pszennych,
1 łyżka serka homo do 3% tłuszczu
1 jajko
masa ma mieć konsystencję gęstej śmietany,
mieszamy i smażymy na teflonie bez tłuszczu Patelnia musi być bardzo rozgrzana, smaży się to b. szybko po 1 min. na każdej stronie.
Dla urozmaicenia smaku można dodać szczypiorek, cynamon lub inną przyprawę wg. smaku

czy ktoras wie czy w uk mozna kupic serek homogenizowany? :dry::dry::dry: bo w PL sklepie jak zwykle pustki mamy no a w anglii nie widzialam :-(

hahahhaha nie wiedzialam :-D

dziewczyny czy macie jakis pomysl na sniadanie? Szczerze mowiac nie podnieca mnie mysl jedzenia jajecznicy 5 dzien :/ heheh otrebow nie posiadam wiec nie mam jak zrobic buleczek :-(

a co do angielskiej nazwy otrebow to wheat bran. przewaznie firmy jordans.

Marzena tu masz przepis

Przepis na placki proteinowe:
2 łyżki otrąb owsianych,
1 łyżka otrąb pszennych,
1 łyżka serka homo do 3% tłuszczu
1 jajko
masa ma mieć konsystencję gęstej śmietany,
mieszamy i smażymy na teflonie bez tłuszczu Patelnia musi być bardzo rozgrzana, smaży się to b. szybko po 1 min. na każdej stronie.
Dla urozmaicenia smaku można dodać szczypiorek, cynamon lub inną przyprawę wg. smaku

czy ktoras wie czy w uk mozna kupic serek homogenizowany? :dry::dry::dry: bo w PL sklepie jak zwykle pustki mamy no a w anglii nie widzialam :-(
No to wheat bran to otreby przenne czy owsiane?? A jak te drugie? No bo obydwu potrzeba tak...?
Znajoma byla na tej diecie i robila placki z otrebów, jog nat (moze zamiast serka homo) i jajka. W ie nie widzialam serka homogenizowanego. Jedynie mascarpone ale ten to raczej tlusty...

No to wheat bran to otreby przenne czy owsiane?? A jak te drugie? No bo obydwu potrzeba tak...?
Znajoma byla na tej diecie i robila placki z otrebów, jog nat (moze zamiast serka homo) i jajka. W ie nie widzialam serka homogenizowanego. Jedynie mascarpone ale ten to raczej tlusty...

oat bran- owsiane :-) a co do serka to znalazlam na necie teraz cos takiego http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.mysupermarket.co.uk/Images/ExternalImages/ProductsDetailed/25/002225.jpg&imgrefurl=http://www.mysupermarket.co.uk/tesco-price-comparison/Yogurts/Tesco_Light_Choices_Natural_Fromage_Frais_500g.html&usg=__t4j6mOdGoMqj0tKhru45hjOjclQ=&h=266&w=300&sz=23&hl=pl&start=4&um=1&itbs=1&tbnid=tdopa4KRkESPZM:&tbnh=103&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dfromage%2Bfrais%2Bnatural%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1

Dziewczyny w anglii uzywaja tego zamiast serka homo.

znalazlam ciekawy przepis na Śniadaniowy omlet na słodko

2 jajka
3 łyżki serka homogenizowanego
słodzik, cynamon

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 2 łyżeczkami słodziku do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać żółtka z pianą i wylać na rozgrzana patelnie teflonową posmarowaną kropla oliwy. Przykryć.
W międzyczasie utrzeć serek ze słodzikiem i cynamonem.
Po ok. 3 min delikatnie odwrócić omlet na druga stronę, chwilke smażyć, zdjąć na talerz, posmarować przygotowanym serkiem.

reklama
dziewczyny mam do Was prośbę jakby mozna było prosić linki albo adresy stron z których korzystacie byłambym bardzo wdzięczna:-)

Monique jest tyle stron ze nawet nie pamietam linkow. za kazdym razem wchodze w google i tam wyszukuje innych :-)
ale dzis znalazlam ta i jest dosc ciekawa http://www.forum.dietaproteinowa.eu/viewforum.php?f=7&sid=a003f9634140bbc1f2152a937b62fe43

Jak tam na dzis dziewczyny? Mi sie wlasnie piecze losos w folii znowu :-)

Mary kupilam dzis w morrisonie serek homogenizowany tzn angielska wersje hehe poszukaj przy jogurtach :) a spedzilam pol godziny na szukaniu otrebow w morrisonie i napewno nie widzialam.... musze jeszcze raz do tesco sie przejechac :-)

No i mamy 68 kg :) czekam z niecierpliwoscia na 67 :-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry