• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

martolinka z tego co ja wiem a karmie piersią, powinnaś dostarczać organizmowi ok 2500 kcal dzienie i dużo węglowodanów pochądzących z chleba, warzyw, makaronów co w tej diecie jest wykluczone.

reklama
Martolinka ja tez bym sie wstrzymala z ta dieta. Oczywiscie mozesz zastosowac kilka metod jak nie smazenie potraw i "kontrolowanie" zbednych tluszczy no ale jak to Niunians napisala przy piersi to 2500kcal dziennie a nie wiem czy przy naszej uzbiera sie nawet 1000.

No a moja waga takze stoi w miejscu, ale z dwojga zlego wole zeby stala w miejscu niz skakala do gory :-) a moze ruszy cos :tak:

dzis walnelam sobie chlebek dukana na kolacyjke z mikroweli z jogurtem waniliowym. Jutro na obiadek mielone sobie walne z otrebami albo puplety i zrobie sosik na koncentracie z pomidorow bo czytalam ze mozna nawet w 1 fazie. aaaa no i znalazlam przepis na DUKANOWA NUTELLE musze tylko kupic mleko w proszku odtluszczone i bedzie cacyyyyyy :-D
a w piatek bedzie zupkaaaaaaaaa pomidorowa albo ogorkowa... jeszcze nie umiem sie zdecydowac :D

Martolinka ja tez bym sie wstrzymala z ta dieta. Oczywiscie mozesz zastosowac kilka metod jak nie smazenie potraw i "kontrolowanie" zbednych tluszczy no ale jak to Niunians napisala przy piersi to 2500kcal dziennie a nie wiem czy przy naszej uzbiera sie nawet 1000.

No a moja waga takze stoi w miejscu, ale z dwojga zlego wole zeby stala w miejscu niz skakala do gory :-) a moze ruszy cos :tak:

dzis walnelam sobie chlebek dukana na kolacyjke z mikroweli z jogurtem waniliowym. Jutro na obiadek mielone sobie walne z otrebami albo puplety i zrobie sosik na koncentracie z pomidorow bo czytalam ze mozna nawet w 1 fazie. aaaa no i znalazlam przepis na DUKANOWA NUTELLE musze tylko kupic mleko w proszku odtluszczone i bedzie cacyyyyyy :-D
a w piatek bedzie zupkaaaaaaaaa pomidorowa albo ogorkowa... jeszcze nie umiem sie zdecydowac :D

klaudiaaa dawaj przepisy na nutelle :-D
i chlebek, ja tyle dni jem sama jajecznice albo inne swinstwa a tu o prosze takie pysznosci mozna... poprosze przepisik...
u mnei waga ruszyła 0,5kg dobre i to :-)
a dziewczyny no powiedzcie mi bo pytalam juz dwa razy czy jak dluzej sie stosuje 1 faze to wiecej spada waga ??

a jak sie czujecie??
ja mary u Ciebie??

natalunia a ty ile juz na tej iecie jestes? ile juz na minusie masz??

...

U mnie przedwczoraj imprezka była i musze sie publicznie przyznać że poszalałam :zawstydzona/y: Drinki ze słodkim Martini, sałatka jarzynowa, sałatka z mięsem, nawet kilka paluszków zjadłam. Normalnie wstyd mi ze nie wytrzymałam :zawstydzona/y: No i następnego dnia waga o cały kg mi skoczyła. Na szczęście po wczorajszym dniu już wróciła do stanu maxymalnego do tej pory spadku tzn 97,4 :tak:
Dziś ostatni dzień proteinek a od jutra wchodzą warzywka :tak:
Już mi dzisiaj mama zakupy w Pl robi :tak:
klaudzia
A co to za chlebek dukana? czy to co innego niz placki...? Swoją drogą Ł pokochał te placki otrebowe :-D
Normalnie w szoku jestem bo początkowo jak tylko usłyszał "otreby" to na samą myśl się krzywił :-D
Kurcze, a owoce dopiero w 3 fazie wchodzą...? Tego naprawde mi brakuje :sorry2: Soczystego jabłuszka, pomarańczki, grejfrucika, śliweczki... dobrze ze chociaz ta cytryne można...

aha, a jak masz zamiar mielone robic...? bo to przeciez tłuste mieso.... :dry:

klaudiaaa dawaj przepisy na nutelle :-D
i chlebek, ja tyle dni jem sama jajecznice albo inne swinstwa a tu o prosze takie pysznosci mozna... poprosze przepisik...
u mnei waga ruszyła 0,5kg dobre i to :-)
a dziewczyny no powiedzcie mi bo pytalam juz dwa razy czy jak dluzej sie stosuje 1 faze to wiecej spada waga ??

a jak sie czujecie??
ja mary u Ciebie??

natalunia a ty ile juz na tej iecie jestes? ile juz na minusie masz??

marzena
Gratuluje ubytku wagi :tak: Zawsze to krok bliżej celu :tak:
Jesli chodzi o dłuzszy okres pierwszej fazy.... cóż mi łącznie ubyło 4,5kg ale wiekszosc wlasnie w pierwszych 10dniach a później waga troche skakała...
Ale sie ciesze ze wróciła do tego maxymalnego spadku... :-)
Spoko - jeszcze "TYLKO" 15kg do zrzucenia... :szok::-D

a wy jeszcze na 1 fazie czy juz na 2??
te zupki na 1 czy na drugiej fazie mozna ??

Dzis z Mary konczymy 1 faze od jutra warzywka. Ja przedluzylam pierwsza bo poszalalam w weekend i chcialam to stracic.
zupki tylko na 2 fazie! nie jestem tylko pewna co z pomidorowa bo podobno mozna uzywac koncentratu pomidorowego juz w pierwszej fazie ale poszukam jeszcze i dam znac :tak:

U mnie przedwczoraj imprezka była i musze sie publicznie przyznać że poszalałam :zawstydzona/y:....

Mary nie przejmuj sie ja tez poszalam w tamten weekend. ja mysle ze czasami mozna sobie pozwolic na odrobine szalenstwa bo przeciez bysmy zwariowaly :tak: takze ja od czasu do czasu przegryze sobie herbatnika albo chrupki kukurydziane :-D

klaudzia
A co to za chlebek dukana? czy to co innego niz placki...? Swoją drogą Ł pokochał te placki otrebowe :-D
Normalnie w szoku jestem bo początkowo jak tylko usłyszał "otreby" to na samą myśl się krzywił :-D
Kurcze, a owoce dopiero w 3 fazie wchodzą...? Tego naprawde mi brakuje :sorry2: Soczystego jabłuszka, pomarańczki, grejfrucika, śliweczki... dobrze ze chociaz ta cytryne można...

aha, a jak masz zamiar mielone robic...? bo to przeciez tłuste mieso.... :dry:

A wiec tak chlebek inny ale podobny. Mi osobiscie bardziej smakuje (chrupki) zreszta sa rozneeeeeeee przepisy na chlebek w necie :tak:

wklejam przepis:

3 łyżki otrąb owsianych lub 2 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżka jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego naturalnego
1 jajko
szczypta proszku do pieczenia

Białko ubijam, następnie pozostałe składniki wrzucam do ubitych białek, zamieszać i siup na blaszke na papierze do pieczenia i do piekarnika na ok. 25-30 min 180 st.

dziewczyna pisala ze wychodzi jej tego az na 4 dni na 2 malych blaszkach... mi wyszlo na jeden raz... nie wiem czy cos zle zrobilam czy co ale w smaku zarabiste a otrebow akurat dawka na jeden dzien.

Jutro sprobuje zrobic z drozdzami i maka kukurydziana zobaczymy co mi z tego wyjdzie :-)

aaaa chlebek mozna do tostera wrzucic ale ja nie widzialam potrzeby bo jak dla mnie byl wystarczajaco chrupki :tak:

Co do mieska to poszukam wolowego o malej zawartosci tluszczu lub zrobie z indyka :-D zawsze to cos innego hehe

a tu NUTELLA:

NUTELKA LIGHT
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
1 czubata łyżeczka odtłuszczonego kakao
3 czubate łyżki słodzika w proszku
8 kropli aromatu orzechowego
2 płaskie łyżki odtłuszczonego mleka w płynie

MOZNA EWENTUALNIE DODAĆ: 1 żółtko ze średniej wielkości jajka
1. Zmiksować razem mleko w proszku, kakao, słodzik, aby uzyskać jednolitą masę bez grudek.
2. Dodać mleko w płynie i ewentualnie 1 żółtko. Ręcznie wszystko wymieszać przez kilka minut, aż do otrzymania kremu o gładkiej i błyszczącej powierzchni

dziewczyny podam wam moja genialna metode na smukla pupe i jedrny brzuch;-):-D na pupe mianowicie dluuuuuuuuugie spacery a na jedrny brzuch kopanie dziecka nozkami w brzuch jak jest na haju:-D ot co:cool2: szczerze mowiac nie wiem ile waze ale jakos mnie to nie interesuje, ale wam kibicuje of course jesli sobie tego zyczycie:sorry2::-D

Dziewczyny zrobilam ta NUTELLE! PYCHAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! Tylko dalam wiecej mleka lanego bo za geste to wyszlo i mikserek wszystko zmiksowalam bo recznie to byl chyba 2 godziny musiala machac. takze jutro zrobie sobie nalesniki proteinkowe na sniadanko :-D a na obiadek bedzie oczywiscie WIELKA uczta warzywno proteinkowa :-) juz sie doczekac nie moge!

Dzis nie chcialo mi sie juz babrac z mielonymi (oczywiscie nie znalazlam niskotluszczowego heheh- a w ksiazce pisze ze przeciez mozna wolowe jesc :/) i zrobilam sobie roladki zapiekane we wlasnym sosie czosnkowym. a w roladkach dalam szynke i ogoreczka. zalalam jogurtem zmieszanym z czosnkiem i innymi przyprawami i do piekarnika.... wyszlo przeeeeepyszneeee :tak: :cool:

postanowilam wczoraj ze nie bede sie warzyc przez tydzien bo wkurzaly mnie ciagle skoki w dol i w gore. zobaczymy za tydzien co bedzie. Mam nadzieje ze po warzywkach za wiele mi nie wroci :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry