reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Polaa ja odpuściłam sobie proteinowy poniedziałek ze wzgledu na starnka
jem normalnie , ale zdrowo.Tobie radze to samo

mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
Cóż, niestety MOJE "jem normalnie ale zdrowo" doprowadziło mnie do +13kg!!!!!!Polaa ja odpuściłam sobie proteinowy poniedziałek ze wzgledu na starnkajem normalnie , ale zdrowo.Tobie radze to samo
![]()

Nie musze chyba pisac jak wściekła i zdołowana jestem z tego powodu....
Cała moja nadzieja w znajomej dietetyczce która ma mi pomóc... Teraz to w domu jeszcze jestem ze wzgl na ostatnio złamaną noge (już bez gipsu) ale jak wróce do pracy to juz wogóle nie znajde czasu na basen czy inną aktywność...
Mam pytanie do dziewczyn, ktore były na dukanie - czy wam też tak wróciła waga?
WSZYSCY ludzie jakich znam, a ktorzy byli na dukanie (ok 8-10os) wrócili do poprzedniej wagi - nawet ci którzy zrobili wszystkie fazy....

W perspektywie kolejnej ciąży(...) jestem przerażona!!!!!!!!!!!!!!!!
Cóż, niestety MOJE "jem normalnie ale zdrowo" doprowadziło mnie do +13kg!!!!!!
Nie musze chyba pisac jak wściekła i zdołowana jestem z tego powodu....
Cała moja nadzieja w znajomej dietetyczce która ma mi pomóc... Teraz to w domu jeszcze jestem ze wzgl na ostatnio złamaną noge (już bez gipsu) ale jak wróce do pracy to juz wogóle nie znajde czasu na basen czy inną aktywność...
Mam pytanie do dziewczyn, ktore były na dukanie - czy wam też tak wróciła waga?
WSZYSCY ludzie jakich znam, a ktorzy byli na dukanie (ok 8-10os) wrócili do poprzedniej wagi - nawet ci którzy zrobili wszystkie fazy....
W perspektywie kolejnej ciąży(...) jestem przerażona!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja przerwalam dukana jakos pod koniec drugiej fazy. Mialam troche problemow ze zdrowiem i sie wystraszylam. A teraz na staraniach o druga dzidzie to nie wyobrazam sobie jakiejkolwiek diety. Wrocilo mi 1kg - a to glownie przez tydzien "szalenstw" kulinarnych jak bylismy na wakacjach. Wiec jestem zadowolona, balam sie ze bedzie gorzej. Chociaz do tej diety sie niestety zniechecilam, po drugiej dzidzi bede probowala czegos innego :-)
kilolek
podwójna listopadowa mama
No cóz mi wraca w zastraszającym tępie ale to wyłacznie moja wina, bo żrę jak prosię, jakby mi mieli zabrać a poza tym poddalam sie pod koniec II fazy. Od poniedziałku biorę się ostro do roboty o o ile cycuszki mam fajne, bo nie takie ppuste jak 5 kilo temu to brzucho mam ogromne, przeciez nie mogę się tak w pracy pokazac a to juz za 14 dni
(
martolinka
Nic mi nie wrociło. Schudłam 17 kg i wga oscyluje +/- 1 kg
Skrupulatnie dokończyłam wszystkie fazy . Teraz zrezygnowałam z proto czwartków na rzecz dnia scisle wedłu zasad 3 fazy (dzień warzywby). Poza tym np.nie jem białego pieczywa , pije duzo wody itp. Wiele się dzięki tej diecie nauczyłam

mary mi wrocilo 4 kg
ale ja kurcze mam tak, ze w ciagu tygodnia 3 kg na plusie
a kolejny tydzien np. 4 kg mniej
nie ze jakos specjalnie sie katuje ale musze przystopowac, to na pewno
staram sie miec ten jeden dzien P w tygodniu i tak jest ale sa tez dni, ze nawet ciasto zjem

martolinka
Polaa musisz miec jakąś złą wagę
niemożliwe jest przytyć 3 kg w tydzień i zaraz potem je nagle w równie krótkim czasie zrzucić
Polaa a czemu nie mogłabys jesc ciasta?

Polaa a czemu nie mogłabys jesc ciasta?

martolinka uwierz, ze wage mam dobra i tak niestety jest ale powod bardzo prosty:
jeden tydzien jem co tylko mi pod reke wpadnie a na nastepny tylko białko wiec glupota na calego
ale juz to zmienilam bo przeciez mialam tego serdecznie dosc, jem normalnie, jeden dzien w tygodniu P, a i czasem zjem tez to ciasto hehe i jakos specjalnych wyrzutow juz nie mam
teraz to musze organizm przygotowac wiadomo do czego 
i juz nie uwazam, ze kazdy kęs sprawia, ze tyje w oczach
bo czasami mi odbijało.
Wygladam dobrze, co za skromność
i tego sie trzymam.
Inaczej bym w jakąś depresje chyba popadła.
jeden tydzien jem co tylko mi pod reke wpadnie a na nastepny tylko białko wiec glupota na calego

i juz nie uwazam, ze kazdy kęs sprawia, ze tyje w oczach

Wygladam dobrze, co za skromność

Inaczej bym w jakąś depresje chyba popadła.
reklama
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Mary, ja byłam na Dukanie przez jakieś 2,5 miesiąca (zaczęłam od Nowego Roku;-)), a skończyłam dietować, jak się zorientowałam, że jestem w ciąży..schudłam 10 kg, a w chwili obecnej mam te 10 kg z powrotem (ale w sumie u mnie już 25 tydzień ciąży)..więc ja nie narzekam..acha, no i właściwie ledwo zaczęłam trzecią fazę, więc nie skończyłam jak należy..