reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

BanAna - dietka brzmi nieźle, najgorsze dla mnie by chyba były warzywa... a to można jeść na maxa? Czy 5 posiłków, bo jak ciągle bym podgryzała to może.... bym wytrzymała :-D a i jeszcze brak kawy by mnie chyba zabił:-D
też bez kawy ciężko u mnie...co do warzyw do myśle że jak głód złapie tow tedy zjeść (i te 5 posiłków wyjdzie pewnie)

reklama
jesz ile chcesz.nie jest powiedziane, ile posilkow. mi tez najbardziej brakuje kawy,ale da sie przezyc. kasza jak kasza,ale mozna ryz,a sam ryz dam rade zjesc :-). i uwaga, jestem w szoku, bo sie nie spodziewalam, a po 1 dniu 1,5 kg mniej :-)

jesz ile chcesz.nie jest powiedziane, ile posilkow. mi tez najbardziej brakuje kawy,ale da sie przezyc. kasza jak kasza,ale mozna ryz,a sam ryz dam rade zjesc :-). i uwaga, jestem w szoku, bo sie nie spodziewalam, a po 1 dniu 1,5 kg mniej :-)
a tylko tą dietkę-czyszczającą stosujesz?? czy jakieś ćwiczenia?

z meżem gadałam o tych 5 dniach oczyszczania to on chętnie ze mną sie oczyści :-D

nie wiem czy to mozliwe ale zmierzyłam sie dziś w obwodzie (bo przy ćwiczeniach wagą sie nie nalezy sugerować na początku) i mam 98cm a we wtorek jeszcze miałam 105cm...

dzis sie nie wazylam, bo nie mialam czasu,ale spodnie bardzo luzne.nie wierzylam w to 5kg w 5dni gwarantowane,ale teraz to sie nawet nie zdziwie.
z przykroscia stwierdzam,ze dzis jestem glodna :baffled: a myslalam,ze to bedzie znosny dzien. za to wczorajszy kefir i ser bardzo mnie zaskoczyl,bo glodu wogole nie czulam. teraz nie jestem pewna, czy troche nie zgrzeszylam,bo jadlam serki wiejskie, a tam jest troche soli w skladzie, a mialo byc bez.
jak wyliczylam pierwszego dnia zjadlam ok 1100 kcal, a bylam najedzona, drugiego 1225 kcal, dzis mialam naszykowane na 1200kcal,ale nie zjadlam wszystkiego, zapycha,a za jakis czas jestem godna,ale juz za pozno na jedzenie.
jutro owoce, a pojutrze cycki kurze i ryby. nie moge sie doczekac.

skutkiem ubocznym tego oczyszczania bedzie na pewno czesciowe odstawienie soli, bo w zasadzie po pierwszym dniu wogole mi jej nie brakuje,co mnie dziwi. nie wyeliminuje calkowicie,ale bardzo ogranicze, np w przypadku warzyw gotowanych na parze czy wlasnie kasz.
zastanawia mnie czy dopadnie mnie jojo :confused: nie zamierzam sie od razu rzucic na jedzenie tylko stopniowo wracac do mojej diety czyli zdrowo, duzo arzyw, ograniczenie wegli i slodyczy

sawi,a co cwiczysz?
pola, ty sie tak nie spiesz ;-)

Ostatnia edycja:
BanAna..mnie w tej diecie martwi oprócz kawy, to to, że nie można wody gazowanej, bo nie można, prawda? Czy źle zrozumiałam?..kurcze, ale chyba się pokuszę..od poniedziałku, bo w niedzielę idziemy na urodziny:-D:-D

Ja też bym się skusiła , ale ... nie mam ciurkiem pięciu dni, by tak zakombinować i nie pić kawusi.. ale efekt jak widać jest.;-)Gdyby mi się udało siedzieć w domu, to bym się budziła czym innym,;-)
Po Ducanie to czuję sól w każdym produkcie , który ją posiada:-D, ogólnie to wszystko teraz dla mnie jest za słone:szok:

reklama
maxwell o wodzie gazowanej nic nie bylo, tylko,ze nie wolno kawy i czarnej herbaty
ana, ja sie budze zielona herbata, jak trzeba to podwojnej mocy :-)

dzis znow kilo mniej, czyli 3 dni, 2,5 kg:tak: nie jest zle

Do góry