reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

oczyszczanie organizmu :-)
GWARANTOWANE 5kg w ciągu pięciu dni.
1 dzień tylko warzywa, ile się chce i jakie się che (tylko 2 ziemniaki), gotowane lub surowe, ale BEZ SOLI i TŁUSZCZU.
2 dzień tylko twaróg chudy (ile chcesz) bez soli i tłuszczu do tego kefir.
3 dzień tylko kasza jaką chcesz (jęczmienna, gryczana, manna, kuskus itp.) bez soli i tłuszczu.
4 dzień mój ulubiony owoce jakie chesz i ile chcesz (tylko 2 banany).
5 dzień mięsko (pierś z kurczaka) lub rybka oczywiście gotowane i bez soli i tłuszczu.
Przy pierwszym podejściu czułam się bardzo źle bolala mnie głowa, byłam senna następny raz jest lepiej.
PODSTAWOWA ZASADA MUSIMY BYĆ ZDROWI!!! STOSUJEMY JĄ TYLKO RAZ W MIESIĄCU.
Jest to dieta oczyszczająca organizm a efektem ubocznym jej jest strata wagi. NIE PIJEMY KAWY I CZARNEJ HERBATY możliwe herbatki ziołowe i dużo wody mineralnej oczywiscie nie gazowanej.

ps, to nie ja sie slabo czulam, jak jest powyzej, skopiowane z jakiegos forum. ja dzis pierwszy dzien, warzywny,z koleanka dla towarzystwa i na razie jest ok :-) najgorsze dla mnie beda owoce,bo ja sie nie umiem nimi najesc (oprocz bananow), a czasami dodatkowo wlaczaja u mnie straszne ssanie, ze az mi jest niedobrze, jesli czegos szybko nie zjem...

No i właśnie - można czy nie można?;-)

reklama
hmmmm, 5kg nie ma, jest 3kg, i tak nie narzekam. teraz tylko to utrzymac. moze jak ktos a wiecej do stracenia to wiecej mu spadnie, bo u mnie waga prawidlowa. albo zumba hamuje spadek wagi, bo cwiczylam 5 dni w tyg. niewiem, ale i tak polecam, choc z wielka ulga wypilam dzis kawke i zjadlam normalne, zdrowe sniadanie :-)

Martolinka mam do Ciebie romans :zawstydzona/y: chodzi o przepis na te ptasie mleczka dukanowskie kiedys u ciebie jadlam i mi bardzo smakowaly. Teraz tak naszla mnie chec zeby sobie zrobic takie do podjadania na wieczor, zaczelam sie ostatnio pilnowac bo waga szla do gory, powiedzialam STOP nie mam konkretnej diety taką "mż"

prosze
Cytuję z innego forum

A ja trochę zmodyfikowałam przepis =Inki, żeby był dla mnie mniej problemogenny jeśli chodzi o zalecenia Dukana, no i bardziej smaczny
icon_e_wink.gif
Nie dodaję jogutru owocowego (bo pytanie które można i ile?) i mało mleka. Zwiększam też proporcję białka na ilość jogurtu. A więc:

0,5 szklanki mleka 0%
1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
2 białka
3-4 tableki słodzika
pół opakowania żelatyny (polecam Oetkera)
łýżeczka kawy rozpuszczalnej i/lub aromat waniliowy

Melko zagotowuję z kawą. Rozpuszczam w takim żelatylę. Dodaję to do jogurtu i razem miksuję. Na końcu dobrze ubite białka. Jeszcze raz wszystko zmiksować i do lodówki

Ja zamiast jogurtu dałam serka homo 0%

Etna jajko w skorupce sparzasz wrzątkiem i salmonello żegnaj wiec się nie martw , że surowe. Ja robiłam na zmianę- albo z aromatem waniliowym , albo z kawą

reklama
Do góry