Ehhhh
Muszę wam powiedzieć że tempo tego odchudzania zaczyna być dla mnie niewystarczające...

No wiem, ze jak szybciej to mniej zdrowo itd... ale ja bym chciała JUŻ JUŻ

Jestem chyba idealną kandydatką na liposukcje - wchodzę gruba, wychodzę chuda

no i przede wszystkim JUŻ JUŻ... ;-)
ajjj Mary widze ze mamy takie samo podejscie do tej diety hehe ;-) ale lepsze to niz nic. A jak widze osiagniecia dziewczyn na roznych forach z dieta dukana to az mi galy wychodza

nawet po 35 kg chudna na proteinkach

i to w krotkim czasie wiec oby tak dalej a juz niedlugo bedziemy szczerzyc zeby patrzac do lustra
bry :-)
u mnie waga stoi a to dlatego że w sobote wyprawiliśmy małej imieninki i takie dbroci na stole zawitały że się opanować nie mogłam, razem z bratową jesteśmy na diecie i kurcze obie uległyśmy pokusie :-) ale na szczescie nic do przodu nei poszło tylko staneło... teraz pełna kontrola nad tym co jem i zamierzam pociągnąć proteinki przez ten tydzien bez warzyw... taka rekompensata za te zjedzone dobroci :-)
ale powiem wam ze i tak jestem zadowolona bo przed imprezką byłam sobie kupić sukienke i juz rozmiar w dół poszedł jeszcze tylko jakies dwa bym chciała rozmiarki ;-)
jedyne co mnie drażni to, to że nie mam czasu na wymyślanie sobie potraw i jem tak skromnie np jajko jakas szyneczka i ew nalesnik do tego z otrebami i na tym koncza sie moje pomysły...
a właśnie miałam zapytać można jesc z grila te paluszki rybne ? bo one maja tą panierke i nie wiem czy można takie coś, acha i o śledzie mialam sie spytac bo któregoś dnia zjadłam śledzika w sosie pomidorowym-octowym;-) dosłownie odrobinke :-)
w czerwcu mam wesele mojego brata chrzciny mojego chrzesniaka i mojej Amelci także trzy imprezki i to właśnie na nie tak szykuję swoja wagę co bym mogła zaskoczyć w "Małej czarnej"
a wiec ani rybek w sosie ani w panierce nie mozna

:-( co do panierki to mozna sobie samemu zrobic z otrebow, wystarczy jajko i otreby ale wtedy trzeba pamietac ze wiecej otrebow juz nie mozna bo dozwolone tylko 3 lyzki dziennie!!! jezeli chodzi o rybe w sosie pomidorowym to sama mozesz sobie zrobic z przecieru
co do przedluzania proteinek do 7 dni zamiast 5 to mysle ze nie ma po co. Lepiej trzymac sie rytmu 5/5 bo raczej nie przyspieszy to spalania, pamietaj ze potrzebujemy weglowodany zeby normalnie funkcjonowac

a ja tak jak i Ty czasami pogrzesze i waga dalej leci takze raz za czas mala pokusa nie zniszy diety, tyle ze nie mozna sobie za czesto pozwalac bo traci sie motywacje pozniej
co do wymyslania potraw to naprawde jest to banalne.
Nalesniki na slono, na slodko, na ostro z kurczaczkiem w panierce bardzoooo polecam a przy warzywkach mozna dodac ogorki pomidorki do tego z jogurtu mozna zrobic sosik czosnkowy czy na ostro z papryczka itp i wychodzi pychaaaaa tortila jak z MC czy KFC

powaznie, palce lizac, a roboty na 20 min max
chlebek mozna sobie przygotowac ze 2 dni wczesniej i zrobic sobie porcje na 3 dni jesc z serkiem wiejskim, szyneczka, jajecznica, itd itd ;-)
( na jedna porcje: 1 jajko, 2 lyzki otrebow ows. 1 lyzka pszen. 1 lyzka homo, troszke proszku do pieczenia, ubic piane z bialek, reszte wymieszac i pozniej dodac ubita piane, wylozyc na blaszke na papierze do pieczenia albo ja pieke sobie na sylikonowych i nic sie nie klei ani nie przypala i piec okolo 25 min w 180C przechowywac w lodowce i odgrzac w mikroweli mozna na nastepny dzien jednak najlepiej smakuje swierzy ;-) )
rybke na grillu oczywiscie mozna, ja polecam lososia w folii z plastrem cytryny przyprawiony sola pieprzem i czosnkiem i do grilla pychotka.
rosolek mozna (bulion) zrobiony z udek kurczaka bez skory, z kostka rosolowa z knorra i innymi kosteczkami przypraw z knorra, jak bedzie zimny to z latwoscia mozna z gory zebrac tluszcz ;-) a rodzince podac z makaronem.
ogorkowa, pomidorowa wiadomo sama wode ale sa tez przepisy na kluski lane do zupek czy makaron

ale jeszcze nie probowalam.
wolowe TEZ MOZNA jesc wiec pulpety, spagetti z sosem z przecieru na 5 dniach z warzywkami mozna zrobic.
kazde miecho na teflonowce usmarzyc i wcinac
ajjjj moglabym jeszcze wymieniac i wymieniac. Ja dzis na probe zrobie serniczek to wam powiem jak wyszedl to na swieta sobie tez zrobie
aaaaa no i polecam polecam!!!!! DROZDZOWKI! Mi smakowaly prawie tak jak normalne! pychaaaaaaaaaaaaaaaa!
Witam
Czy ja tez moge prosic na maila przepisy i kilka słów o tej diecie Będe bardzo wdzięczna..mona_s@tlen.pl
Dziewczyny dołączam do Was. Prosze o meila z przepisami o tej diecie
bastia@wp.pl
Ja niestety przez przypadek wyrzucilam ksiazki i przepisy dukana ale polecam stronke
Dieta proteinowa - forum dyskusyjne
znajdziecie wszystkie potrzebne informacje i rozne przepisy o wiele ciekawsze niz w ksiazce bo wyprobowane przez forumowiczki

ja sama czerpie informacje z roznych innych zrodel wystarczy wklepac na google dieta proteinowa i wyskoczy 10000 roznych fajnych stronek ;-) mam nadzieje ze choc troszke pomoglam ;-)
a ja dziewczyny dostalam @ i czuje ze mi sie woda gromadzi ale jak tylko sie skonczy to oczekuje mega spadku wagi hehe