• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

bry :-)

u mnie waga stoi a to dlatego że w sobote wyprawiliśmy małej imieninki i takie dbroci na stole zawitały że się opanować nie mogłam, razem z bratową jesteśmy na diecie i kurcze obie uległyśmy pokusie :-) ale na szczescie nic do przodu nei poszło tylko staneło... teraz pełna kontrola nad tym co jem i zamierzam pociągnąć proteinki przez ten tydzien bez warzyw... taka rekompensata za te zjedzone dobroci :-)
ale powiem wam ze i tak jestem zadowolona bo przed imprezką byłam sobie kupić sukienke i juz rozmiar w dół poszedł jeszcze tylko jakies dwa bym chciała rozmiarki ;-)
jedyne co mnie drażni to, to że nie mam czasu na wymyślanie sobie potraw i jem tak skromnie np jajko jakas szyneczka i ew nalesnik do tego z otrebami i na tym koncza sie moje pomysły...
a właśnie miałam zapytać można jesc z grila te paluszki rybne ? bo one maja tą panierke i nie wiem czy można takie coś, acha i o śledzie mialam sie spytac bo któregoś dnia zjadłam śledzika w sosie pomidorowym-octowym;-) dosłownie odrobinke :-)
w czerwcu mam wesele mojego brata chrzciny mojego chrzesniaka i mojej Amelci także trzy imprezki i to właśnie na nie tak szykuję swoja wagę co bym mogła zaskoczyć w "Małej czarnej" :-D

reklama
Ehhhh
Muszę wam powiedzieć że tempo tego odchudzania zaczyna być dla mnie niewystarczające... :dry:
No wiem, ze jak szybciej to mniej zdrowo itd... ale ja bym chciała JUŻ JUŻ :zawstydzona/y::-p
Jestem chyba idealną kandydatką na liposukcje - wchodzę gruba, wychodzę chuda :-p:-D no i przede wszystkim JUŻ JUŻ... ;-)

ajjj Mary widze ze mamy takie samo podejscie do tej diety hehe ;-) ale lepsze to niz nic. A jak widze osiagniecia dziewczyn na roznych forach z dieta dukana to az mi galy wychodza :szok: nawet po 35 kg chudna na proteinkach :tak: i to w krotkim czasie wiec oby tak dalej a juz niedlugo bedziemy szczerzyc zeby patrzac do lustra :-D

bry :-)

u mnie waga stoi a to dlatego że w sobote wyprawiliśmy małej imieninki i takie dbroci na stole zawitały że się opanować nie mogłam, razem z bratową jesteśmy na diecie i kurcze obie uległyśmy pokusie :-) ale na szczescie nic do przodu nei poszło tylko staneło... teraz pełna kontrola nad tym co jem i zamierzam pociągnąć proteinki przez ten tydzien bez warzyw... taka rekompensata za te zjedzone dobroci :-)
ale powiem wam ze i tak jestem zadowolona bo przed imprezką byłam sobie kupić sukienke i juz rozmiar w dół poszedł jeszcze tylko jakies dwa bym chciała rozmiarki ;-)
jedyne co mnie drażni to, to że nie mam czasu na wymyślanie sobie potraw i jem tak skromnie np jajko jakas szyneczka i ew nalesnik do tego z otrebami i na tym koncza sie moje pomysły...
a właśnie miałam zapytać można jesc z grila te paluszki rybne ? bo one maja tą panierke i nie wiem czy można takie coś, acha i o śledzie mialam sie spytac bo któregoś dnia zjadłam śledzika w sosie pomidorowym-octowym;-) dosłownie odrobinke :-)
w czerwcu mam wesele mojego brata chrzciny mojego chrzesniaka i mojej Amelci także trzy imprezki i to właśnie na nie tak szykuję swoja wagę co bym mogła zaskoczyć w "Małej czarnej" :-D

a wiec ani rybek w sosie ani w panierce nie mozna :no: :-( co do panierki to mozna sobie samemu zrobic z otrebow, wystarczy jajko i otreby ale wtedy trzeba pamietac ze wiecej otrebow juz nie mozna bo dozwolone tylko 3 lyzki dziennie!!! jezeli chodzi o rybe w sosie pomidorowym to sama mozesz sobie zrobic z przecieru :tak:

co do przedluzania proteinek do 7 dni zamiast 5 to mysle ze nie ma po co. Lepiej trzymac sie rytmu 5/5 bo raczej nie przyspieszy to spalania, pamietaj ze potrzebujemy weglowodany zeby normalnie funkcjonowac :tak: a ja tak jak i Ty czasami pogrzesze i waga dalej leci takze raz za czas mala pokusa nie zniszy diety, tyle ze nie mozna sobie za czesto pozwalac bo traci sie motywacje pozniej :P

co do wymyslania potraw to naprawde jest to banalne.

Nalesniki na slono, na slodko, na ostro z kurczaczkiem w panierce bardzoooo polecam a przy warzywkach mozna dodac ogorki pomidorki do tego z jogurtu mozna zrobic sosik czosnkowy czy na ostro z papryczka itp i wychodzi pychaaaaa tortila jak z MC czy KFC :tak: powaznie, palce lizac, a roboty na 20 min max

chlebek mozna sobie przygotowac ze 2 dni wczesniej i zrobic sobie porcje na 3 dni jesc z serkiem wiejskim, szyneczka, jajecznica, itd itd ;-)

( na jedna porcje: 1 jajko, 2 lyzki otrebow ows. 1 lyzka pszen. 1 lyzka homo, troszke proszku do pieczenia, ubic piane z bialek, reszte wymieszac i pozniej dodac ubita piane, wylozyc na blaszke na papierze do pieczenia albo ja pieke sobie na sylikonowych i nic sie nie klei ani nie przypala i piec okolo 25 min w 180C przechowywac w lodowce i odgrzac w mikroweli mozna na nastepny dzien jednak najlepiej smakuje swierzy ;-) )

rybke na grillu oczywiscie mozna, ja polecam lososia w folii z plastrem cytryny przyprawiony sola pieprzem i czosnkiem i do grilla pychotka.

rosolek mozna (bulion) zrobiony z udek kurczaka bez skory, z kostka rosolowa z knorra i innymi kosteczkami przypraw z knorra, jak bedzie zimny to z latwoscia mozna z gory zebrac tluszcz ;-) a rodzince podac z makaronem.

ogorkowa, pomidorowa wiadomo sama wode ale sa tez przepisy na kluski lane do zupek czy makaron :tak: ale jeszcze nie probowalam.

wolowe TEZ MOZNA jesc wiec pulpety, spagetti z sosem z przecieru na 5 dniach z warzywkami mozna zrobic.

kazde miecho na teflonowce usmarzyc i wcinac :tak:

ajjjj moglabym jeszcze wymieniac i wymieniac. Ja dzis na probe zrobie serniczek to wam powiem jak wyszedl to na swieta sobie tez zrobie :tak:

aaaaa no i polecam polecam!!!!! DROZDZOWKI! Mi smakowaly prawie tak jak normalne! pychaaaaaaaaaaaaaaaa!

Witam
Czy ja tez moge prosic na maila przepisy i kilka słów o tej diecie Będe bardzo wdzięczna..mona_s@tlen.pl

Dziewczyny dołączam do Was. Prosze o meila z przepisami o tej diecie bastia@wp.pl

Ja niestety przez przypadek wyrzucilam ksiazki i przepisy dukana ale polecam stronke Dieta proteinowa - forum dyskusyjne

znajdziecie wszystkie potrzebne informacje i rozne przepisy o wiele ciekawsze niz w ksiazce bo wyprobowane przez forumowiczki :tak: ja sama czerpie informacje z roznych innych zrodel wystarczy wklepac na google dieta proteinowa i wyskoczy 10000 roznych fajnych stronek ;-) mam nadzieje ze choc troszke pomoglam ;-)

a ja dziewczyny dostalam @ i czuje ze mi sie woda gromadzi ale jak tylko sie skonczy to oczekuje mega spadku wagi hehe

Eff_k
Przede wszstkim dziekujemy za kibicowanie :tak::-p
Ale co ty mówisz...>? :eek: Ja byłam przekonana że karmiąc dziecko piersią właśnie traci sie kg :sorry: a ty mówisz ze przybierasz...? To ja już nic z tego nie rozumiem :confused2:

Ano bo "normalnie" to sie chudnie... chyba ;-D ale ja wiecznie chodze glodna i ciagle po cos łapka wędruje... no i efekty widac tu i tam :( ach ta słaba silna wola :/

klaudzia
o co chodzi z tymi naleśnikami....? Przecież mąki nie można...
dawaj przepis :blink::-)

Mozna ale kukurydziana :tak: angielska to bardziej jak skrobia wyglada i smakuje ale tez moze byc! (corn flour). No wiadomo uzywaz jak najmniej ale 2 nalesniki dziennie dozwolone :tak:

a wiec potrzebujesz na 5 nalesnikow

125g maki
2 jajka
250ml mleka szczypte soli

no i teraz jak kto lubi moze dodac lyzeczke aromatu waniliowego, rumowego itp itd no i slodzik w proszku jak na slodko

na slono wiecej soli, na ostro papryczka itp wedlug uznania ;-)

ja daje zreguly troszke wiecej mleka bo przez ta make czesto za szybko sie wysusza i pozniej smakuja jak skrobia i z reguly robie na 5 nalesnikow bo pierwszy i ostatni nigdy mi nie wychodzi hehehe a jak wyjda to oddaje rodzince bo bardzo lubia :tak:

maka mozna zageszczac wlasne sosy itp ;-)

a ja kupilam dzis sobie blender i bede mogla robic wiecej pysznosci a przy okazji papki Oliverkowi :-)

Zgadnijcie co dzis na śniadanie lub obiad...? :-)
Klaudzia - dzieki ogromne ;-)

alez nie ma za co ;-) jak dodasz slodziku to wychodza zajebiste nawet bez dodatkow. a ja najszesciej jem je z jogurtem waniliowym z mullera albo twarozkiem jezeli na slodko a jak robie z nich tortille to z kurczakiem iitp ;-)

a u mnie dziewczyny kolejny spadek wagi ;-) bylo 65,5 a jest 64,7 huraaaaaa zostalo mi 2,2 kg do wagi sprzed ciazy ale to nie koniec no i prawie polowa z tego co chce zrzucic :-D ajjjj jak mnie to cieszy

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dołączam do Was. Prosze o meila z przepisami o tej diecie bastia@wp.pl

Witam
Czy ja tez moge prosic na maila przepisy i kilka słów o tej diecie Będe bardzo wdzięczna..mona_s@tlen.pl

Poszło.
Powodzonka ;-):-)
No piszcie jak tam pierwsze dni, wrażenia itd

Ja znowu sie pogubiłam i musze doliczyć sie do kiedy warzywka a od kiedy proteiny...
A w swięta będe wsuwać jajka i ozorka... mniam mniam :-p

Klaudzia

Od jutra proteiny tak?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry