• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
Klaudzia do dzieła :) ja do niedzieli proteinki potem 5/5 :)

zdecydowalam sie ;-) zaczynam od jutra.

ciekawe jak mi tym razem pojdzie 5 dni proteinek. Podobno taki ogromny skok przy pierwszych 5 dniach to tylko raz w zyciu ;-) musze pozniej odnowic suwaczek i dac sobie nowy cel. Zdecydowalam ze sprobuje zejsc do 55kg. Czyli zostalo mi okolo 6kg bo teraz 61 mi waga wybija :dry: moze uda mi sie do urodzinek Oliverka ;-)

Martolinka z tego co obliczylam probujesz pierwsze 7 dni proteinki tak? Na twoim miejscu przeszlabym od razu po 5 dniach na warzywka bo nie masz ogromnej wagi do stracenia a te 2 dni i tak wiele Ci nie dadza. A przy warzywkach od razu poczujesz sie lepiej ale zrobisz jak chcesz ;-) trzymam kciuki!

Klaudzia ja robie 6 dni (pon-sob). Tyle wyszło mi z testu Dukana i trzymam sie jego zalecen ściśle;-) niktórzy grzeszą cxzasem , ale ja jak sie zawezme to wytrzymam;-) na raazie tak bardzo mnie nie kusi:) to melduj co planujesz na jutro?

edit. włąsnie maz zaaplikowal mi czopki glicerynowe ... od niedzieli rana brak sukcesu na toalecie :/ teraz siedze jak na bombie :)

Ostatnia edycja:
Czuję sie jakbym prowadziłą tu bloga :)
klaudzia i jak z dietka?

u mnie dziś waga stoi, ale jestem przed okresem i podobno tak jest :) dziś na śniadanko była jajeczniczka i twarozek wiejski z chlebkiem dukanowskim :) potem owsianeczka , łosoś z piekarnika i nie wiem co na kolacyjkę. Może dzis upiekę serniczek dukanowski?

dziś idę na basen - zaplanowałam sobie to 2 razy w tyg.

Zrobilam wczoraj mini zakupy proteinkowe. I od dzis zaczelam dietke. Waga 60,7kg. Cel 55kg!!!!

Sniadanko: jajecznica na szyneczce :D juz pochlonieta.
Obiad: filety z kurczaka na ostro z jakims sosem, pewnie czosnkowym
kolacja: krewetki z grilla ;-)

a na jutro bede juz miec otreby wiec sniadanko zaczne od kanapeczek z extra lekkim serkiem topionym lub cos w tym stylu
Pozniej losos pieczony w folii w grillu a na kolacje jeszcze pomyslu nie mam.

Oczywiscie 2l napojow.

Martolinka ja zamiast sernika to polecam muffinki i drozdzowki z serem. Juz daje przepis

MUFFINKI:
4 jaja, 4 lyzki pszennych otrebow
8 lyzek owsianych
4 lyzki twarogu (chudy)
slodzik i aromaty wedle uznania (ja lubie waniliowy lub migdalowy)

bialka ubijamy i dodajemy do reszty wymieszanych skladnikow. Wylewamy wszystko do foremek (ja mam takie silikonowe-swietnie sie sprawdzaja ale zwykle papierowe tez beda ok tyle ze trzeba uwazac bo moga sie wylac)
I pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.

5min PRACY a muffinki sa PRZEPYSZNE. Ja w swieta wielkanocne dodalam sobie troche maku do niektorych. raczej nie mozna ale w swieta minimalnie zgrzeszylam ;-)

DROZDZOWKI

ciasto:
6 lyzek otrebow: 2 p i 4 ow.
20g drożdzy
2 jaja
2 lyzki homo
2 lyzki slodziku

Otreby serek homo, zoltka, drozdze wymieszac mikserem. Odstawic ciasto na 30 min. Dodac ubita piane z bialek.
Uformowac 4/5 kopczykow. (na te kopczyki dajemy ser)
Odstawiamy w cieple miejsce na 30 min
Pieczemy 20 min w 180 stopniach

SER:
4 lyzki zmielonego twarogu, 1 lyzeczka skrobii/ maki kukurydzianej
aromaty: waniliowy/ migdalowy itp
Ja dodalam troszeczke slodziku (ale ja to wszystko na slodko lubie)

Wszystko wymieszac i wylac na kopczyki z ciasta ;-)

Zajadlam sie tym dlugooooooo, muffinki sa swierze przez kilka dni, a drozdzowki trzymalam w lodowce i tez byly mniam mniam przez kilka dni ;-)
Ja planuje dzis moze muffinki zrobic u mamy w piekarniku ;-)

reklama
Zmodyfikowłąm trochę przepis Uli i wyszły mi takie krewetki ( pycha!!!! ja owoców morza nie znoszę a te były pyszne):tak:
krewetki wrzucasz na patelnie- bez tluszczu , dorzucasz czosnek. Smazysz i po okolo 10 minutach dorzucasz duuzo pietruszki, jogurt naturalny. niech sie "pyrka z minutke i gotowe :)
nie podaje dokladnych proporcji, niech kazdy sam sobie wybierze , czego -ile.

sos np.do piersi , kotlecikow z indyka-jogurt, pół soku z cytryny, pieprz , sól(odrobinke), słodzik (ja mam w małych saszetkach) i do teko koper/ pietruszka. Mięsko drobiowe nabiera fajnego smaku :tak:

sałatka puszka tuńczyka , jedno jajko, korniszon, sól pieprz , jogurt. Mozna tunczyka zastapic wedzona makrela ( i do niej dodac twaróg)- pycha:tak:

klaudzia nie moge znalezc serka homo ponizej 0%:baffled:
dziękuję za przepisy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry