• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

w moim nazwisku był błąd zamias n to ja ń ale juz sobie sciągnełam sama z neta :)

Curu nie lubie więc nie bede potrzebować słodzika ip

reklama
ciekawe czy w anglii mozna to kupic. mi najbardziej zaley na tych otrebach - patrzyloam ostatnio w asda ale nie widziałam, albo slepa bylam. musze popatrzec w polskich sklepach, może ktos wpadł na super pomysł sprowadzenia tego z polski :)

sniadano: jajecznica z 4 białek jajka + 1 zółtko i 100 g serka cotagge light + herbata miętowa (uwielbiam rózne herabty: czerwone zielone smakowe ziolowe mniamuu - kawa błeee feee fujjj )

Normalnie moge na oliwie z oliwe usmażyć tylko tak normalnie 2 białka, 2 żółtka? :D

Hderbaty nie lubię, wole nestea ale jak juz to z cytrynką będę pić

ciekawe czy w anglii mozna to kupic. mi najbardziej zaley na tych otrebach - patrzyloam ostatnio w asda ale nie widziałam, albo slepa bylam. musze popatrzec w polskich sklepach, może ktos wpadł na super pomysł sprowadzenia tego z polski :)

sniadano: jajecznica z 4 białek jajka + 1 zółtko i 100 g serka cotagge light + herbata miętowa (uwielbiam rózne herabty: czerwone zielone smakowe ziolowe mniamuu - kawa błeee feee fujjj )

Anadri oczywiscie wszystko kupisz w UK. otreby pszenne- wheat bran, owsiane - oat bran znajdziesz w tesco przy wszystkich platkach itp. jezeli chodzi o oliwe to mozesz uzyc ale doslownie kropelke i papierem kuchennym rozmarowac po patelni. A ja polecam Ci oliwe w spreju kupisz w morissonie czy tesco przy olejach. Nazywa sie easy fry czy jakos tak w zielonej butelce. (1kal - 1 psikniecie) bardzo fajna sprawa ja uzywam nawet teraz do smazenia np nalesnikow sa wtedy takie lekutkie i lekkostrawne ;-)

Normalnie moge na oliwie z oliwe usmażyć tylko tak normalnie 2 białka, 2 żółtka? :D

Hderbaty nie lubię, wole nestea ale jak juz to z cytrynką będę pić

Wyajtkowa myslalam ze to pytanie zadala Anadrii takze przeczytaj sobie tylko tego posta od poczatku to tam napisalam co i jak ;-)

Klaudzia mazeina to SKROBIA KUKURYDZIANA, maka to co innego. Dukan zaleca Skrobię :)

Martolinka u nas w UK jest tylko maka kukurydziana (corn flour jak cos dla Anadrii) i to jest wlasnie skrobia wyglada identyko jak skrobia ziemniaczana ;-) nie wiem jak to jest w PL ale mozliwe ze faktycznie macie i make i skrobie ;-)

Heh to ja będe jadła rano jajecznice :P
Na obiad nie wiem co :P

Na kolację ryby , bo lubię hehe :)

Jak zobaczyłam te przepisy to mi się od razu zachciało zjeść coś normalnego ,czytając zgłodniałam od razu chba czuję ,że to prędzej głodówka będzie :( Szkoda ,że u nas nie ma sklepu ze zdrową żywnością...;/

Idę robić spaghetii :) W tym tygodniu zrobię sobie zakupki i zapiszę sobie przepisy warte uwagi i proste w zrobieniu by nawet mój B zjadł bo on przy 180cm waży 130 kg !!!!!!!! ;/

jak macie jakieś pomysły proste na dania to piszcie ja z chęcią sobie je spiszę i będę gotować :)
RYbka w folii hmmm tzn? Rybka do foli a czymś można przyprawić>

Klaudzia i Martolinka piszcie co tam serwowałyście sobie , byle było łatwie do zrobienia.

Wyjatkowa mozesz uzywac WSZYSTKICH przypraw jakich tylko sobie zamarzysz z tym ze ostroznie z sola bo wiadomo zatrzymuje wode w organizmie.
Jezeli chodzi o gotowanie to niestety ale jesli chcesz przetrwac na tej diecie to musisz kombinowac i troszke poeksperymentowac. Na google jest pelno stron z przepisami dukana jak tylko sobie wpiszesz to pojawia ci sie rozne fora. dziewczyny wymyslaja naprawde cuda.
a rybke przyprawiasz mozesz odrobine skroplic cytryna lub polozyc plasterek zawinac w folie i do piekarnika, na koniec ja zawsze otwieram na 5-10 min zeby sie mocniej przypiekla.

Klaudia dzieki za info - czyli jednak slepa musiałam byc :P
oleju i oliwy do jajecznicy nie stosuje. fakt troszke mi do patelni sie przyklei tego smazonego jajka, no ale mniej kcal :)

kolejne amku: jajka faszerowane : 3 jajka ugotowac na twardo, przekroic na pol, farsz: żoltka z tych jajek + 1 maly korniszon + 10 g serka cottage , herbatka miętowa :)

(od razu odpowiadam - w I fazie nie mozna warzyw, ale coś takiego jak mały korniszon czy surowa cebula sa dozwolone jako dodatek smowy do potraw)

Klaudzia bo w PL skrobia i mąka to dwie różne sprawy:tak: czesto Dukanki stosują make a potem nie ma efektów i się dziwią;-)
Wyjatkowa- tak jak pisze Klaudzia - jak nie bedziesz kombinowac , urozmaicac sobie dań to nici z diety bo predzej czy pózniej sie poddasz jedzac po raz setny jajecznice na sniadanie:eek:

SERNIK (bez skrobii , otrebów- bez ograniczeń;-))
1kg sera zmielonego chudego wymieszać z 6 żółtkami, 3-4 łyzkami słodzika do pieczenia, pół szklanki chudego mleka , do tego ubite na piane bialka z jajka (6). Pieczwmy około 60-80 min. w 180 stopniach;-)jest to mokry serniczek, najlepiej trzyamc go w lodówce ,

anadri mozna oczywiscie :) mozesz nawet jednego dnia cały zjesc :)
w pierwotnym przepisie byly 2 lyzki mazeiny ale jak sie okazało to ona nic nie dawała , bez niej wyglada dokladnie tak samo.
Tyle , ze slodzika troche jest, ja zawsze smakuje czy dosc slodki

reklama
Wiesz co w PL jest wiele rodzajów słodzików. Ja do pieczenia używam słodzika Sussina gold. Z tego co wiem to wazne zeby bylo napisane , ze nadaje sie do pieczenia , bo inaczej moze byc gorzki. Do herbatki uzywam cukru z brzozy- ksylitolu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry