• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
Jeszcze nie na ducanie, ale wg książki którą mam mandarynki bodajże w fazie 2 bądź 3 są dozwolone... ;) łudzę się, że mnie to nie ominie... Przygotowuję się.... mentalnie i na razie testuję jogurty i serki ;), który można jeść..

Witam Dukanki obecne , byłe i przyszłe:-D
anawawka owoce- 1 porcja dopiero w 3 fazie( gdy schudniesz tyle ile chcesz), nie mozna cukru trzcinowego
Anadri jedz jajecznioce z całych jaj , w koncu taka Ci obrzydnie:tak:

u mnie dzi 3 dzień P... jeszcze 2 dni i warzywka. Od wczoraj waga stoi , ale spodziewałam sie , ze po spadku 500 g tak łatwo dalej nie bedzie:tak:

dziewczyny poki co bede jadła na jednym bilaku, mi ona smakuje. a jak juz nie bede mogła na taka patzrec to zacznę robic z całych jaj.
przyznam szczerze, ze pierwszy raz jestem na diecie na ktorej ciesze sie ze jestem - rozumie ktos to? hahaha. chodzi o to, ze wierze, ze wytrwam bo ta dieta nie ogranicza mi jedzenia, kiedy mam ochote cos zjesc to moge skubnac szynki z piersi z kurczaka, wciagnac jajko, zrobic sobie "oszukane leniwe" - ktore uwielbiam. w koncu znalazłam cos dla siebie !!
fakt, ze brakuje mi troszke sera zoltego i mleka tłustego, ale jakie mam zamienniki !!

drugie sniadanko: jogurt naturalny Onken 450 g. ( na 100 g. 5 białka i 3,7 tłuszczu)

obiadek: jajka po szkocku -> 4 jajka ugotowane i obtoczone w 500 g mielonego z indyka, jedno surowe jajko, 2 zabki czosnku, pol malej cebuli - zapiekane 190 stopni na 40 min. - juz mi slinka cieknie !!

a jutro mam w planach zrobic ten pyszniutki serniczek wg przepisu martolinki

ps. byłam w asdzie i ..uj nie ma tych otrebów !! no co za siara. bede musiala poprosic meza zeby mnie do tesco zawiozl.
ale słodzik dostałam :) chyba 1,79 kosztował za to mniejsze opakowanie

Ostatnia edycja:
TEN PRZEPIS JEST REWELAYCJNY!! kurcze juz nie moge sie doczekac kolejnych dni diety !! kazdego dnia cos innego i jednoczesnie smakowitego !! mniamuuu, oby tylko waga spadała !!

apropo wagi ... zgubiłam w tym całym bałaganie swoją osobista, dużą wage łazienkowa :P

Anadri na pewno bedzie spadała :) znajdx tylko te wage :) ja musze wazyc sie codziennie , inaczej nie moge wytrzymac .
Poczekaj jak dojda Ci warzywka jakie beda smakołyki: bigosik , golabki , chinszczyzna i wiele wiele innych :)

Ja wyciągnełamzeszycik i zaraz będę sobie przepisy pisała.

Można gazowaną wodę pić?
AA no i obliczyłam,że chcąc schudnąć 11 kg musze byc na diecie do końca stycznia :)

to można tej mąki kukurydzanej zamiast tej skrobii?
Sałatka z tuńczyka i serka wiejskiego

Składniki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym, opakowanie serka wiejskiego, 2-3 jajka na twardo, pieprz do smaku, zioła według uznania

Sposób przygotowania
Tuńczyka odcedzamy na sicie. Jajka kroimy na drobne kawałki. Następnie łączymy te składniki z serkiem wiejskim i doprawiamy do smaku. Jeśli sałatka jest zbyt sucha, możemy dodać do niej łyżeczkę jogurtu naturalnego.

Myślicie,że można to w I fazie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wyjatkowa sałatka ok na pierwsza faze i kazda inna. Tylko pamiętaj , że serek light , są takie 3%. I dobrze radzę przeczytać książkę:tak:
W Polsce skrobia i maka kukurydziana to co innego. Nie można jeść mąki , tylko skrobię

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry