Hej. Czy miałyście taka sytuację, żeby dziecko nagle odrzuciło wszystkie tolerowane butle? Córka skończyła 10 tygodni, w szpitalu po porodzie i parę dni po dokarmiana mm, wiec butle zna. Ostatnio na początku lipca jak byliśmy ma pogrzebie wypiła normalnie cala butlę. Potem dostalam zalecenie zeby ją dokarmic swoim mlekiem bo miala slabe przyrosty. Wciskałam jej jak się dało, butli po piersi nie chciała, próbowałam strzykawką, cewnikiem do karmienia, łyżeczka. Przyrosty wróciły ale wspominam o tym bo nie wiem czy nie zrobilam jej tym jakiejś awersji do jedzenia, choć raz zrobilam na odwrót i dalam jej przed piersią 20 ml z butli i wypila. Teraz pomyslalam że muszę ją na nowo przyzwyczaić bo będę musiała iść na krzywa cukrowa czy cokolwiek załatwić i mąż będzie miał problem. Dzisiaj swiezo odciągnięte mleko po 3h niejedzenia próbowałam z 4 butelek aventa przepływ 2 i 3, lansinoh, neno i mam. Z żadnej nie wypiła, krzyk, a za chwilę z piersi tak. Macie sposoby albo sprawdzone butelki aby spowrotem przyzwyczaić mała?
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Niektóre dzieci po prostu nie chcą butli. Więc trzeba tak kombinować, żeby załatwiać rzeczy w okienkach między karmieniami, albo mieć dziecko w pobliżu. Nie przeskoczysz tego. Moim zdaniem nie ma sensu kombinować, skoro z piersi je.Hej. Czy miałyście taka sytuację, żeby dziecko nagle odrzuciło wszystkie tolerowane butle? Córka skończyła 10 tygodni, w szpitalu po porodzie i parę dni po dokarmiana mm, wiec butle zna. Ostatnio na początku lipca jak byliśmy ma pogrzebie wypiła normalnie cala butlę. Potem dostalam zalecenie zeby ją dokarmic swoim mlekiem bo miala slabe przyrosty. Wciskałam jej jak się dało, butli po piersi nie chciała, próbowałam strzykawką, cewnikiem do karmienia, łyżeczka. Przyrosty wróciły ale wspominam o tym bo nie wiem czy nie zrobilam jej tym jakiejś awersji do jedzenia, choć raz zrobilam na odwrót i dalam jej przed piersią 20 ml z butli i wypila. Teraz pomyslalam że muszę ją na nowo przyzwyczaić bo będę musiała iść na krzywa cukrowa czy cokolwiek załatwić i mąż będzie miał problem. Dzisiaj swiezo odciągnięte mleko po 3h niejedzenia próbowałam z 4 butelek aventa przepływ 2 i 3, lansinoh, neno i mam. Z żadnej nie wypiła, krzyk, a za chwilę z piersi tak. Macie sposoby albo sprawdzone butelki aby spowrotem przyzwyczaić mała?
Część dzieci, które rodzice próbują karmić mieszanie odrzucajeden sposób karmienia, to naturalne.
Lady Loka
No to najlepiej pogadać z pielęgniarką o tym, co zrobić z krzywą. A fryzjera da się ogarnąć. Da się też iść z dzieckiem.Kurde to nie za dobra wiadomość. Na krzywej będę 3h plus dojazd a młoda czasem chce jeść co 2h :/ a z tego co wiem nawet nie zaleca się karmić w trakcie. Do fryzjera tez bym kiedys poszla![]()
Wiesz, to już 10 tygodni. Jeszcze trochę po ad drugie tyle i będziecie rozszerzać dietę. I te karmienia się powolutku będą redukować. Spokojnie.
Nelka85
Moja starsza tak miała. Na początku butla ok ale po kilku tygodniach żadna butelka. Miałam 2 kartony różnych. Nie mogłam nigdzie wyjść bo nie chciała nic pić. Stałe jadła. Szczęście w nieszczęściu, że na 9.5 mies odstawiła się od piersi. Była to dla mnie ogromną ulga.Hej. Czy miałyście taka sytuację, żeby dziecko nagle odrzuciło wszystkie tolerowane butle? Córka skończyła 10 tygodni, w szpitalu po porodzie i parę dni po dokarmiana mm, wiec butle zna. Ostatnio na początku lipca jak byliśmy ma pogrzebie wypiła normalnie cala butlę. Potem dostalam zalecenie zeby ją dokarmic swoim mlekiem bo miala slabe przyrosty. Wciskałam jej jak się dało, butli po piersi nie chciała, próbowałam strzykawką, cewnikiem do karmienia, łyżeczka. Przyrosty wróciły ale wspominam o tym bo nie wiem czy nie zrobilam jej tym jakiejś awersji do jedzenia, choć raz zrobilam na odwrót i dalam jej przed piersią 20 ml z butli i wypila. Teraz pomyslalam że muszę ją na nowo przyzwyczaić bo będę musiała iść na krzywa cukrowa czy cokolwiek załatwić i mąż będzie miał problem. Dzisiaj swiezo odciągnięte mleko po 3h niejedzenia próbowałam z 4 butelek aventa przepływ 2 i 3, lansinoh, neno i mam. Z żadnej nie wypiła, krzyk, a za chwilę z piersi tak. Macie sposoby albo sprawdzone butelki aby spowrotem przyzwyczaić mała?
Młodsza od 6 mies na butli. Wcześniej pojedyncze razy i mało ale piła.
Mój syn pił z butelki w szpitalu tuż po urodzeniu. Potem nie było takiej potrzeby i kiedy w końcu musiałam wyjść na dłużej, właśnie ok. 3 godziny, podjęliśmy próby picia z butelki. Nie udało się. Nigdy nie załapał, płakał, połykał powietrze, nie dał rady wypić całej porcji.
Kiedy wyszłam do lekarza, wypił tylko odrobinę ale jakoś dotrwał do mojego powrotu, część tego czasu po prostu przespał. Ale z butelki nie nauczył się tak naprawdę pić i odpuściliśmy.
Kiedy wyszłam do lekarza, wypił tylko odrobinę ale jakoś dotrwał do mojego powrotu, część tego czasu po prostu przespał. Ale z butelki nie nauczył się tak naprawdę pić i odpuściliśmy.
Podziel się: