• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
I tak sobie siedzę znów sama i oglądam CSI na AXN. pogadałabym z kimś, ale niestety pusto...

Aga daj jakoś znać kiedy podjedziesz do mnie po swój kartonik z fantami. Niestety nie mam czasu zrobić zdjęć, przepraszam cię ale po tym jak mi zabrali wychowawczy muszę duuużo więcej poświęcać na swoje allegro, choć i tak nie wychodzi mi to jakos rewelacyjnie. Gratuluję pierwszych samodzielnych aukcji, troszke czasu i bedziesz śmigać po 50 dziennie, ja juz robie to jak automat.
Dostałam dziś przesyłkę od Was ze swoimi spodenkami:) nie wiem po co wydawaliście na przesyłkę jak i tak masz do mnie podjechać....zostawiłam je dla swojej Natali, poczekają aż dorośnie, opowiem jej ich pokręcona historię - mama najpierw je kupiła, potem sprzedać chciała, potem dała w prezencie i inna cioca sprzedać chciała, i mama odkupiła:):)

Ciekawe czy mój synek zrobi mi dzis znów prezent i pośpię ze trzy, może cztery godzinki:) troche się martwie o niego bo ma całą szyjke z brzydkich czerwonych plamach i nie wiem co to jest...może objaw trzydniówki? choc po wysypce właściwie nie ma już śladu...poza tym wydaje się całkowicie zdrowy. wiem że ta szyjka go boli bo kiedy go myje wieczorkiem to płacze bardzo. nie chce jednak niczym smarować bo szyjka tłuściutka, dostęp powietrza prawie żaden i boje się czy sie nie zatrze i zaogni dodatkowo. zupelnie nie wiem co robic już, jak nie zejdzie do poniedziałku to pójde z nim do lekarza, nie chcę czegoś przegapić czy zaniedbać, z jednej strony nie wydaje się to szczegolnie groźne ale z drugiej strony - a jeśli?

Aha Ola, powiedz mi (bo Ty doświadczona jesteś hihi) Jaki termomentr dla maluszka jest najlepszy? Bo ja mam zwykły rtęciowy... cudem udało mi się kiedyś znaleźć w aptece... Ale dla maluszka to pewnie potrzebny będzie takie elektroniczny. Tylko ceny są od 30-300 =) I też czytam, że w tych elektronicznych tańszych może być błędny pomiar ;/ +- 0,5 stopnia. A przecież to dużo!!! Już sama nie wiem, jak czytam w tym internecie to już robię wodę z mózgu.
ja mam obydwa i powiem że na poczatku dla maluszka rteciowy mi starczał bo az tak sie nie wiercił no ale po ostatniej chorobie to zakupiłam elektroniczny do czoła i ucha:tak::tak:
zapłaciłam z przesyłką 80 zł ale mówie wam opłaca się:tak::tak:
w nocy ani dziecka nie musisz budzic żeby u zmierzyc temp:tak:
a w dzien tylko przyłozysz do czoła i po 2 sek masz juz wynik a co najleposze naprawde jest dokładny:tak::tak:
no i porownując do innych stosunkowo najtańszy:tak:

Kochane, jestem - mam nadzieję, że na dłużej i częściej :-)

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa i wirtualne towarzyszenie mi w porodowych emocjach :-)

Aga - jestem pod wrażeniem wyczynów Frania. Brawo!!!

Jesteśmy już z Leosiem w domku - jest cudownie, właśnie sobie leżymy i czytamy co tam naskrobałyście ;-) Leonard jest kochany, piękny i wspaniały - dużo je, robi duuuużo kupek i dużo śpi. Jeśli chodzi o nocne pogaduchy z Olą to mam nadzieję, że szybko do nich wrócimy - chociaż po tym względem nasz Synek jest póki co (tfu, tfu - odpukać) aniołkiem - wstajemy do niego tylko dwa razy, a ostatniej nocy tylko raz. Mój R. mi bardzo pomaga, przewija praktycznie tylko on, kąpiemy Maluszka razem i są to cudowne chwile. Leoś uwielbia spać na brzuchu Mamuni, i w ogóle jest najkochańszy na świecie. Zobaczcie zresztą same:

Sam poród opiszę w wątku listopadowym i przerzucę tutaj (bo nie wiem czemu, ale mam ostatnio mniej czasu i nie chce mi się wszystkiego pisać dwa razy ;-) )
jaki słodziutki dzidzi:tak: :*
ślczne te zdjęcia:tak::tak:

witajcie wlasnie zajadam sniadanko i popijam kakałkiem:-D
takim mlecznym bardziej:sorry2:
ale dobra odmiana:-D
mloda zasnela w foteliku wiec zaraz trza sie za robote wziasc:tak:
jakos chalupe ogarnąc i pozniej na zakupki znow sie wybrac:sorry2:
ale tym razem chyba musze jedno w domku zostawic ale jeszcze zobacze;-):tak::tak:

a teraz ja wam focie wkleje
9a4ri1.jpg

6ieagp.jpg

22gk0i.jpg

90qfpe.jpg

sfbcbq.jpg

Ostatnia edycja:
holly , gratulacje maly wyglada cudnie :) Zazdroszcze moja mala juz 6 miesiecy skonczyla .Ciesz sie kazda chwila bo czas plynie strasznie szybko ... jeszcze pamietam moj brzuszek a niunka juz siedzi ...
Ja wlasnie krupniczek gotuje , mala spi ,a pozniej spacerek .Trzeba wyjsc jeszcze zanim zacznie lac na dobre ...
milego dnia dla wszytskich

Kochane, dziękujemy bardzo za miłe słowa :-)

I jedno pytanie do doświadczonych mam - u Leosia chyba pojawiło się na pupci pierwsze odparzenie. Pupka jest czerwona a Mały bardzo płacze przy przewijaniu... Używamy pampersów newborn, do tej pory smarowałam po kąpieli pupcię balneum a wczoraj zaczęłam stosować maść linomag bo słyszałam że pomaga. Co Wy na to? Możecie coś polecić?

Natalineczka - cudowne, rozczulające fotki :-)

Natalineczka zdjęcia suuuper:)

Holly, u nas sprawdza sie sudeocrem - ten po kazdje kupie smaruję, on zapobiega odparzeniu. Jak już dojdzie do odparzenia, u mnie najlepiej sie sprawdził bepanten - maść ( nie mylic z kremem, ten do bańki....), dla mnie super, potrafił wyleczyć nawet duuuże odparzenie w dwa dni:)

juz myslalm ze dzisiaj znowu bedzie dzien bez neta ale na szczescie ruszylo :-)
Mala mi od rana marudzi. Dzisiaj wymyśliła sobie że będzie próbować wstawać sama i tak od rana chodzi po domu, łapie się wszystkiego co tylko ma w zasięgu ręki i próbuje się podnosić! Nawet pare razy jej wyszło :-) ale musze cały czas jej pilnować! a jak jej nie wychodzi to się denerwuje i płacze.... teraz na wózku próbuje hihi
Właśnie gotuje dla niej obiadek. Jestem ciekawa czy będzie chciała jeść czy znowu się skończy że to co zrobiłam wyląduje w koszu a ona zje słoiczek ;-)
a później lulu więc będzie chwile wytchnienia....

reklama
Hej dziewczyny.
Melduje się z samego popołudnia =)
Ja już po jedzeniowych zakupach. I w dodatku nastałam się w kolejce w aptece (długiej na maxa) po to by usłyszeć, że nie sprzedają spirytusu =)
No ale dotarłam... myślałam, że będę miała czas poprasować ciuszki a tutaj szefowa zaskoczyła mnie telefonem czy moge coś zrobić ;/ No i niestety muszę dłubać =(

Natalineczka, bardzo fajne zdjęcia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry