• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Izu > Malutka już się szykuje :-) jeszcze troche i będziecie razem!
ja mam taki termometr dla Małej i jestem bardzo zadowolona TECH-MED 7w1 TERMOMETR 1 sek.do czoła ucha (1291268812) - Aukcje internetowe Allegro

Aga > Super! Coraz lepiej Ci idzie z tymi aukcjami :-)

Holly > Ślicznie razem wyglądacie! Czysta miłość!
Uroczy chłopczyk :-)
Jeżeli chodzi o odpażenia to moja Mala latem jak były te największe upały nabawiła się okropnych :-( próbowałam chyba wszystkiego (alantan stosowałam wcześniej póżniej bepanten, sudokrem i nawet byłam u lekarza i dał mi jakieś tutejsze specyfiki i nic nie pomagało) w końcu postanowiłam spóbować stary babciny sposób czyli mąke ziemniaczaną! taką zwykłą i od razu zadziałała :-) wiec polecam!

Ola > moze lepiej podejdz do lekarza... zawsze można zobaczyć co powie...

Natalia > śliczne dzieciaczki! a to zdjęcie gdzie Czaruś trzyma Lenke jest przesłodkie :-)

Diana > no ja też pamiętam jakbym wczoraj jescze chodziła z brzuszkiem a tu dzisiaj Szkrab maly chce wstawać sam hehe

reklama
Kochane, dziękujemy bardzo za miłe słowa :-)

I jedno pytanie do doświadczonych mam - u Leosia chyba pojawiło się na pupci pierwsze odparzenie. Pupka jest czerwona a Mały bardzo płacze przy przewijaniu... Używamy pampersów newborn, do tej pory smarowałam po kąpieli pupcię balneum a wczoraj zaczęłam stosować maść linomag bo słyszałam że pomaga. Co Wy na to? Możecie coś polecić?

Natalineczka - cudowne, rozczulające fotki :-)
bepanten tez jest na odparzenia ale ja nie stosowałam za to tormentiol:tak:
na drugi dzien prawie odparzenia nie było:tak:
a najlepszy wg mnie sposob to tetrówki i duuuuuuuży zapas spiochów
czarek tez jak i sie odparzył to własnie tetrówki i czasem wietrzenie pupy na drugi dzień nie było sladu po odparzeniu:tak::tak::tak:

a co do termometru ja mam taki: TERMOMETR DO CZOŁA i UCHA 8w1 JĘZ.POLSKI CZAS 1s (1289701371) - Aukcje internetowe Allegro
jak dla mnie jest genialny:tak::tak: naprawde bardzo pomocny:tak:

Mój Malutki zasnął właśnie więc mam chwilkę :-)

W Karpaczu też leje, nic się nie chce w taką pogodę. Dzięki za rady jeśli chodzi o odparzenia. Ja póki co nie mam żadnej z tych maści - mam za to maść z Musteli na odparzenia, posmarowałam wczoraj, dziś i już jest lepiej. Linomag wg mnie nieskuteczny (choć nie mam tego z zielonym napisem więc może tamten lepszy) W każdym razie pupka wygląda lepiej - myślę, że wietrzenie jest kluczową sprawą.

O 16 przychodzą do nas znajomi z trzymiesięczną córeczką - pierwszą koleżanką Leosia :-) Najgorsze jest to, że nie mam nic co bym mogła im podać - zero ciasta, nic dosłownie... A do sklepu nie ma komu iść w tę "piękną" pogodę...

Mój Malutki zasnął właśnie więc mam chwilkę :-)

W Karpaczu też leje, nic się nie chce w taką pogodę. Dzięki za rady jeśli chodzi o odparzenia. Ja póki co nie mam żadnej z tych maści - mam za to maść z Musteli na odparzenia, posmarowałam wczoraj, dziś i już jest lepiej. Linomag wg mnie nieskuteczny (choć nie mam tego z zielonym napisem więc może tamten lepszy) W każdym razie pupka wygląda lepiej - myślę, że wietrzenie jest kluczową sprawą.

O 16 przychodzą do nas znajomi z trzymiesięczną córeczką - pierwszą koleżanką Leosia :-) Najgorsze jest to, że nie mam nic co bym mogła im podać - zero ciasta, nic dosłownie... A do sklepu nie ma komu iść w tę "piękną" pogodę...

Ano wywiało wywiało =)
Pogoda pod psem =(
Ja od 8 na nogach. Najpierw śnadanko, a później w końcu zrobiliśmy co nieco w przedpokoju ale nadal jest wystawa butów hehe bo szafki nadal brak ;/ Ale mój P. został bohaterem w swoim do domu, bo przykręcił wieszak na ubrania oraz zamontował dzwonek =) Po czym zabrałam się za sprzątanie żeby również zostać bohaterką w swoim domu hihi.
Trochę odpocznę i zrobię wafle, bo jutro mam gościa. No i niestety będę musiała iść na zakupy bo totalna pusssstka w lodówce. P. się zapytał gdzie jest to jedzenie co niby wczoraj kupiłam.... ehhhh Chyba mamy w domu Davida Coperfielda bo wszystko cudownie znika =)

Dzisiaj na TVN Style był program o kobietach, które były w ciąży i był pokazany poród. Mój P. powiedział, że on nie wie czy da radę... :( Ale powiedziałam, że musi chociaż być przy mnie żeby mnie masował =)
Natasza chyba drugi raz dzisiaj ma czkawkę =)

Holly, widzisz mogłam zaangażować mojego faceta żeby ci coś słodkiego podrzucił, bo jechał do domu.
Ehhh a ja znowu sama siedzę w domu.

Dzięki dziewczyny za termometry =) Póki co obstanę przy rtęciowym, aczkolwiek na pewno później skuszę się na elektryczny.

Chciałabym się wycofać z apelu, który ostatnio tutaj zamieściłam.
Podjęłam decyzję o zakończeniu aukcji na Allegro.
Gdy skończą się bieżące aukcje nie będę wystawiała kolejnych.
Olu, przekażę Ci wszystkie niesprzedane rzeczy, które przenaczyłaś na aukcje Frania.
Holly, sprawa już nieaktualna.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry