• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Ja się niedługo na pewno przestawię na ten nocny tryb tym bardziej, że Leoś już odpoczął po przyjściu na świat i pewnie będzie coraz bardziej brykał ;-)

A pogoda dalej masakra...

Ale wczoraj prezentów podostawaliśmy ;-) Super ciuszki - najbardziej na ucieszyły te ze znakami graficznymi Depeche Mode (uwielbiamy ich oboje), książeczkę z przykładowymi zabawami dla niemowląt, super pobudzającą czarno-białą wycinankę - i to mnie najbardziej wzruszyło, koleżanka zrobiła to sama a takie prezenty, wiadomo - najcenniejsze :-)

Miłej niedzieli Kochane!

Izu, ja wrzycam zawsze zamarznięteggo:) Trzymaj się, nie daj się dołom. cholerno przygnębiająca pogoda tak na nas wszystkie działa...

Holly śliczne prezenty:) ja też sie zawsze mega cieszyłam jak ktoś cos ładnego moim dzieckom przyniósł, tyle że u mnie wszyscy ida na łatwiznę i koperty dają. to w sumie nie jest złe...hihi

Miłego dnia:)

Moja mala tez po urodzeniu zoastala opsypana prezentami , choc znow na chrzciny to glownie koperty . Juz jej sie troszke nazbieralo i teraz mysle zeby jej konto w banku otworzyc . bo w domq strach trzymac wieksza gotowke ...
A pogoda okropna , choc dzis maz sie zajmuje mala ( mam tak zwane wolne ) tylko przy obiadku zwatpil i musialam podac . Pokazuje mu ze opieka nad 6 miesiecznym dzieckiem to nie zawsze bajka jak to chlopy mysla

Już zdecydowanie lepiej =)
Rosół 1 klasa! Ale przyznaje się, że na krok nie odeszłam i cały czas pilnowałam. Teraz czekam cierpliwie na ziemniaki i drugie gotowe.
Wiecie co, wczoraj zrobiłam pogacze (jeśli kupujecie Dziecko, to tam jest właśnie przepis) i moim zdaniem do piwka jak znalazł! Szkoda tylko, że piwko to ja się napije nie wiem kiedy. =( Już mi tęskno za jakimś likierkiem czy winkiem... ehh najlepiej smakuje zakazany owoc no nie =)

Jejku chrzciny... dopiero to nas czeka =) Wstępnie obliczyliśmy, że będzie min. 20 osób... Z czego z mojej strony tylko 3 =) Tak, więc tylko i wyłącznie wchodzi wynajęcie knajpy aby wszystkich pomieścić. No i najgorsze jest to, że nie wiem, który ksiądz nam ochrzci małą... Wiem, że garnizonowy na bank odpada ;( a szkoda bo jak mam iść do kościoła to właśnie tam.
Diana. W domu to nie ma co trzymać. Jak nie chcesz inwestować (bo to zawsze wiąże się z ryzykiem) to włóż pieniądze na konto oszczędnościowe. Niewiele przybędzie co prawda ale zawsze uchronisz przed inflacją.

Wlasnie sie zbieramy zeby jej konto otworzyc , ale wiesz jak to jest 1000 tys innych spraw.
My chrzcilismy w sw Jana Apostola przy Jana pawla , ksiadz nie robil zadnych problemow , mimo ze nie nalezymy tam do parafi( nie nalezymy do zadnej jak narazie , wrocilismy do polski i jakos jeszcze nie bylo jak i kiedy). Mielismy w sobotke poza msza , tez nie mial ALE , wiec bylismy zadowoleni. A impreza tez w rest. Ciocia meza ma Relax kolo Garnizonowego... Polecam maja wysmienite Jedzonko , jak w domu :)
Takze odbylo sie bezproblemowo mielismy 12 os, a ze wyszlo nam grosze to bylo latwiej zrobic w rest.
Ahh maz pojechal odebrac kluzcze od naszego mieszkanka ( lokatorzy sie wyprowadzaja ) a ja siedze sama z mala ( mala spi ) ... Pochmurno i deszczowo strasznie . A podpono ma byc tak do srody

Izu, a dlaczego nie w Garnizonowym? Tu bez problemu załatwiłam chrzest Franiowi (wtorek formalności, niedziela chrzest), a naszym kościele proboszcz odmówił Franiowi chrztu, bo...nie wiedział jak się TAKIE dzieci chrzci. Ciebie jeszcze wtedy z nami tu na BB nie było, ale dziewczyny pamiętają sprawę. My w garnizonowym nigdy problemów nie mielismy.

Upiekłyśmy chleb z Natką!!!
Zaraz będziemy próbować:)

reklama
Brawo Natalka! Na pewno będzie pyszny :-)

My Leosia w ogóle nie zamierzamy chrzcić - nie trawię instytucji zwanej kościołem rzymsko-katolickim. Niestety,mli teściowie chyba nie bardzo zamierzają naszą decyzję zaakceptować, ale cóż - ich problem.

My dziś mamy lenia strasznego... Miałam gotować krem ze szparagów, miałam piec ciasto, miałam prasować... Miałam - właśnie ;-) Jutro nadrobię ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry