• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

co do żłobka. cel szczytny:) mam koleżankę która kończy włąsnie u nas pedagogikę dziecięcą.. zaczęła ją robić właśnie pod kątem otworzenia takiego domowego żłobka lub przedszkola. w trakcie studiów rozpoczęła zbieranie informacji...kiedy dokładnie dowiedziała się ile warunków trzeba spelnić odpuściła. teraz szuka pracy w szkole, coś tam chyba zresztą juz znalazła...ale ma sporo wiedzy na ten temat. mogę podpytać gdyby pomysł zaczął nabierac rumieńców:)

reklama
hihi właśnie się dopatrzyłam u Ciebie na sygnaturkach, że Wy też 5 lat po slubie jesteście:) my pobraliśmy się 3 tygodnie po Was:):)

a jaki masz nick na all? może cos podpatrzę dla swoich u ciebie?>

co do żłobka to prywatny i nie nazywany żłobkiem tylko inaczej ale spełniający funkcję żłobka (tylko tak można obejśc przepisy).

nick na allegro ilizka jak tu, ale wstyd bo szablon mam papsuty i aukcje sa beznadziejne ale juz czasu nie mialam poprawiac, a jeszcze ciuchy malego zimowe czekają.

A gdzie pracujesz w jeleniej? nie zamawiasz gdzieś jakiś rzeczy dzieciecych??

u nas tak było - poznaliśmy się na studiach, potem zaręczyny w trakcie - też baaardzo tradycyjne... potem ślub, moja obrona, potem dwa lata na docieranie się i potem Nat i Seba. w tej kwestii chyba jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa bo uwielbiamy swoje dzieciaki i marzy nam się jeszcze chociaz jedno...:)

Pracuje u siebie czyli w domu:) taki internetowy lump:) mój "sklep" to allegro:) często mam fajne ciuszki dla maluchów, wszystkie dziecięce wystawiam od 1 zł. ostatnio miałam takie cudności dla takich maleńkich - 56- 62 cm, że aż żalowałam że nie mam takiego dzieciusia w domu:):) teraz będę miała za jakieś 2-3 tygodnie. ale sobie autoreklame palnęłam:) aż wstyd...

Wiktor też jakoś 2 lata po ślubie:)
Marzy mi się dwójka ale uważam że kasy trzeba mieć jednak na dzieci...Ja chciałabym pomagać Wiktorowi w przyszłości tak jak moi rodzice pomagają nam (minn złożyli się z teściami na mieszkanie).
Jeszcze mam czasu trochę

Praca w domku mi się marzy ale to chyba nierealne. Taką stałą pensję chciałabym miećpoprostu no i chyba po 3 latach w domu do ludzi trzeba wyjść bo zdziczałam;)

REklama dźwignią handlu;) Ja tam do Ciebie na allegro zaglądam;)

A ja powiem tak, stała pensja - tak super:) ale w jeleniej truuudno o dobrą. Jak sobie to przekalkulowałam - np, koszty opiekunki do dwójki dzieci oraz ewentualnych dojazdów wyszło mi że musiałabym zarabiac co najmniej 2500 zł żeby to miało sens... cały czas monitoruję sytuację na rynku pracy u nas i jakoś brak konkretnych ofert... na tym swoim all jestem w stanie zarobić po odliczeniu kosztów jakieś 1000. niewiele, ale nie wynajmuję opiekunki, nie mam kosztów dojazdu no i nie spędzam poza domem prawie całego dnia...widzę jak moje dzieci rosną, wychowuję je. jest ciężko. i finansowo i organizacyjnie, ale tak zdecydowałam. z all pomału się będę rozkręcać, zamierzam starać się o dotacje z UP, zacząc działać oficjalnie i z duuuużo większą ilością aukcji. chce iść a tą stronę, tak już calkiem na przyszłość. :):):) trzeba tylko przetrwać ciężki początek:):):)

uciekam już dziś, Bastek się obudził na cycanie:)
buziaki

JA TEŻ UCIEKAM
z allego podziwiam bo masz zapał być sobie szefową ;) Pomysł świetny zarobek teżby mi wystarczał no a dzieci bezcenne
dlatego 2,5 latka poświeciłam na bycie z dzieckiem.

buziaki

Natworzyłyście kochane:)
Co do wózka - chętnie kupiłabym niemarkowy, za pół ceny, ale...gdzie????? Gdzie tu cokolwiek znaleźć??? Taki mamy teraz - pozyczony od siostry, ale jak pisałam rozwala się po prostu:(
Olu, ja myslę, ze Twój pomysł na biznes na All jest super!
A z tym żłobkiem to trzeba cos pomyśleć kurcze.. W kowarach ktoś otworzył prywatne przedszkole..

Miłej niedzieli:)

reklama
Aga, ja mam taki:
EKSKLUZYWNY WÓZEK BABY STAR LUX- TANIOCHA!! (1317266114) - Aukcje internetowe Allegro
dokładnie taki, tylko kupiony 3 lata temy i w troszkę innej wersji ukladu kolorów, ale firma właśnie ta. chciałam żeby spełniał wszystkie moje wymagania, był polski i żeby cena nie powalała na kolana. nazwa nie była dla mnie priorytetem. swój używam 3 lata i polecam z czystym sumieniem. jedyne co moge powiedzieć jako minus - wybrałam na paskach skórzanych ( taki chciałam, dzieki temu mogłam spokojnie bujac delikatnie dzieciusia na boki w kryzysowych sytuacjach ) no i te paski "skrzypią" podczas bujania:)
mój jest w wersji na gumowych pompowanych kołach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry