• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Izu > fajnie ze juz kupilas łóżeczko no i kaske wreszcie dostałaś :-)
ja polecam taka pościel od tego sprzedaawcy 3 cz.piękna pościel 120x90 z haftem PROMON (1326477683) - Aukcje internetowe Allegro
ochraniacz jest rewelacyjny bo sie nie wygina tylko ladnie caly czas prosto i nic z nim sie nie dzieje a jak kupilam inna posciel z ochraniaczem na szczebelki, tansza to niestety Mala robi co chce z tym ochraniaczem, zwija go i wygina i taki polamany wisi ;-)
posciel (wklad) jeden kupilam na allegro ale nie moge znalesc tego sprzedawcy... napewno byl to jakis producent a drugi mam z ikei i jest tam super poduszeczka taka plaska dla maluszkow ale zwroc uwage bo koldry dla dzieci w ikei maja nietypowe wymiary i tylko ich posciel pasuje...

Mnsmile > ładna ta pościel i fajne sanki :-)

Diana, Kasia > Pozdrawiam :-)

coś Ola ostatnio mało sie udziela ;-)

Ola coś się skarżyła ostatnio że Sebusia jej podmienili :) i pewnie daje jej do wiwatu :)

Zuza śliczna ta pościel! Nie widziałam jej wcześniej! Dzięki :D

a my byłyśmy dzisiaj na kontroli...
Mała waży 9830g a myślałam że więcej bo ręce mi odpadają od noszenia jej ;-)
i ma 73cm :-)
Jest zdrowiutka, bioderka też ok i prawidłowo się rozwija!
Ale to co mnie zdziwiło to po rozmowie na temat tego co i ile Mała je w ciągu dnia Pani dr kazała nam to zmienić ...
bardzo mnie to zastanawia... co prawda ostatnio nie dojadała do końca ale ja myśle że to przez zęby a dr. że nie.
Teraz jadła tak:
> 210ml mleka
> 150ml kaszki lub 1,5 kromki chlebka z jakims dodatkiem
> duży słoiczek obiadku
> duży słoiczek deserku lub owoce lub danonki albo jakies ciastko, chrupka przegryzala w miedzy czasie
> i po kapieli na noc 180ml mleka
i pomiedzy troche herbatki

A dr kazala jej dawac:
> chlebek + 150-200ml kaszki z mlekiem
> herbatka
> obiadek + jogurt lub owoc
> herbatka
> chlebek + 150-200ml kaszki z mlekiem
a jezeli w ciagu dnia wypije ponad 500ml mleka to niedawac juz wit.D

a to dlatego ze teraz tyle juz nie powinna przybywac na wadze jak do tej pory...
czyli do 12mc wiecej tyla a pomiedzy 12-24mc tylko ok 3kg...

i teraz siedze i sie zastanawiam jak mam dziecko karmic :confused:

Izu > no tak sobie tez pomyslalam ze pewnie Sebuś jej szaleje ale mam nadzieje ze nie jest tak zle i daje jakos tam rade...
ciesze sie ze podoba Ci sie posciel :-) naprawde jest dobra jakosciowo i porzadnie wykonana...

a tak sobie jeszcze mysle nt. tego jedzenia.... bo dziecko przeciez teraz coraz wiecej sie rusza i zaczyna chodzic i spala wiecej, przynajmniej takie jest zawsze podejscie w PL a tutaj mimo ze teraz nie jest Mala jakas gruba bo na siatce centylowej jest pośrodku to i tak mam zmienic jej diete ... hmm....

ide położyć ja spąc bo stęka mi tu już okropnie....

Cześć dziewczyny.
Sebek juz troszkę lepiej, dziś w nocy obudził aię raz o 2 i potem o 7.30:) więc pospałam prawie 5 godzin:)

Zuza co do tego karmienia...Jesli mała jest po środku siatki centylowej to waży akurat tyle co powinna:) Ja bym sie nie przejmowała zaleceniami p. doktor, w końcu to Ty decydujesz jak karmić swoje dziecko. Jeśli je dobrze to po co zmieniać cokolwiek? wg mnie Lenka wcale nie wazy za dużo - pomiar na siatce mówi sam za siebie:) I jak sama mówisz, coraz wiecej się rusza, więc spala więcej, sama Ci się zaraz odchudzi chociaż podkreslam - nie ma z czego jej odchudzać:)

mało się odzywam bo siedzę nad aukcjami i zdjęciami i to pożera większą ilość mojej energii, jaka mi tam jeszcze sie tli w glowie.
w dodatku jakieś okrutne mdłości mam od jakiegos czasu i w niewielu wolnych chwilkach jakie mam modlę się żeby to znowu ciąża nie była..@ spóźnia się, dziś każę P. test kupić...ech te nerwy a przeciez niby sie zabezpieczamy...

Ola > no ja tak sobie mysle ze bede jej dawala dalej tyle ile potrzebuje ;-)
Super że Sebuś troche lepiej i udało Ci się przespać chwilke!
nono to rób ten test kochana :-) i nie martw sie na zapas bo co ma byc to bedzie!

tylko nie wiem dlaczego się nie wkleja link :(
Holly kiedyś też tak miała. Próbowałam na kilka sposobów i niestety trzeba przekleić do przeglądarki.

reklama
niezle:/ i tak odziez dziecieca do tanich nie nalezy i bedzie jeszcze drozej...masakra...a zasilku na dziecko nie dadza a jak jest to marny....POLSKA!!!!
Izu widze ze porod tuz tuz,gdzie bedziesz rodzic?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry