• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Izu a po co dodatkowo odciagasz? Jak mała tak często ssie, nie odciągaj. nie ma sensu. zamiast robic małej modyfikowane przystawiaj i już, nawet jak dziś będzie za malo to jutro organizm odpowie na zapotrzebowanie i bedzie wiecej. Nie daj sobie wmówić, że mała jest głodna, ile potrzebuje tyle wyssie sobie, i jeszcze jedno - noworodek ma bardzo silny odruch ssania, wypije wszystko co mu dasz. opierniczy jeszcze spora butlę, nawet po cycu bo po prostu tak jest zaprogramowane:)

Ja pamietam, ze Bastek strasznie dużo, czesto ssał na poczatku, w nocy po kilkanaście razy. i strasznie krzyczał. też się ugięłam, kupiliśmy mleko modyfikowane żeby sie wspomóc i faktycznie - pi piersi mógł jeszcze 100 ml spokojnie wytrąbić, na jednym tchu a rzycał się na butle jakby tydzień nic nie jadł. tylko że chwilę później żur i wszystko z powrotem szło. dałam spokój z modyfikowanym po 3 takich próbach, ale wiem doskonale że maluch może spokojnie nawet po karmieniu jeszcze duuużo z butli wypic. nie daj się teściówce, pewnie ona naciska na Ciebie z tym sztucznym mlekiem. ja z tesciówką nie miałam takiej sytuacji ale już np moja własna matka potarfiła mi wisieć nad ramieniem i powtarzać on nic nie ssie, Ty nie masz mleka bo on nie łyka...taaa, na powietrzu tył jak szalony:):):) a u mnie to jest tak, ze najpierw leci krótko, potem chwilę nic i ssie bez picia, potem znów leci, tym razem długo, potem znów nic i po czasie kolejny raz pije już krócej. na poczatku dzielnie ssal i do tego trzeciego wypływu czekał, teraz jak doczeka do drugiego to juz sukces jest:):)

reklama
Aga, Ty wiesz że kwoty o których mówisz to dla mnie sumy prawie niewobrażalne. każdego dnia dziękuję Bogu że moje dzieci sa zdrowe bo nie jestem zmuszona kombinowac takich kwot na potrzebne turnusy...
nie wiem jak Wy z tym wszystkim sobie radzicie, ale napewno jest Wam ogromnie trudno.
To straszne, że zdrowie Twojego syna stoi pod znakiem zapytania bo brak pieniędzy. wkładasz tyle pracy i wysiłku by był sprawny, by żył i rozwijal sie jak inne dzieci a ciągle masz stawiane jakies trudności, jakbys mało miala jeszcze do pokonania. Nie dość, że taki cyrk w tym ośrodku to jeszcze vat na turnusy i kolosalna podwyżka cen. Masz rację, że nie będę mogła Wam pomóc, choć całym sercem jestem za Wami to zwyczajnie mnie nie stac. Ostatnio w rozmowie z P. zaczęłam płakać, ze to niesprawiedliwe że jesteśmy tak biedni, ze na nic nas nie stać, że w naszym domu wciąż jest zimno bo trzeba oszczędzać. nawet nie umiem sobie wyobrazić kosztów, które wy ponosicie w walce o Frania...

Ostatnia edycja:
Olu, my jestesmy tej lepszej sytuacji, że..mam nadzieję na sponsorów , 1%.. Wam nikt ogrzewania nie zasponsoruje.. jakos damy radę. NIe ma innego wyjścia:)
DZiś pojechałam po Natę do JG, poszłysmy na krótki spacer po 1 Maja, z daleka widzę byłą wychowawczynię Naty z klas 1-3, usmiech i już z dalek a krzyczy "tak,. tak, wiem 1%, pamietam":tak::tak::tak: Niedłu:-):-):-):-):-)go ludzie zaczą mnie omijać szeroki łukiem:tak::tak::tak::tak:

Izu, Ola mądrze prawi. Nie ściągaj.. produkcja pieknie się dostosuje do potrzeb młodego ssaka. A teraz Twoje mleko jest najcenniejsze...wiesz ile w nim przeciwciał.. NIe trac ani kropli.. Pierwsze 3 tyg to prawdziwe złoto. Naprawdę.

Idę spać

pa dziewczynki

Aga baaardzo mocno trzymam kciuki żebyście nazbierali na te turnusy które wybrałaś, zeby małego jeszcze pchnąć do przodu, on tak pieknie po tych turnusach skacze do przodu, ze naprawdę strach mysleć, że mogłoby na nie Wam zabraknąć. wiem, ze zrobisz wszystko by wykopac te pieniądze nawet spod ziemi...

Ja ostatnio pół nocy siedziałam z kartka i ołówkiem i kombinowałam jak to zrobic żeby starczyło, gdzie jeszcze mozna obciąć i zaoszczędzic...
Jakos sobe poradzimy, jak zwykle zresztą:)

Ostatnia edycja:
Dzwoniłam do kasi i powiedziałąm, żeby poszła sie zbadać.
To mógł byc sygnał rozpoczynającego się porodu tym bardziej ze po badaniu przez dr K zaczęły się dolegliwości. Jeszcze może byc szansa na włączenie tokolizy, jutro moze byc za późno.. Może przeczulona jestem, ale ja też wierzyłam, ze TAKIE historie zdarzają sie tylko na filmach..

Kurcze, Ola..cholernie mi przykro ze u Was tak teraz jest..
Trzymaj się jakoś..
Jakie Wy macie ogrzewanie? Wasza chałupa jest strasznie duża.. może sprzedajcie to i kupcie cos mniejszego?..

hejooo
witam sie w poludnie :-)
moja Mala przed chwilka zjadla 1,5 kromki chlebka z serkiem almette i jeszcze jej bylo malo tak jej smakowalo hihi
no i musze jej dawac pic prosto z kubka bo inaczej to tylko butla ze smoczkiem jej pasuje! kazdy niekapek itp jest beee :-(

Marta to juz jutro zobaczysz swoje Malenstwo :-)
ciekawe czy pokaze co tam ma hihi

Aga te ceny sa zabijajace!!! Tak mi przykro ze to wszystko jest takie beznadziejne .....
Trzymam za Was mocno kciuki!
ooo i widzisz przypomnialas mi o 1% ;-)
zaraz napisze Ci pw...

Holly jak tam nowy dzien? dąsy przeszły? ;-)

Izu nie poddawaj sie i przystawiaj Mala a wkrotce wszystko sie unormuje!

Ola jejuuuu jakie Wy macie ogrzewanie? faktycznie macie spory dom i ogrzanie go to napewno wydatek okropny...
przykro mi ze macie problemy :-(
Trzymam za Was kciuki oby wszystko szlo do przodu i jak najlepiej Wam sie ukladalo!!!
No my tez oszczedzamy ale uwazam ze 20st dla Malej to idealna temperatura... zreszta ona sie juz przyzwyczaila i jak jest cieplej to jej jest z goraco ...

ciekawe co u Kasi....

ogrzewanie mam na gaz, ogrzewam tylko swoje mieszkanie, nie caly dom. niewazne zresztą, naprawde niepotrzebnie zaczełam o tym pisać...
edytowałam swoje posty, nie powinnam się tak wywewnętrzniać, wszystko jest do rozwiązania więc nieistotne:):)

Ostatnia edycja:
reklama
Wpadłam z wieściami od Kaski: jest w Kowarach, zrobili jej ktg, podłączyli pod kroplówkę. I jak sie wyraziła :"Obsługa rewela!!!!!!":)
Czyli pewnie tokolizę jej włączyli.
Nie wie jak długo ją potrzymają.

Olu, znam problem z edytowaniem postów:)
Wczoraj sama przerabiałam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry